Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Zesta mogli choć zaczekać jak będzie aktywny.

Nie moja sprawa w sumie, ale jakoś to tak....nie tak...

polska A ... google street widzi wszystko 🤣🤣🤣....no ja tyz przy asfalcie mieszkam ale u mnie ludzik nie aktywny ...zadupie 😲

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano

Jaką macie pewność że to jacus?

Pewno żadną

1 minutę temu, Leszy napisał:

Za dużo jedzenia mają. 

No micha zawsze i od żony i od mamy. A i coś z pola znoszą

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

może i Wesem pcb i przetwornice dobre jak kompatybilne z emc ale szykałbym czegoś w tej cenie o świetle dziennym w granicach 4000-5000K bo jak producent pisze że to ma 5000-7000K to bedzie zimne białe jak w chinolach najtańszych

Tam siedzą na dachu z przodu lampy robocze bodajże Hela i wypaliły się już, a te pasowały by w te miejsca. Nie chce na halogen tylko ledy bo zamontowałem dodatkowe ledy z tyłu i przodu i jak powłańczam halogeny to nie wyrabia alternator. W Claasie też siedzą takie same i wypadało by wymienić. Na Allego nie moge znaleźć. Też czasami robie coś w nocy:).

Opublikowano
7 minut temu, Popier96 napisał:

Pomyśl sobie, że masz tak zaradnego teścia. 

mój śp Ojciec płaskowniki z tyłu na odkładnie napawywał na tylną krawędź po której sunie ziemia by były na dłużej 

resora na lemiesz zamiast dłuta to niejeden tu pewnie naspawywał

Opublikowano
wojtal24 napisał:

Bananek napisał:

Karol6130 napisał:

Przede wszystkim na wieczorne akcje pryzma to robię

na wszystko się przyda co w nocy. ale po co nocami robić jak dzień jest?

w dzień się j.bie na etacie a wieczorami w polu

szkoda zdrowia na takie zabawy. ale do wszystkiego trzeba dojrzeć....

Opublikowano (edytowane)

chłopie wszystko się zgadza nawet talerzowka jest ....🤣🤣🤣🤣🤣

9 minut temu, Agrest napisał:

Jaką macie pewność że to jacus?

Pewno żadną

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

chłopie wszystko się zgadza nawet talerzowka jest ....🤣🤣🤣🤣🤣

Kul nie ma i rotacyjnej. 

Opublikowano
36 minut temu, Karol6130 napisał:

Kolega nieraz jak wracają z usług o 18 czy 19 to o17 dzwoni do domu żeby zaczynali kosić i grabić 

Teraz mają dwa samoloty i boczną z czołową, do tego parę zgrabiarek, plus 3 przyczepy to do rana na tych hektarach co ma to idzie się jeszcze i wyspać

Znajomy co mi siał kukurydzę na noc miał jechać kosić i grabić 

Od rana mieli zbierać 

Nie wiem jak to się mi sprawdzi

Czas pokaże 

W moim jest 360* oświetlenie kabiny ale na  stopniach trochę słabsze niż twoje 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Tam siedzą na dachu z przodu lampy robocze bodajże Hela i wypaliły się już, a te pasowały by w te miejsca. Nie chce na halogen tylko ledy bo zamontowałem dodatkowe ledy z tyłu i przodu i jak powłańczam halogeny to nie wyrabia alternator. W Claasie też siedzą takie same i wypadało by wymienić. Na Allego nie moge znaleźć. Też czasami robie coś w nocy:).

jakie dodatkowe zamontowałeś ?

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

No micha zawsze i od żony i od mamy. A i coś z pola znoszą

To tak jak z dzikami które się mnożą na potęgę, bo jedzenia wszędzie pełno. Szczególnie w miastach.  

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Mam 18, 15 mogę wydać🤣

Jak to się pier**li w tym roku to głowa mała. Już drugie mioty mają

Kotka się okociła w tym tygodniu u somsiada i alarmował żeby przyjść to zebrać, nie zdążyłem wrócić z ostrołęki i już do schroniska oddane były. Mówiłem żeby i starą za jednym zamachem oddał

Opublikowano
25 minut temu, Bogdan_ja napisał:

a wyzywanie ludzi i naśmiewanie się że mieszkają na zadupiu i są gnojarzami to ładnie 🤔 ....a tu proszę sam ma gnój na podwórku i syf że głowa mała 😲...i o sobie pisał 🤣

Portier cieciowiec 🤔

Opublikowano

W tamtym roku udało się rozdać młode.

W tym chyba u każdego opór.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

fajne rozwiązanie. można całą noc pracować ciągnikiem. na UJ komu odpoczynek. po śmierci się człowiek i wyleży i ciemno będzie jak należy. młodemu temu co łąki w grudniu kosił by się ten Twój traktor przydał

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie. Trzeba yebać oporowo, póki zdrowie jest. Odpocznie się po śmierci.

Zawsze to samo. Jakieś wielkie oburzenie, że ktoś wieczorami robi. Ja zaś nie rozumiem, jak ludzie mogą wstawać przed 4 i zaczynać krowy doić, albo zaczynać robotę na 6 i mieć do niej ponad godzinę drogi. Jednak masa ludzi tak żyje, i nikt ich z tego powodu nie krytykuje. 

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Kotka się okociła w tym tygodniu u somsiada i alarmował żeby przyjść to zebrać, nie zdążyłem wrócić z ostrołęki i już do schroniska oddane były. Mówiłem żeby i starą za jednym zamachem oddał

najlepiej oddać i wszystkie wysterylizować..... a potem zwalać na bezorkę, że myszy wszędzie :ph34r:

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

W tamtym roku udało się rozdać młode.

W tym chyba u każdego opór.

Niepotrzebny bałagan, najlepiej idrazu khkhm i z bani. Kiedyś mieliśmy 12 sztuk to wyłapywałem i rozdawałem. Teraz są niby dwie kotki to u tego somsiada co jakiś czas się okocą. Tej jednej to i mało widać żeby przychodziła. Jeże mam to niech łapią myszy 

20240812_204539.jpg

Opublikowano
40 minut temu, gregor1284 napisał:

Byłem w tej miejscowości o siewnik do kukurydzy. U jak to Kurpie w uja mnie zrobili

39 minut temu, Kowalsky30 napisał:

ja dopiero zacząłem soraye? 

Jak u Ciebie z plonem tej odmiany?

15 minut temu, gregor1284 napisał:

Wołowego dokładasz?

Tu dzik ,sarna i daniel na dokładkę 

8 minut temu, Łolek napisał:

Ty to masz apetyt 

Dla braci. Swoje będę początkiem września kręcił 

7 minut temu, konteno napisał:

jak znowu bedzie za dużo to dla soltysa do kielbas podeślij 

Wolę na stróżów bo u mnie aktualnie na gospodarstwie żadnego nie ma.

W domu mam tylko dwie wysterylizowane kotki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v