Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał:

.... Chociaż nie podoba mi się takie myślenie ci tak robili to i my tak możemy 

Tendencja ogólnopolska, wszyscy zepsuci do szpiku kości. Nawet na tym forum nie brakuje głosów typu "rządzący kradną to i ja mogę", ten co nie kombinuje, nie oszukuje i nie chachmęci uważany jest za mało zaradnego i mało przedsiębiorczego. Nawet wczoraj większość chwaliła Januszexsów za zatrudnianie na czarno i oszukiwanie pracowników.

• Like 2
Opublikowano

Panowie nie bede zakładał nowego tematu z pytaniem.

Jakie polecacie składy maszyn rolniczych działające na terenie całej PL i majace wiekszy asortyment takie jak Agrostal czy roltech kielce ? i ceny mają konkurencyjne . miloby bylo jakby mieli jakąś stronie internetowa. Dzięki

Opublikowano
7 minut temu, Celownik07 napisał:

Jakie polecacie składy maszyn rolniczych działające na terenie całej PL i majace wiekszy asortyment takie jak Agrostal czy roltech kielce ? i ceny mają konkurencyjne . miloby bylo jakby mieli jakąś stronie internetowa. Dzięki

Agrol 

Agrol wróblewo 

Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał:

Jaki szuwar. Panie to lux siano. A jak sołtys dopisał to i ekonomicznie lux 🤣

Pierwszy to było dziadostwo,ten nie jest zły 

4 minuty temu, 6465 napisał:

Ważne że właścicielowi się hajs zgadza 😁

A i sołtysa mamki towar przesortują 🤭

To dla koni jedzie 

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Celownik07 napisał:

Nie polecę, ale dziś to bez znaczenia.

Szukasz maszyny konkretnej to masz setki ofert w necie. Telefon i pytania dodatkowe. Może być że tą samą maszynę kupisz na telefon taniej z dostawą 400km niż lokalnie. 

No a stronę internetową to chyba każdy dziś już ma.

W roltechu Kielce okazyjnie pług powystawowy kupiłem. I dało się jeszcze sporo ubić od ceny na stronie.

Każdy diler ciągników ma dziś bogatą ofertę maszyn.

Chyba w Opocznie jest chyba spora składnica.

2 minuty temu, OdlotowyRolnik napisał:

dzisiaj o mało co z szefem się nie pobiłem. Zakończyłem karierę w firmie

Ciekawie się zapowiada. Opisz coś więcej😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Nasze lobby polityczno-obszarnicze będzie bronić systemu hektarowego aż do śmierci - swojej lub Unii Europejskiej.

W praktyce Bruksela szykuje się do przyjęcia Ukrainy do UE. Trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć. W sumie wielu tego nie widzi.

Bo ludzie to...

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Trochę tego sprzętu mają, ale na negocjacje cenowe raczej bym nie liczył. Kiedyś nowy 6 letni opryskiwacz chcieli wcisnąć w cenie z bieżącej produkcji.

Właściciel gburowaty i pracownicy też od niego nie odstają

Opublikowano
Agrest napisał:

5 minut temu, Celownik07 napisał:

Nie polecę, ale dziś to bez znaczenia.

Szukasz maszyny konkretnej to masz setki ofert w necie. Telefon i pytania dodatkowe. Może być że tą samą maszynę kupisz na telefon taniej z dostawą 400km niż lokalnie. 

No a stronę internetową to chyba każdy dziś już ma.

W roltechu Kielce okazyjnie pług powystawowy kupiłem. I dało się jeszcze sporo ubić od ceny na stronie.

Każdy diler ciągników ma dziś bogatą ofertę maszyn.

dzisiaj o mało co z szefem się nie pobiłem. Zakończyłem karierę w firmie

Ciekawie się zapowiada. Opisz coś więcej😉

bo ogólnie firma idzie w upadłość już 1,5 tyg jestem na wypowiedzeniu i ogarniamy ostatnie tematy. znalazłem inna robotę bliżej domu nawet za większe pieniądze i mówię że robię to wtorku i idę dalej a ci do mnie z morda że muszę do końca robić. A kto będzie na mnie czekał a robota naprawdę ok się trafiła i blisko domu.

Opublikowano

bo ogólnie firma idzie w upadłość już 1,5 tyg jestem na wypowiedzeniu i ogarniamy ostatnie tematy. znalazłem inna robotę bliżej domu nawet za większe pieniądze i mówię że robię to wtorku i idę dalej a ci do mnie z morda że muszę do końca robić. A kto będzie na mnie czekał a robota naprawdę ok się trafiła i blisko domu.

