Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Długo z nią był?czy tylko na zasadzie sponsoringu?

Czy ja wiem czy sponsoring, nie rozmawiałem z nim o tym czy traktuje ją jak sugarmommy, ale poważnie wyglądał, a ona podobna kobita i wyglądała na niw więcej jak 30 pare

Opublikowano

Jest sukces w gospodarce. 

Nowi pracodawcy będą mieli wybór bo we Wrocławiu Beko zwolniło 700 osób i zamyka fabrykę. 

Pewno pójdą tropem ukraińskich Trzech niedźwiedzi, którzy wykupili polski zakład, załogę zwolnili i plac na sprzedaż wystawili

Wstawił bym śmieszka ale nic tu do śmiechu.

Opublikowano (edytowane)

@Agrest nic dziwnego, produkcja przenosi się w rejony tańszego pracownika, 20-30 lat temu przenosili się z zachodu do nas a teraz idą dalej tam gdzie taniej ... A taką fabrykę teraz moment się przenosi, maszyny to bardzo prosto, hala metalowa skręcana to też co za problem, aby plac zalać i stopy pod słupy i gotowe ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
23 minuty temu, Belaruss820 napisał:

To był dobry czas na biznes. Bo jak ktoś stanowczy wziął ukrainke do siebie to wziął kasę,a jeszcze kazał jej iść do roboty.

W jego przypadku może by coś wyszło. Ale on woli księżniczki.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

Kurła nawet nie zaglądałem od rana

A tera to we wsi dym

IMG_20240906_131254.jpg

Patrz Rysiu, ten nawet o gradzie nie myślał. Wiedział że susza upały i wiatr. Ubezpieczył od ognia i nawet o niego modlić się nie musiał🤭😜

I działka czysta...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@Agrest nic dziwnego, produkcja przenosi się w rejony tańszego pracownika, 20-30 lat temu przenosili się z zachodu do nas a teraz idą dalej tam gdzie taniej ... A taką fabrykę teraz moment się przenosi, maszyny to bardzo prosto, hala metalowa skręcana to też co za problem, aby plac zalać i stopy pod słupy i gotowe ...

Masz trocheę racji a trochę nie :) Produkcje raczej trzyma się u siebie. Montownie i składanie przez murzynów się przenosi. Niemcy nadal produkują w hutach, walcowniach itp blachy, silniki do samochodów itp. W innych krajach się je składa. 

W przypadku Polski głównym problemem jest to że oddaliśmy całkowicie handel w Portugalskie i niemiecke ręce.  Co dostajemy z UE to oddajemy z nawiązką jako rtnek dla niemieckich towarów i jako zysk z Lidlów.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Masz trocheę racji a trochę nie :) Produkcje raczej trzyma się u siebie. Montownie i składanie przez murzynów się przenosi.

Produkcję strategiczną to wiadomo że Niemcy u siebie trzymają, ale pralki, suszarki, lodówki itp bzdety produkuje się tam gdzie taniej, oczywiście o ile suma z transportem jest korzystna, bo za daleko też nie dobrze ...

A Beko to nic innego jak właśnie fabryka takich bzdetów więc widocznie bardziej opłaca się produkować gdzieś indziej niż w Polsce ...

6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

W przypadku Polski głównym problemem jest to że oddaliśmy całkowicie handel w Portugalskie i niemiecke ręce.  

Już nie powiem jacy patrioci kupują udka w Lidlu zamiast kupić kurczaki od polskiego kurnikarza xD 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Co ty pierdolsz pracowni płynie  z Afryki.  Najbardziej hodzi o koszty energii..

Opublikowano
1 minutę temu, Dariowola napisał:

Co ty pierdolsz pracowni płynie  z Afryki.  Najbardziej hodzi o koszty energii..

KPO nas uratuje

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już nie powiem jacy patrioci kupują udka w Lidlu zamiast kupić kurczaki od polskiego kurnikarza xD 

Żeby to było takie proste kupić od Polaka.

Ja 95% zakupów robię w sieci Lewiatan. Niby jest flaga wbita że produkt polski.

Czy mam temu wierzyć? 

Oczywiście że nie. Bo komu wierzyć? Przedsiębiorstwu maksymalizującemu zyski?

Państwowej inspekcji pracy?

Państwowej inspekcji handlu?

Sanepidowi?

Nie, nie wierzę. Na pierwszym planie dziś jest pieniądz. Konsument jest potrzebny jak można wyrwać pieniądz.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Żeby to było takie proste kupić od Polaka.

Przejedź się na kurniki, tam często sprzedają żywe brojlery, tylko później trzeba oskubać ...

Warzywa to najczęściej na Broniszach kupuję tego co nie mam swoje albo nie obrodziło, w październiku/listopadzie się jedzie i kupuje marchew/buraki/cebulę itd 

Wędliny czy mięso wieprzowe kupuję w lokalnej ubojni czy masarni, cena ta sama ale Biedronka i Lidl nie zarabiają, a i jakość w smaku się wydaje lepsza.

