Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Z czym? Po co do plewienia muzyka, opalacz i rękawice? Z tych rzeczy co wymieniła to tylko kapelusz. I porządne buty i skarpety coby się ziemi nie nasypało. Dobra jakaś koszula żeby karku nie spaliło. Portki to już zależnie od temperatury otoczenia.

No że takie niedwuznaczne sugestie, masz racje wystarczy kapelusz i buty, reszta zupełnie zbędna i krępuje ruchy😊

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

No że takie niedwuznaczne sugestie, masz racje wystarczy kapelusz i buty, reszta zupełnie zbędna i krępuje ruchy😊

Czytaj ze zrozumieniem... Bo widać, że z tym problemy. Gdzie nie piszę o reszcie ubrań?

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

A ty patrz ze zrozumieniem😊

Co mi da patrzenie ze zrozumieniem? Chłopie taki jakiś z rana niewyspany czy co? Kapelusz/czapka, koszula, portki krótkie albo długie, zależy czy ciepło czy chłodno. I żadnych rękawic.

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Tylko nowymi germańcami

Żeby Tusk zobaczył jak przez 8 lat się rolnictwo rozwinęło 

A tera je🔨ią tuska germańcami

Sam w końcu gdzieś d*pę rusz, a nie tylko oczekiwać że inni wszystko załatwią.

48 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Panie tusku

Gdzie jest P0liwo P0 5.19

Jesteś już premierem

Może być na priw jak się wstydzisz

Było nawet taniej. Na co liczyłes?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Tylko nowymi germańcami

Żeby Tusk zobaczył jak przez 8 lat się rolnictwo rozwinęło 

A tera je🔨ią tuska germańcami

Jakieś konkretne postulaty czy strajkujemy bo się w zimie w chałupie nudzimy ?? Bo Niemcy mają konkretne postulaty.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jakieś konkretne postulaty czy strajkujemy bo się w zimie w chałupie nudzimy ?? Bo Niemcy mają konkretne postulaty.

No żeby P0liwo było P0 5.19

I żeby Ukraina P0 1500 sprzedawała zboże

• Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, Qwazi napisał:

U mnie -6°, też nie wieje i też troszkę śniegu przybyło...

Dziękuję 🍻...nie wiem, czy jest tu mój imiennik lub Henio, jeśli są to najlepszego dla nich...

A to i ja...

Wszystkiego Dobrego z okazji imieninów...

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

A teraz takie prawdziwe...

Co byś chciał?

Przed chwilą, Desperado napisał:

Drogi panie, słowo w słowo moje zdanie.   :P

Ten Pioter to jednak zbereźnik....

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A coś sensownego, realnego, jakieś zmiany systemowe a nie pieniądze do łapki ??

Masz jakiś pomysł żeby to zboże było po 1500 jak na MATIF jest za połowę tego ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Hmm ,o ,,faferneskach'' słyszałem ,babki i dziadkowie coś wspominali ,ale o marchwi to nie wiem ,może i była ,ale żonie to pokażę 

To zamiast śledzia na piątek? 😅

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nowa kipa tyle prawie warta co cały rozsiewacz 

Rama polepiona, przystawka do wałka poobrywana pewno wszystko tak działa, nawet smaru nie wytarł przed malowaniem, no ale ukraszona jak jajka na Wielkanoc 

Jak patrzę na takich paproków to mi się scyzoryk otwiera 

Edytowane przez Łolek
  • Thanks 1
Opublikowano
54 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie za dużo tego? No, kapelusz to jeszcze zrozumiem ale reszta?

-3, ze 3cm śniegu napadało.

O  o gracy zapomnialam

19 minut temu, Desperado napisał:

Drogi panie, słowo w słowo moje zdanie.   :P

Udar nie grozi głowa przykryta

• Haha 5
Opublikowano
39 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jak odliczysz akcyzę to i taniej wyjdzie 😎

Akcyze lewaki chcą zabrać

Także może być to ostatni zwrot że składaniem w lutym. 

Moje postulaty to takie by truskawki były P0 0.50 zł by ludzie mogli P0jeść do woli. 

• Haha 2
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v