Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Widzisz,  ja jestem z tego zadowolony ;) 

Bo jest ci to na rękę , punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 

Mam autostradę 200m od podwórka też  mi przecięli gospo i żyje, dzieciństwo spędziłem przy 72ce i urosłem nie lamentuj 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Chyba że zrobią tak jak kiedyś z autostradami Kulczyka. Oddadzą biznas w prywatne ręce a oni zrobią to momentalnie i będą brać kase za każdy przejechany kilometr. Wtedy nie będzie opóźnien w planowaniu i budowie.

Tylko widzisz, tu był jeszcze jeden problem który wcześniej opisałem, zrobiono badania gdzie przenalizowano jak będzie najkorzystniej przeprowadzić trasę, po czym wywalono to do kosza i zrobiono przeciwnie do analiz ... Gminy po tamtej stronie chcą aby u nich ta trasa była, my jej u siebie nie chcemy a GDDKiA ma na to wywalone ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Gdzie wy taką biedę wszyscy mieli w latach 80-90-tych, owszem z towarem może były kłopoty, ale pieniądze były.

Mitologie sobie stworzyli. Mój ojciec też zawsze gada, jaka to bieda była jak zaczynali gospodarzyć. 

Tylko, że to raczej było zacofanie w porównaniu do tego co się pojawiło potem. 

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Że niby co mam przeorganizowywać? Bo nic nie zamierzam 🤷 

Nie wiem.. pustelnikiem zostać, zacząć chlać z dziadkami, albo poczuć babowstręt

Dobranoc Pafnucy

Opublikowano

Była bieda. Największa wtedy, kiedy musieli tzw plany oddawać po niższych cenach. Ja tego nie pamiętam, ale ojciec wspominał 

3 minuty temu, Leszy napisał:

Mitologie sobie stworzyli. Mój ojciec też zawsze gada, jaka to bieda była jak zaczynali gospodarzyć. 

Tylko, że to raczej było zacofanie w porównaniu do tego co się pojawiło potem. 

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Bo jest ci to na rękę , punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 

Mam autostradę 200m od podwórka też  mi przecięli gospo i żyje, dzieciństwo spędziłem przy 72ce i urosłem nie lamentuj 

U ciebie o tyle dobrze że przejazd zaraz obok jest 

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Nie wiem.. pustelnikiem zostać, zacząć chlać z dziadkami, albo poczuć babowstręt

Co Ty mnie tu Rochu usiłujesz dziecko do brzucha wciskać, kiedy ją w ciążę zajść nie mogę 🤷...

...tylko mi tu nie wyskakuje, że współczesna medycyna potrafi wiele ☝️

Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

Poradzili sobie.... Przewegetowali aż się czasy polepszyły, cześć wyemigrowała, a mała cześć tak naprawdę coś zyskała. 

Ciekaw jestem jakby teraz sobie poradzili. Może dożyje takich czasów?

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Gdzie wy taką biedę wszyscy mieli w latach 80-90-tych, owszem z towarem może były kłopoty, ale pieniądze były.

Tak tak ojciec sam robił na etacie ziemi 2ha  matka w domu szyła nas trójka w tym jeden kaleka w 78 przyszli w szczere pole do zarwanej chałupy nawet kibla nie mieli ,nie mieli rodziców którzy by im pomogli no dobrobyt k**wa ogromny 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Chyba że zrobią tak jak kiedyś z autostradami Kulczyka. Oddadzą biznas w prywatne ręce a oni zrobią to momentalnie i będą brać kase za każdy przejechany kilometr. Wtedy nie będzie opóźnien w planowaniu i budowie.

Nie ogarniasz tematu tak zwanej autostrady Kulczyka która już jego nie jest. Ale mogę ci napisać, że w roku 2037 państwo dostanie te autostradę za darmo w nienagannym stanie.

6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko widzisz, tu był jeszcze jeden problem który wcześniej opisałem, zrobiono badania gdzie przenalizowano jak będzie najkorzystniej przeprowadzić trasę, po czym wywalono to do kosza i zrobiono przeciwnie do analiz ... Gminy po tamtej stronie chcą aby u nich ta trasa była, my jej u siebie nie chcemy a GDDKiA ma na to wywalone ...

Generalna może mieć swoje argumenty w postaci lepszego ukształtowania terenu lepszego podłoża itd finalnie sprowadzające się do niższych kosztów budowy. Taki lajf. Koło Siemiatycz też były dyskusje czy od wschodu czy zachodu. Wybrali łatwiejszy teren i prostszy przebieg.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Generalna może mieć swoje argumenty w postaci lepszego ukształtowania terenu lepszego podłoża itd finalnie sprowadzające się do niższych kosztów budowy. Taki lajf. Koło Siemiatycz też były dyskusje czy od wschodu czy zachodu. Wybrali łatwiejszy teren i prostszy przebieg.

Tylko GDDKiA robiła analizy korytarzowe, i wg tych analiz to właśnie tamto rozwiązanie jest lepsze ... Co z tego że może i zbudują trochę taniej jak popchną cały tranzyt na miasto powiatowe zamiast tego uniknąć ... A to co się zaoszczędzi potem będzie trzeba wydać na remont dróg lokalnych ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Była bieda. Największa wtedy, kiedy musieli tzw plany oddawać po niższych cenach. Ja tego nie pamiętam, ale ojciec wspominał 

Mój ojciec to gospodarzył na siebie w 1989 więc pewnie już inne wspomnienia mógł mieć.  

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

No nie wiem może i były tak zwane jakieś naciski za kulisowe typu ktoś miał ziemie do sprzedania itd.

Morawiecka ma jedną działkę niedaleko tamtego wariantu, to pewnie dlatego ... A ten idzie podobno przez działkę Gronkiewicz-Waltz ...

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie ogarniasz tematu tak zwanej autostrady Kulczyka która już jego nie jest. Ale mogę ci napisać, że w roku 2037 państwo dostanie te autostradę za darmo w nienagannym stanie.

Ogarniam b. dobrze, młody Kulczyk sprzedał ją Francuzom za 3mld zł. Jak ją budowali był jeszcze tajny aneks że Polska nie będzie budowaxć alternatywnych dróg. 

Jeżeli Twoim zdaniem jest w porządku że różnym złodziejom oddaje się inwestycje strategiczne to gratuluje.

5 minut temu, hubertuss napisał:

Zobacz co dzieje się w koło Łomży. Budowa przez bagna utkneła.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ale obok jest stara 92 i możesz nią jechać czego ty nie rozumiesz.

Nie ogarniasz niestety. A oddali ja wtedy prywaciarzom do budowy bo państwo sobie nie radziło. I państwo dostanie ja za darmo remontowaną i utrzymaną lepie niż dzisiejsze państwowe.

Mało tego Autostrada Wielkopolska musi utrzymywać obwodnicę Poznania za darmo. A ludzi nikt nie zmusza do jazdy po A2.

Tez mogłeś się wtedy starać o koncesje na budowę autostrady jak Stal export czy GTC.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Kurde nie ma normalnych ludzi w tym RSŻ

Normalni ludzie nie szukają miłości w takich programach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v