Wystarczy się zakręcić po okolicy i się okazuje że tak dużo nie trzeba w marketach kupować, a nawet jeżeli to kupuję w Dino albo sklepie prowadzonym przez lokalnego biznesmena, chociaż podatki w kraju zostają ...

• Like 3
Opublikowano
34 minuty temu, Agrest napisał:

Jest sukces w gospodarce. 

Nowi pracodawcy będą mieli wybór bo we Wrocławiu Beko zwolniło 700 osób i zamyka fabrykę. 

Pewno pójdą tropem ukraińskich Trzech niedźwiedzi, którzy wykupili polski zakład, załogę zwolnili i plac na sprzedaż wystawili

Wstawił bym śmieszka ale nic tu do śmiechu.

Dobrze...uśmiechnięta Polska miała być. Pluli na rolników jak protestowali , coś czuję że niebawem będą ludzie wychodzić na ulicę , i paliwko po 5,19 nie pomoże 🤨

Opublikowano

Pytanie nie w temacie.

Czy u Was też tak piździ?

Kurna auto ledwie na drodze utrzymać szło. Syna przywiozłem z tego pierdolnika Nowickiej, a teraz doorałem 0,5ha i zjechałem bo nie widzę jak orzę.

Po drodze tumany kurzu z pól ciągnie.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Przejedź się na kurniki, tam często sprzedają żywe brojlery, tylko później trzeba oskubać ...

Warzywa to najczęściej na Broniszach kupuję tego co nie mam swoje albo nie obrodziło, w październiku/listopadzie się jedzie i kupuje marchew/buraki/cebulę itd 

Wędliny czy mięso wieprzowe kupuję w lokalnej ubojni czy masarni, cena ta sama ale Biedronka i Lidl nie zarabiają, a i jakość w smaku się wydaje lepsza.

Taaa,chyba do Mławy pojadę po kuraka.

Opublikowano

Raz kupiłem, dziękuję za taki towar...😝

Lepiej z małej hodowli .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Pytanie nie w temacie.

Czy u Was też tak piździ?

Kurna auto ledwie na drodze utrzymać szło. Syna przywiozłem z tego pierdolnika Nowickiej, a teraz doorałem 0,5ha i zjechałem bo nie widzę jak orzę.

Po drodze tumany kurzu z pól ciągnie.

Taaa,chyba do Mławy pojadę po kuraka.

Piździ...resztki wody wywiewa z gleby .

Jeden plus to kukurydza będzie zbierana suchą z pola .

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Dobrze...uśmiechnięta Polska miała być. Pluli na rolników jak protestowali , coś czuję że niebawem będą ludzie wychodzić na ulicę , i paliwko po 5,19 nie pomoże 🤨

Mimikę wyćwiczą. Spróbuj pluć z uśmiechem na ustach.

Albo płakać z uśmiechem 

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Z tego kurnika co ja biorę nie takie złe, może nie taki jak domowy, ale dużo lepszy niż marketowy ...

Bo jesteś bardzo podatnym towarem na manipulacje. Kurnik który na markety produkuje sprzedaje ci lepsze mięso jak na kurniki🤭

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

Bo jesteś bardzo podatnym towarem na manipulacje. Kurnik który na markety produkuje sprzedaje ci lepsze mięso jak na kurniki🤭

A kto teraz nie produkuje pod markety/sklepy ? 

Twoja porzeczka gdzie trafia ?? Wyciskasz soki i handlujesz lokalnie czy skup->przetórnia->market ?? A jak kupiłbym od takiego jak ty porzeczkę i sam zrobił sobie soki to będą lepsze niż te w markecie czy nie ?

Już samo skubanie takiego kurczaka, tam nikt się ręcznie nie bawi tylko w "pralkę" i heja, a potem to poobijane itd, a jak ręcznie to zrobisz to już inne będzie ...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

@konteno weź no powiedz co jest. Szlifierka popiardywala jak by jej się szczotki skończyły. W końcu stanęła. Szczotki wymienione a ona nic ruszyć nie chce. Prąd na szczotkach pokazuje że jest. Pacjent to parkszajz.

nie dymi ? nie śmierdzi z otworów wentylacyjnych? nie iskrzy mocno przy pracy (najlepiej uruchomi ją po zmroku/w ciemności by zdiagnozowac w kierunku wirnika /komutatora ) ale pewnie zgon wirnika typu zwarcie zwojowe 

obróć jeszcze za wrzeciono ogladając komutator przez otwór szczotek , żadne lamelki nie przegrzane ? 

Opublikowano

A kto teraz nie produkuje pod markety/sklepy ? 

Twoja porzeczka gdzie trafia ?? Wyciskasz soki i handlujesz lokalnie czy skup->przetórnia->market ?? A jak kupiłbym od takiego jak ty porzeczkę i sam zrobił sobie soki to będą lepsze niż te w markecie czy nie ?

Tak soki będą lepsze bo ominiesz chemię typu E.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v