Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢📢📢

Dziś nowy sezon rolników co szukają żon

I rolniczek  co szukają mężów

Tvp1 21:20

ten z sądami będzie od @tomka

MariuszDe napisał:

6 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Tzn oporowiec. Wychodziłem rano z kościoła jechali oporowcy kosić kukurydze- Jaguar 960, Fendt 927 i Fendt 924. W Fendach dzieciarnia taka może max 16 lat. Fajnie, że młodzi garną się do roboty i pomagają ale jak jakiś wypadek czy inna chryja to stary może się nie wypłacić.

16 latek może mieć już prawo jazdy kat T więc wszystko zgodne z prawem no chyba że młodszy....znałem takich chłopaczków po 14 lat jacy zawzięci zapinali sprzęt za ciągnikiem i w pole po szkole, dzisiaj żaden z nich nie może patrzeć na ,,gospodarkę,, mają pracę rodzinę itd...

to byli cieniasy a nie rolnicy

• Like 1
Opublikowano

a ten chłopak z sadami to chyba gdzieś od Ciebie?

Tomasz0611 napisał:

35 minut temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢📢📢

A kto te głupoty ogląda ...

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

35 minut temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢📢📢

nie wiem jaka ta miejscowość się nazywa ale jak lecę na Sochaczew to po prawej za Brzozowem

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

nie wiem jaka ta miejscowość się nazywa ale jak lecę na Sochaczew to po prawej za Brzozowem

Za Brzozowem to Giżyczki chyba, ale ja ludzi stamtąd bardzo nie kojarzę. To sadowniki, oni łby zadzierają, z plebsem nie rozmawiają xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Niby człowiek ma te 16 ale jak rówieśniczka mówi dzień dobry... Ale dziś miałem klientkę...żeby nie jej rodzice i Merlin z jednym ukraincem to mogła by mnie zmolestowac.. 

Broniłeś się 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

nie wiem czy na Ciebie jest ta chałupa czy na mamę ale jak na mamę to jeszcze lepiej. iść do gminy mama ma pewnie niski emeryturę rolnicza złożyć wniosek na czyste powietrze zrobić centralne nowe piec z rusztem żeby drewnem palić docieplić chałupę z wypaty zrobić dach czy masz już zrobiony i będzie zawsze łatwiej tylko trzeba ruszyć 4litery i trochę przy tym pochodzic

dach jest z blachy trapezowej wymieniony z eternitu ponad 15 lat temu i okna też na plastikowe zmienione w podobnym czasie , elewacja też ogarnięta bez ocieplania siatka z klejem i tynk silikonowy 

matka chciała przed ślubem córki pogarniać porządnie to firme wzieła i zrobiła bo chrześniak w hurtowni materiałów budowlanych pracuje to dał rabat i namiary na dobra ekipe ze swoich okolic 

więc dotacje nie potrzebne ,bo sam piec bez ocieplania raczej zbędny i nie ma gdzie go wstawić bo na pewno nie w miejscu piecokuchni kaflowej 

matka ma emeryture z zusu bo kilkanaście lat na etacie w sklepie gs robiła przed przejściem do krusu na początku lat 90tych więc dotacje odpadają bo już kupę nagabywaczy od fotowoltaiki odpędziliśmy a ci od czystego powietrza nawet sami przyznawali że warunków na montaż nowocześniejszego pieca za bardzo nie ma w dotychczasowej bryle budynku 

i nie wiem czy będzie sens w to ładować kasę jak za kobietą i tak do miasta bede musiał sie przenieść

1 godzinę temu, Łolek napisał:

pospieramy się czyj większy 🤔😉

Edytowane przez konteno
Opublikowano
37 minut temu, Łolek napisał:

Jak rownasz do tych od sowy to nie mam pytań 

Nie mam kompleksów , po prostu czy na forum czy z kumplami czy przy żonie jestem i zachowuje się  tak samo nie muszę się na nikogo kreować 

Jest tu paru którzy mnie nieźle znają np @6465 cz @szymon09875 czy nawet @PRIMO @Qwazii jeszcze kilku i uwierzy mi nie mam kija w d*pie a wręcz przeciwnie 

Nie masz...mi zresztą też określenie "baba" kojarzy się z czymś brzydkim i zaprzeczającym kobiecości, a zatem uragajacym i obraźliwym dla kobiet. Natomiast chłop kojarzy mi się ze stanem społecznym, ciężką pracą i, zwiazaną z tym, siłą fizyczną. I to już nie musi być obraźliwe. Zależy w jakim kontekście użyte i jakim tonem wypowiadane...

• Like 4
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

Za Brzozowem to Giżyczki chyba, ale ja ludzi stamtąd bardzo nie kojarzę. To sadowniki, oni łby zadzierają, z plebsem nie rozmawiają xD

to racja

konteno napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

nie wiem czy na Ciebie jest ta chałupa czy na mamę ale jak na mamę to jeszcze lepiej. iść do gminy mama ma pewnie niski emeryturę rolnicza złożyć wniosek na czyste powietrze zrobić centralne nowe piec z rusztem żeby drewnem palić docieplić chałupę z wypaty zrobić dach czy masz już zrobiony i będzie zawsze łatwiej tylko trzeba ruszyć 4litery i trochę przy tym pochodzic

dach jest z blachy trapezowej wymieniony z eternitu ponad 15 lat temu i okna też na plastikowe zmienione 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

pospieramy się czyj większy 🤔😉

to nie możesz z czystego powietrza ogarnąć sobie centralne i docieplenie i byś miał już super chałupkę

Opublikowano

Dobry na wieczór. Słuchajcie, wpadnie mi trochę wieloletniego nieużytku (ale fajna klasa ziemi) jest tam dywan perzu i cały zielnik wszelkich chwastów. Plan na start to glifo, bądź mulczer, a następnie glifo. I teraz pytanie, co dać do glifo aby wzmocnić działanie? Bo jak zapewne wiecie ten środek już nawet w dawce sześciu litrów średnio ogarnia takie tematy.?

Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To co bojkot i nie oglądamy

Niech spada oglądalność i nie będzie nowej kolejnej edycji

TVP tuska w sumie można P0grążyć

Namówiłeś mnie. 

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał:

to racja

to nie możesz z czystego powietrza ogarnąć sobie centralne i docieplenie i byś miał już super chałupkę

doczytaj bo edytowałem poprzedni post

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v