Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Ale Maniuś to o czym piszę to nie z ARiMRu od tych też nie korzystam,gminy wchodzą w programy na wymianę piecy czy oczyszczalnie jest też Wfoś i tam można sporo odzyskać zresztą rozmawialiśmy dzisiaj o tym trochę 

Usuwanie folii rolniczych też jest dotowane i ludzie chętnie korzystają i składają wnioski 

Rozmawialiśmy. Interesowały mnie szczegóły techniczne. Panią z ARiMR podałem jako przykład wiesz dlaczego. Nie wziąłem nic i nie zamierzam🤷. Tak mi lepiej na duszy. U nas folii nie dotują, a na 300 zł rocznie mogę sobie pozwolić

Najprostszym przykładem wszelkich dofinansowań jest zakup nowego ciągnika. Wystarczy iść do dealera i zapytać o cenę na program. A za tydzień iść znowu i powiedzieć, że się chce ten ciągnik, który stoi na placu dzisiaj za gotówkę. I zapytać co mogą zaoferować. Marek coś podobnego kiedyś zrobił, tylko na odwrót. Prawda @Łolek🤔

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Łolek napisał:

Ale Maniuś to o czym piszę to nie z ARiMRu od tych też nie korzystam,gminy wchodzą w programy na wymianę piecy czy oczyszczalnie jest też Wfoś i tam można sporo odzyskać zresztą rozmawialiśmy dzisiaj o tym trochę 

Usuwanie folii rolniczych też jest dotowane i ludzie chętnie korzystają i składają wnioski 

Tyle na dzisiaj dobrej nocy państwu 

Za odbiór folii to muszę płacić 600 zł za całego busa 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Widziałeś co z ziemniakami kretyni odstawiają? 11zl za worek 15kg

W tym sezonie to było do przewidzenia.Dobrze że pół areału zasadziłem. Za rok chyba zwiększę z powrotem ale to trzeba przeanalizować.

Siema wrzesień 12mm z wczoraj i to był pierwszy opad w tym miesiącu 

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

Rozmawialiśmy. Interesowały mnie szczegóły techniczne. Panią z ARiMR podałem jako przykład wiesz dlaczego. Nie wziąłem nic i nie zamierzam🤷. Tak mi lepiej na duszy. U nas folii nie dotują, a na 300 zł rocznie mogę sobie pozwolić

Najprostszym przykładem wszelkich dofinansowań jest zakup nowego ciągnika. Wystarczy iść do dealera i zapytać o cenę na program. A za tydzień iść znowu i powiedzieć, że się chce ten ciągnik, który stoi na placu dzisiaj za gotówkę. I zapytać co mogą zaoferować. Marek coś podobnego kiedyś zrobił, tylko na odwrót. Prawda @Łolek🤔

Prawda prawda,za gotówkę traktor z turem praktycznie w cenie netto samego traktora 

Cześć wszystkim 

Czy tylko mnie się nie chce robić 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, radekz200 napisał:

za taka pierduś to by chciał z 15 tys 😂😂 

ale żeby mu taka urosła to by musiał ten gnój ciągać z 50 kilometrów 😛

Polska odmiana furman tak mu urosła i kolby były duże w kopcu to żółto. 

Opublikowano (edytowane)

Za wczoraj 10,5 l,

pojechałem pod wieczór przytalerzować po kukurydzy to suchy piach wywala na wierzch jeszcze gdzie niegdzie, dziś jeszcze hektar przytalerzować posiać poplon konieczny i niech leży do wiosny

Na szczęście nadają w piątek coś w nocy i praktycznie całą sobotę do 40l znając życie jak spadnie 15 to będzie dobrze i od poniedziałek lux obornik i orka będzie 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
10 minut temu, marulekk napisał:

Za wczoraj 10,5 l,

pojechałem pod wieczór przytalerzować po kukurydzy to suchy piach wywala na wierzch jeszcze gdzie niegdzie, dziś jeszcze hektar przytalerzować posiać poplon konieczny i niech leży do wiosny

Na szczęście nadają w piątek coś w nocy i praktycznie całą sobotę do 40l znając życie jak spadnie 15 to będzie dobrze i od poniedziałek lux obornik i orka będzie 

Ja myślę dzisiaj pojechać hektar zaorać gdzie obornik wywiozłem i przerobione agregatem. Pole w dołku to wilgoć powinno trzymać.

Opublikowano
8 godzin temu, Buszmen11 napisał:

Taka prawda bo w tych dofinansowaniach całych tylko d*py sobie nabiją. Metr kwadratowy ocieplenia na czyste powietrze 250-300 zł... O maszynach rolniczych nie wspomnę..

Przymiarka do żniw. Miało być prawie p&p a wyszło jak zawsze

IMG_20240910_185410_278.jpg

Ty z LRA jestes ???

Opublikowano
Qwazi napisał:

Dajta Marcinowi spokój. Nie chce, nie bierze. Honor ma. Ja też nie biorę. W czterech literach mam te socjale. I wszystkich wokoło d...py bolą, że nie biorę, tylko nie mnie. Ewenement jakiś. A powiedzieć pani kontrolującej z ARiMR żeby se napisała jak jej potrzeba i zobaczyć jej minę jest bezcenne. Tak to płacz, że socjale be, a potem kolejka z wnioskami. W życiu nie będzie opłacalności produkcji przy takim podejściu. I jak mają się władze liczyć z rolnikami, kiedy oni za złotówkę będą tańczyć jak małpy. Nie będę brał w tym udziału

bierzesz bierzesz 🤭😁 a dopłaty 🤔😁

Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał:

Dopłaty biorę i się w nie nie wyczuwam. Dlatego wspomniałem o pani z ARiMR, której mina była bezcenna, jak jej powiedziałem, żeby se dopisała, kiedy jej coś jest nie tak. I jeszcze żeby se sankcje zrobiła 100% a nie 15...zgłupiała normalnie. Jak to, rolnik nie chce pieniędzy 😱...

@Kowalsky30 Rochu, Ty niedobrusie🙆

https://www.facebook.com/share/r/NNVyz1nLoX8K1s7r/

jaki Ci za dużo to podaj nr działek i ja na ciebie będę składał dopłaty 😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v