Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał:

aaa propo ojca 😂😂 przypomniało mi się ostatnio jak wsadziłem go zgrabiac bo nie było kogo a deszcz się zbliżał 😂😂😂 kurła zapomniał opuścić i tak jechał z podniesioną z 200 m bez oglądania 

5 minut temu, przemek28_28 napisał:

Czemu mnie to nie dziwi…. Mój pojechał kiedyś na łąkę 5km od domu bez maszyny…. Wyszedł żeby przestawić a tam nie było czego😂😂😂😂😂😂😂 mama do tej pory mu wypomina jak coś marudzi na kogoś😂😂😂😂😂😂

Już nie róbta z tych ojców takich oferm...chłopy tyle lat robili i zapewne by Was jeszcze w kozi róg zagnali...ile oni mogą mieć lat🤔 po około 60🤔...a coś zapomnieć to i Wam się zdarzy, tylko się do tego nie przyznata...mój ojciec ma 70 i jakby mu teraz siuntkę z trzyskibowym pługiem dać, to żaden z Was tak nie będzie orał. Tymi nowocześniejszymi to on nie bardzo, chociaż w zeszłym roku karuzelą ciąganą śmigał cały dzień🤷...

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

To nie starość...roztargnienie...

Ja raz bez walka na łąkę pojechałem...3 km w jedną stronę...

Nie Ty jeden, choć ja w opryskiwaczu🤭

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja ostatnio bez papierosów... Ale skosilem.

To u mnie na wsi jest taki senior. Jak jeszcze młodszy był, to w 3p w skrzynce narzędziowej zawsze wagon woził. Teraz Samem pomyka, chociaż 75 wiosennek już liczy (nie traktor, tylko gospodarz) i papierosów już nie pali...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Już nie róbta z tych ojców takich oferm...chłopy tyle lat robili i zapewne by Was jeszcze w kozi róg zagnali...ile oni mogą mieć lat🤔 po około 60🤔...a coś zapomnieć to i Wam się zdarzy, tylko się do tego nie przyznata...mój ojciec ma 70 i jakby mu teraz siuntkę z trzyskibowym pługiem dać, to żaden z Was tak nie będzie orał. Tymi nowocześniejszymi to on nie bardzo, chociaż w zeszłym roku karuzelą ciąganą śmigał cały dzień🤷...

Kumpla ojcu dać siuntkę i kosiarkę to mało kto za nim nadąży. Wykruszyła się ta ekipa ale jak wpadli we dwóch siuntkami z kosiarkami to robota ubywała wnet. Kierowcy z skru. 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

To u mnie na wsi jest taki senior. Jak jeszcze młodszy był, to w 3p w skrzynce narzędziowej zawsze wagon woził. Teraz Samem pomyka, chociaż 75 wiosennek już liczy (nie traktor, tylko gospodarz) i papierosów już nie pali...

Kiedyś w dwa dni wagon wyjaralem przy koszeniu łąk, myślałem że zdechnę. Ciągnik pomimo że drzwi otwarte i brak szyby z tyłu tak śmierdział fajami że mnie mdliło 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Qwazi napisał:

A weź Czesława Łukasza ojca ten dopiero bystrzak jest i w polu i do stołu 🙆

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Kumpla ojcu dać siuntkę i kosiarkę to mało kto za nim nadąży. Wykruszyła się ta ekipa ale jak wpadli we dwóch siuntkami z kosiarkami to robota ubywała wnet. Kierowcy z skru. 

Kiedyś w dwa dni wagon wyjaralem przy koszeniu łąk, myślałem że zdechnę. Ciągnik pomimo że drzwi otwarte i brak szyby z tyłu tak śmierdział fajami że mnie mdliło 

Mnie jazdy z maszynami uczył wujas który pół życia w skr przerobił…. Także….. wszystko trzeszczy ale noga nie puszcza 

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

A weź Czesława Łukasza ojca ten dopiero bystrzak jest 🙆

Ototo Marek👍👍👍...Radek to by się po paru minutach zasapal, żeby za nim zdążyć z tym swoim cholesterolem...

• Haha 1
Opublikowano

Mnie jedynie ogranicza moc sprzętu, a nie wyobraźnia operatora😂😂😂😂😂

11 minut temu, Qwazi napisał:

Ja piszę kogo mam w domu a nie o kimś tam…..

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Mój chrzestny rocznik 46. W domu mają MTZ 82 i kubote. Wszystko w polu obrobi bo syn jego na etacie pracuje. Jak potrzebuje ja pomocy w polu też zawsze przyjdzie i jeździ. Jak go pierwszy raz 2 lata temu na MF wsadziłem ,zrobił rundę to tylko tylną szybę otworzył i krzyknął że takim to może cały dzień jeździć.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Senior Kazimierz do prawie 80 roku życia robił wszystko sam. Nikogo nie wpuszczał. Mało takich wiekowych ale jeszcze paru by znalazł. 

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

ale mój ojciec to pewno starszy od twojego 😛

Nawet gdyby, to chłop całe życie robił, żebyś Ty se teraz mógł dizajny uprawiać i nie jest w porządku się z niego chichotać, że maszyny zapomniał opuścić, albo do tyłu się nie odwrócił, kiedy chciał Ci pomóc☝️. To, jak Ty teraz żyjesz, jest w ogromnej mierze, jeśli nie w całości jego zasługą

• Like 3
Opublikowano

Nie unos się.

Nic złego nie napisał, tylko śmieszna historyjkę 

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Senior Kazimierz do prawie 80 roku życia robił wszystko sam. Nikogo nie wpuszczał. Mało takich wiekowych ale jeszcze paru by znalazł. 

Też idę tym samym systemem...

• Like 3
Opublikowano

Szanujta rodziców puki są. Nawet choć nie robią to podwórka przypilnują. I to już jest dużo. Jak ich nie ma to człowiek docenia jaka z nimi była wygoda.

• Like 4
Opublikowano
radekz200 napisał:

aaa propo ojca 😂😂 przypomniało mi się ostatnio jak wsadziłem go zgrabiac bo nie było kogo a deszcz się zbliżał 😂😂😂 kurła zapomniał opuścić i tak jechał z podniesioną z 200 m bez oglądania 

do kogo ty się udałeś 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v