Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Buszmen11 napisał:

U mnie sk***ysyny nie chcą robić. Jest zakaz picia% w robocie, robienia niepotrzebnego syfu, gapienia się w telefon. Transport z domu do roboty za free. Wymagane chęci do pracy i deko myślenia. k**wa chyba zbyt dużo wymagam od ludzi...

Może za mało płacisz...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A czy ktoś bronił Tobie czy komuś innemu założyć taki Januszex ? Jak dużo lepiej było być właścicielem firmy niż robolem to dlaczego nie skorzystałeś z okazji i nie założyłeś jakiegoś biznesu, też byś miał nowe auta, wczasy za granicą i parę mieszkań na wynajem ...

Weź już nie przesadzaj. Teraz to już się w miarę ucywilizowało, ale stare biznesmeny to w tym się wyróżniali, że za poprzedniego ustroju dobrze wódkę z sekretarzami pili, więc mieli kasę i dojścia aby i wolnej Polsce biznesy zakładać. Ci co się dorabiali swoją pracą, to raczej naprawdę tylko swoją. 

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

W sumie to tak. Całkiem sporo chętnych na cielaki handlarzy się pojawia, a i tacy na duże sztuki wizytówki zoatwiają. 

Na bydlaki to jest meta od kilku lat już, nowi mnie omijają 

5 minut temu, Buszmen11 napisał:

U mnie sk***ysyny nie chcą robić. Jest zakaz picia% w robocie, robienia niepotrzebnego syfu, gapienia się w telefon. Transport z domu do roboty za free. Wymagane chęci do pracy i deko myślenia. k**wa chyba zbyt dużo wymagam od ludzi...

Nie wiem, nie znam Cię

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Weź już nie przesadzaj. Teraz to już się w miarę ucywilizowało, ale stare biznesmeny to w tym się wyróżniali, że za poprzedniego ustroju dobrze wódkę z sekretarzami pili, więc mieli kasę i dojścia aby i wolnej Polsce biznesy zakładać. Ci co się dorabiali swoją pracą, to raczej naprawdę tylko swoją. 

A teraz jest inaczej, tylko teraz nie z sekretarzami a z PiSiorami albo POwiakami piją ...

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Podbiega do bramy czy raczej płochliwy?

To już nie tutaj 

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...rozwiń?

Złapie ze dwa piwa i mu się język rozwiązuje. Jak nie potrafi się zachować to niech nie pije 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Po tym podpunkcie nie znajdziesz u mnie w okolicy żadnego chętnego do roboty xD 

Ci z ławeczki podsklepowej do roboty nie są zdolni. Z resztą nie będę się wstydził przed ludźmi

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Niewiele się zmieniło. Tyle że teraz jest takie nasycenie rynku wszelkiej maści towarem i usługami że ciężko jest w coś się wbić.

Kolegi kolega miał firme transportową - 4 zestawy, fajnie mu szło naprawde, fjny dom, auto itp. Drugi się napatrzył, on też tak będzie, od razu z grubej rury dwa 5 letnie poleasingowe auta, naczepy no i co ? No i nic. Tamtego ciotka pracowała w dużej firmie handlowej i załatwiała tamtemu stałe trasy z załadunkiem w obu kierunkach. Ten rzucił się na branie co popadnie, nie miał zleceń, kilku nie zapłaciło i popłynął po 2 latach. Tamten ma firme dalej( Chociaż jak słysze to nie opłaca się 🤣), 7 samochodów. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak Ci ktoś w fajkę napluje i moto będzie kulało to nie ja 

Żeby napluć do fajki musisz zwalić chłodnicę albo airboxa i zbiornik paliwa, inaczej nie dasz rady ;)  Więc trochę Ci się zejdzie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Buszmen11 napisał:

Było by bliżej to ja bym poszedł 🙁

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Niewiele się zmieniło. Tyle że teraz jest takie nasycenie rynku wszelkiej maści towarem i usługami że ciężko jest w coś się wbić.

Kolegi kolega miał firme transportową - 4 zestawy, fajnie mu szło naprawde, fjny dom, auto itp. Drugi się napatrzył, on też tak będzie, od razu z grubej rury dwa 5 letnie poleasingowe auta, naczepy no i co ? No i nic. Tamtego ciotka pracowała w dużej firmie handlowej i załatwiała tamtemu stałe trasy z załadunkiem w obu kierunkach. Ten rzucił się na branie co popadnie, nie miał zleceń, kilku nie zapłaciło i popłynął po 2 latach. Tamten ma firme dalej( Chociaż jak słysze to nie opłaca się 🤣), 7 samochodów. 

Jednak, że też bez wiedzy o rynku tak wchodzić w inwestycje? 

Ci co mi koszą kukurydzę też już kilka zestawów mają i sporo ludzi zatrudnionych, ale zaczynali od koszenia u siebie, potem sąsiadów i po woli jak klienci byli to park maszynowy rósł.  

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Jednak, że też bez wiedzy o rynku tak wchodzić w inwestycje? 

Ci co mi koszą kukurydzę też już kilka zestawów mają i sporo ludzi zatrudnionych, ale zaczynali od koszenia u siebie, potem sąsiadów i po woli jak klienci byli to park maszynowy rósł.  

Są tacy, bo myślą że biznes to łatwy pieniądz. Łatwy pod warunkiem że masz popyt na rynku na twój towar/ usługi albo dobre znajomości.

Usługi rolnicze podobnie. Najlepiej na nich jak widze to wychodzą handlarze maszyn. Kupuje maszyny na handel, tłucze je w sezonie i sprzedaje.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Są tacy, bo myślą że biznes to łatwy pieniądz. Łatwy pod warunkiem że masz popyt na rynku na twój towar/ usługi albo dobre znajomości.

Dlatego ja nie zazdroszczę nikomu co ma swój własny biznes ... Wielu zaryzykowało i zarobiło, ale wielu utopiło i potem wiele lat robili żeby spłacić te biznesowe pomysły ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

tłucze je w sezonie i sprzeda

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Usługi rolnicze podobnie. Najlepiej na nich jak widze to wychodzą handlarze maszyn. Kupuje maszyny na handel, tłucze je w sezonie i sprzedaje

I się nie psuje nic, sam zysk?

Opublikowano

Ja to nawet niektórym współczuję biznesu i wielkich pieniędzy.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dlatego ja nie zazdroszczę nikomu co ma swój własny biznes ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v