Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Zesta mogli choć zaczekać jak będzie aktywny.

Nie moja sprawa w sumie, ale jakoś to tak....nie tak...

polska A ... google street widzi wszystko 🤣🤣🤣....no ja tyz przy asfalcie mieszkam ale u mnie ludzik nie aktywny ...zadupie 😲

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano

Jaką macie pewność że to jacus?

Pewno żadną

1 minutę temu, Leszy napisał:

Za dużo jedzenia mają. 

No micha zawsze i od żony i od mamy. A i coś z pola znoszą

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

może i Wesem pcb i przetwornice dobre jak kompatybilne z emc ale szykałbym czegoś w tej cenie o świetle dziennym w granicach 4000-5000K bo jak producent pisze że to ma 5000-7000K to bedzie zimne białe jak w chinolach najtańszych

Tam siedzą na dachu z przodu lampy robocze bodajże Hela i wypaliły się już, a te pasowały by w te miejsca. Nie chce na halogen tylko ledy bo zamontowałem dodatkowe ledy z tyłu i przodu i jak powłańczam halogeny to nie wyrabia alternator. W Claasie też siedzą takie same i wypadało by wymienić. Na Allego nie moge znaleźć. Też czasami robie coś w nocy:).

Opublikowano
7 minut temu, Popier96 napisał:

Pomyśl sobie, że masz tak zaradnego teścia. 

mój śp Ojciec płaskowniki z tyłu na odkładnie napawywał na tylną krawędź po której sunie ziemia by były na dłużej 

resora na lemiesz zamiast dłuta to niejeden tu pewnie naspawywał

Opublikowano
wojtal24 napisał:

Bananek napisał:

Karol6130 napisał:

Przede wszystkim na wieczorne akcje pryzma to robię

na wszystko się przyda co w nocy. ale po co nocami robić jak dzień jest?

w dzień się j.bie na etacie a wieczorami w polu

szkoda zdrowia na takie zabawy. ale do wszystkiego trzeba dojrzeć....

Opublikowano (edytowane)

chłopie wszystko się zgadza nawet talerzowka jest ....🤣🤣🤣🤣🤣

9 minut temu, Agrest napisał:

Jaką macie pewność że to jacus?

Pewno żadną

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

chłopie wszystko się zgadza nawet talerzowka jest ....🤣🤣🤣🤣🤣

Kul nie ma i rotacyjnej. 

Opublikowano
36 minut temu, Karol6130 napisał:

Kolega nieraz jak wracają z usług o 18 czy 19 to o17 dzwoni do domu żeby zaczynali kosić i grabić 

Teraz mają dwa samoloty i boczną z czołową, do tego parę zgrabiarek, plus 3 przyczepy to do rana na tych hektarach co ma to idzie się jeszcze i wyspać

Znajomy co mi siał kukurydzę na noc miał jechać kosić i grabić 

Od rana mieli zbierać 

Nie wiem jak to się mi sprawdzi

Czas pokaże 

W moim jest 360* oświetlenie kabiny ale na  stopniach trochę słabsze niż twoje 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Tam siedzą na dachu z przodu lampy robocze bodajże Hela i wypaliły się już, a te pasowały by w te miejsca. Nie chce na halogen tylko ledy bo zamontowałem dodatkowe ledy z tyłu i przodu i jak powłańczam halogeny to nie wyrabia alternator. W Claasie też siedzą takie same i wypadało by wymienić. Na Allego nie moge znaleźć. Też czasami robie coś w nocy:).

jakie dodatkowe zamontowałeś ?

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

No micha zawsze i od żony i od mamy. A i coś z pola znoszą

To tak jak z dzikami które się mnożą na potęgę, bo jedzenia wszędzie pełno. Szczególnie w miastach.  

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Mam 18, 15 mogę wydać🤣

Jak to się pier**li w tym roku to głowa mała. Już drugie mioty mają

Kotka się okociła w tym tygodniu u somsiada i alarmował żeby przyjść to zebrać, nie zdążyłem wrócić z ostrołęki i już do schroniska oddane były. Mówiłem żeby i starą za jednym zamachem oddał

Opublikowano
25 minut temu, Bogdan_ja napisał:

a wyzywanie ludzi i naśmiewanie się że mieszkają na zadupiu i są gnojarzami to ładnie 🤔 ....a tu proszę sam ma gnój na podwórku i syf że głowa mała 😲...i o sobie pisał 🤣

Portier cieciowiec 🤔

Opublikowano

W tamtym roku udało się rozdać młode.

W tym chyba u każdego opór.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

fajne rozwiązanie. można całą noc pracować ciągnikiem. na UJ komu odpoczynek. po śmierci się człowiek i wyleży i ciemno będzie jak należy. młodemu temu co łąki w grudniu kosił by się ten Twój traktor przydał

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie. Trzeba yebać oporowo, póki zdrowie jest. Odpocznie się po śmierci.

Zawsze to samo. Jakieś wielkie oburzenie, że ktoś wieczorami robi. Ja zaś nie rozumiem, jak ludzie mogą wstawać przed 4 i zaczynać krowy doić, albo zaczynać robotę na 6 i mieć do niej ponad godzinę drogi. Jednak masa ludzi tak żyje, i nikt ich z tego powodu nie krytykuje. 

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Kotka się okociła w tym tygodniu u somsiada i alarmował żeby przyjść to zebrać, nie zdążyłem wrócić z ostrołęki i już do schroniska oddane były. Mówiłem żeby i starą za jednym zamachem oddał

najlepiej oddać i wszystkie wysterylizować..... a potem zwalać na bezorkę, że myszy wszędzie :ph34r:

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

W tamtym roku udało się rozdać młode.

W tym chyba u każdego opór.

Niepotrzebny bałagan, najlepiej idrazu khkhm i z bani. Kiedyś mieliśmy 12 sztuk to wyłapywałem i rozdawałem. Teraz są niby dwie kotki to u tego somsiada co jakiś czas się okocą. Tej jednej to i mało widać żeby przychodziła. Jeże mam to niech łapią myszy 

20240812_204539.jpg

Opublikowano
40 minut temu, gregor1284 napisał:

Byłem w tej miejscowości o siewnik do kukurydzy. U jak to Kurpie w uja mnie zrobili

39 minut temu, Kowalsky30 napisał:

ja dopiero zacząłem soraye? 

Jak u Ciebie z plonem tej odmiany?

15 minut temu, gregor1284 napisał:

Wołowego dokładasz?

Tu dzik ,sarna i daniel na dokładkę 

8 minut temu, Łolek napisał:

Ty to masz apetyt 

Dla braci. Swoje będę początkiem września kręcił 

7 minut temu, konteno napisał:

jak znowu bedzie za dużo to dla soltysa do kielbas podeślij 

Wolę na stróżów bo u mnie aktualnie na gospodarstwie żadnego nie ma.

W domu mam tylko dwie wysterylizowane kotki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v