Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ile biorą za worek? Z samych jabłek robiłes, czy coś dodajesz?

jabłka i trochę gruszki ....wszystkiego 5 worków ...125 litrów zapłaciłem 225 zł w workach 5 l .....w 3 litrowych drożej 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Zalane ulice i drogi w województwie śląskim.

Teraz tam trzeba będzie skierować miliardy zł na odbudowę .

Nie wypłacą mrozowego , gradowego i suszowwgo .

Odbudowa miasta pochłonie .

Dramat rolników na południu kraju. Rzeki wylewają, powodując poważne szkody .

Rolnicy z tamtego regionu już notują straty. W miejscowości Biała koło Prudnika rzeka Białka wylała na pola .

Mogę nie dostać niech pomogą tym którzy naprawdę tego potrzebują 

Opublikowano
21 minut temu, Bogdan_ja napisał:

125 litrów soczków zrobione wczoraj ,gorące z 80 ° aż muchy się zleciały 😗

IMG_20240915_093347.jpg

się chłodzi na podłodze 

Ile sobie u Was liczą?

Też troszkę z jesieni robiłem. W tym roku się zrobi ale później 

IMG20231124133755.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nie wypłacą mrozowego , gradowego i suszowwgo .

Odbudowa miasta pochłonie .

Dramat rolników na południu kraju. Rzeki wylewają, powodując poważne szkody .

Rolnicy z tamtego regionu już notują straty. W miejscowości Biała koło Prudnika rzeka Białka wylała na pola .

Szczerze, wobec tragedii tych ludzi to taka susza to jest nic ... 

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, Kowalsky30 napisał:

U nas tylko świeży schodzi prosto spod sokowirówki, ale jabłka też muszą być ok. Ja mam malinówki. Raz zrobiliśmy taki jak ty po zagotowaniu, ale to już nie było to. Gdyby jeszcze dało się tak całkiem klarownie, bo te fusy potem są obrzydliwe. Sklepowe soki są dużo smaczniejsze od takich😗

Malinówki świetne ale nie na sok

Opublikowano
31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Matko Boska

Drogę P0psuło

Co to musiała być za zlewa

Trzeba do tuska o 6000 zaP0mogi pisać

W nocy jeszcze 4 l

Screenshot_20240915_093021_com.android.gallery3d_edit_61908921682740.jpg

Screenshot_20240915_093029_com.android.gallery3d_edit_61897215759825.jpg

dużo wlało?

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Szczerze, wobec tragedii tych ludzi to taka susza to jest nic ... 

w Głucholazach woda po parapet

11 minut temu, Kowalsky30 napisał:

A to nie chałupniczo robione to chyba lepsze

Świętujesz?

Europejskie Towarzystwo Urologiczne ustanowiło datę 15 września Europejskim Dniem Prostaty.

• Haha 3
Opublikowano
13 minut temu, Bogdan_ja napisał:

jabłka i trochę gruszki ....wszystkiego 5 worków ...125 litrów zapłaciłem 225 zł w workach 5 l .....w 3 litrowych drożej 

Ja w tyg jade, musze zebrać jabłka, kupiłem 10kg pomarańczy i mam zamówiąną marchew.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, malaczarna napisał:

w Głucholazach woda po parapet

Dlatego mówię, jeżeli ma nie być suszowego bo trzeba pomóc ofiarom powodzi to ja nie mam nic przeciwko ...

https://wiadomosci.wp.pl/przegralismy-te-batalie-klodzko-pod-woda-7071256372374432a wobec tego co tam się dzieje 2,5t/ha jęczmienia u Ryśka nie jest żadnym problemem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

oni to tłoczą ze spadów 

A to sklepowe z czego niby ?? Nikt nie rwie teraz jabłka ręcznie na koncentrat, tylko otrząsarka i potem zbiór maszynowy z ziemi, pracownik teraz za dużo chce żeby przemysł ręcznie zbierać ...

Opublikowano

u mnie facet rozwozi swoje soczki. Ja mu nie ufam i nie kupuję

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A to sklepowe z czego niby ?? Nikt nie rwie teraz jabłka ręcznie na koncentrat, tylko otrząsarka i potem zbiór maszynowy z ziemi, pracownik teraz za dużo chce żeby przemysł ręcznie zbierać ...

nie piję kupowanych soków i napojów

Opublikowano
24 minuty temu, malaczarna napisał:

to jeszcze bardziej obraźliwe określenie niż baba

Ale jemu chyba nie chodzi o kobietę  tylko o to co tak wszyscy faceci lubią, mówi się że gryzł by jak świąteczny boczek 

Opublikowano

Nie pijcie tyle tych soków bo się nadkwasoty żołądka dorobicie i w konsekwencji refluksu szczególnie uciążliwego w miejscach publicznych, a leczenie inhibitorami pompy protonowej jest długie i kosztowne. Do tego rygorystyczna dieta chude mięso drobiowe, nabiał, warzywa gotowane na parze i pełnoziarniste pieczywo

8 minut temu, malaczarna napisał:

@Kowalsky30 myślę że twój ból jest umiejscowiony w tym miejscu i promieniuje Ci na wyższe partie ciała;)

Gdyby promieniował to tam bym też odczuwał. Wiem jak to działa. Nie ma tak, że tylko boli tam gdzie promieniuje. Tu i tu musi boleć

• Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, Buszmen11 napisał:

Tak. Agrotron szesciogarowy zimą na baterii szmelc palił jak w lato

Namówiłeś mnie. Napisz tylko jakie masz parametry, bo widzę, że te sprzęty występują w dwóch opcjach. Mocniejsze i słabsze 

Opublikowano
12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

A co pani pije?

wodę

13 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nie pijcie tyle tych soków bo się nadkwasoty żołądka dorobicie i w konsekwencji refluksu szczególnie uciążliwego w miejscach publicznych, a leczenie inhibitorami pompy protonowej jest długie i kosztowne. Do tego rygorystyczna dieta chude mięso drobiowe, nabiał, warzywa gotowane na parze i pełnoziarniste pieczywo

Gdyby promieniował to tam bym też odczuwał. Wiem jak to działa. Nie ma tak, że tylko boli tam gdzie promieniuje. Tu i tu musi boleć

bóle psychosomatyczne

Opublikowano
25 minut temu, Bogdan_ja napisał:

8zl za 5l worek 

9 zł za 3 l 

Za 5 bdb cena. U mnie tyle 3l a 5 po dyszce

21 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ja w tyg jade, musze zebrać jabłka, kupiłem 10kg pomarańczy i mam zamówiąną marchew.

Kurła u mnie z marchwi nie zrobią 

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Za 5 bdb cena. U mnie tyle 3l a 5 po dyszce

Kurła u mnie z marchwi nie zrobią 

Tam robią z czego chcesz. Jest spora konkurencja i w powiecie są  przynajmniej 3 tłocznie. W niektórych  nawet mają swoją marchew, aronie czy inne buraki. Kolega robił z arbuzem i aronią. Ja daje jabłka marchew, pomarańcze i może winogrona.

Ja robie tutaj i jest ok.https://www.facebook.com/share/jPLSuBjEGTRKsc8c/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v