To jeśli jesteś w okresie wypowiedzenia, to pracujesz do jego końca, chyba że nagle się rozchorujesz.

Podstawowa zasada: nie pali się mostów za sobą, bo nie wiadomo co w życiu może Cię spotkać.

• Like 4
Opublikowano
6465 napisał:

Ważne że właścicielowi się hajs zgadza 😁

A i sołtysa mamki towar przesortują 🤭

z naciskiem na sortują 🤭🤣

soltys48 napisał:

Najlepszy ciągnik na świecie do takiej pracy 

IMG20240905115555.jpg

a nie bo mój lepszy 😁

Opublikowano
jacor73 napisał:

To jeśli jesteś w okresie wypowiedzenia, to pracujesz do jego końca, chyba że nagle się rozchorujesz.

Podstawowa zasada: nie pali się mostów za sobą, bo nie wiadomo co w życiu może Cię spotkać.

Tak ale jakie mosty . mam czekać do października gdzie już roboty może nie być w moim fachu i mirabelki jeść? Daj spokój ani ubrania nie dali ani nic i jeszcze musiałem jebać roboty na które się nie umawiałem. A naprawdę dzisiaj się gościa przestraszyłem jak do mnie wystartował mimo że sam nie ułomek jestem jak do mnie wyskoczył. jeszcze straszy że nie zapłaci pewnie sprawa skończy się w sądzie

Opublikowano
Leszy napisał:

47 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nawet nie zamierzałem 1metra sprzedać 

👍👍

2 godziny temu, slawek74 napisał:

puknij się w czoło 🤦 mieć chałupę przycgospo i dojeżdżać 🤦

Podobno sporo nawet z tego forum tak robi. 

co nie oznacza że dobrze robią 🤭😁

Opublikowano

Tak ale jakie mosty . mam czekać do października gdzie już roboty może nie być w moim fachu i mirabelki jeść? Daj spokój ani ubrania nie dali ani nic i jeszcze musiałem jebać roboty na które się nie umawiałem. A naprawdę dzisiaj się gościa przestraszyłem jak do mnie wystartował mimo że sam nie ułomek jestem jak do mnie wyskoczył. jeszcze straszy że nie zapłaci pewnie sprawa skończy się w sądzie

Jeśli masz wypowiedzenie do października, to jeśli się nie dogadasz, to musisz pracować i w żadnym sądzie nie wygrasz,

A jak nie będziesz przychodził do pracy, to pracodawca zrobi Ci koło rzyci, i jeszcze Ty mu będziesz płacił odszkodowanie, o wpisie w świadectwo pracy już nie piszę

Opublikowano

Czasami tęsknię za dawnymi czasami gdzie ojciec gospodarzył i lepiej czy gorzej ale jakoś to szlo

jacor73 napisał:

Jeśli masz wypowiedzenie do października, to jeśli się nie dogadasz, to musisz pracować i w żadnym sądzie nie wygrasz,

A jak nie będziesz przychodził do pracy, to pracodawca zrobi Ci koło rzyci, i jeszcze Ty mu będziesz płacił odszkodowanie, o wpisie w świadectwo pracy już nie piszę

ale sęk w tym że wypowiedzenie kończy mi się za 1,5 tygodnia a chciałem tylko tydzień przepracować i iść dalej

Opublikowano
soltys48 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

z naciskiem na sortują 🤭🤣

a nie bo mój lepszy 😁

W obu przypadkach nie Masz racji 

jak nie jak tak 😁 pamiętaj że ,,własne,, najlepsze 😁

Opublikowano
9 minut temu, OdlotowyRolnik napisał:

Czasami tęsknię za dawnymi czasami gdzie ojciec gospodarzył i lepiej czy gorzej ale jakoś to szlo

ale sęk w tym że wypowiedzenie kończy mi się za 1,5 tygodnia a chciałem tylko tydzień przepracować i iść dalej

Nie ma co za bardzo brykać tak jak kolega pisał że różnie w życiu musi być. Teoretycznie musisz przeracować do końca okresu wypowiedzenia. Jak porzucisz prace to wpiszą ci to w papiery, świadectwo pracy a mogą nawet zarządać kasy. Po co ci to?Możesz wykombinować coś z jakimś zwolnieniem od lekarza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v