Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Są. Bardzo biedne ale jeszcze właściciel nie dorósł do sprzedaży 

Rok na mleko

Mam dylemat czy z 5 nie trzymać, żeby ciocia unia jeszcze bardziej lubiła mnie .

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

Korzystaj póki możesz. Jeszcze gdzieś mirabelki idzie znaleźć, może gdzieś jaka pieczarka na uwrociu się znajdzie. Szczaw toto już raczej po sezonie i jajko kacze też ciężko znaleźć świeże. 

Sezon na kaczki się zaczął to aby w wodzie dobrze poszukać i mięsa się podje. Jabłka już prawie opadły ale te późne jeszcze jem, zupę jak się ugotuje to prawie jak szczawiowa

Opublikowano
malaczarna napisał:

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Na jakąś drogę wysypaną tłuczkiem i się P0turlać

Wymasowane wszystko

Codziennie zaznaje tej przyjemności i nie działa 

Panie @Qwazi to ja

Screenshot_2024-08-20-19-00-54-141_com.facebook.katana.jpg

zgodnie z tradycją będziesz musiała odgryźć mu ........ główkę

Opublikowano
16 minut temu, Kowalsky30 napisał:

To był tylko incydent, a, soltys to stary wyga. Jak śmiesz w ogóle nas porównywać😡 Poza tym te cielęta nie były sponiewierane, bo to od najlepszego hodowcy z okolicy kupowałem, który był inseminatorem dodatkowo. Jeszcze tak pięknego stada nie widziałem jak on miał. Szkoda, że zostawił żonę dla innej i gazdówka upadła. Moje stado też ma początek od jego cielaków, ale po kryciu u ujka Emila kolejne pokolenia nie były tak dobre. Boguś widział jaką miałem piękną pierwszą krowę

Po pierwsze to gdzie ja cokolwiek wspomniałem o Przemku i zrobiłem jakiekolwiek porównanie Was obu? Wypisałem Twoje grzeszki. Po drugie jaki jednorazowy incydent, kiedy sam napisałeś, że gazda się w końcu kapnął, że nie możesz mieć 7 cielaków w roku po 3 krowach. To oznacza, że miałeś z góry powzięty zamiar i pasłeś go tymi cielakamj co najmniej przez rok, a może więcej. A to już nie jest fair. Nie neguje, że cielaki były źle, ale nie powinieneś ich sprzedawać jako swoich...

20 minut temu, Michal2399 napisał:

Nie wiem dokładnie nie mierze od każdej sztuki ale to mleczne a nie mieszańce więc coś tam jest .😉

Tyle 🤔

16 minut temu, malaczarna napisał:

Codziennie zaznaje tej przyjemności i nie działa 

Panie @Qwazi to ja

Screenshot_2024-08-20-19-00-54-141_com.facebook.katana.jpg

Łojjjjj...wosk mi będzie trzeba przelewać 😱😉

IMG_20240811_190238_894_LL.jpg

12 minut temu, wojtal24 napisał:

pytanie z innej beczki 

czy w szybkozlaczach od hydrauliki wymieniał ktoś oringii uszczelniacze te na zdjeciu czy wymieniać całe gniazda

20240820_182001.jpg

Całe 

36 minut temu, soltys48 napisał:

Ogar to ogar dużo mówi......

Cielaki by @Qwazi

Tak było ale wszystko wskazuje na to że tak nie będzie 

IMG20240820183846.jpg

IMG20240820183854.jpg

Kurde nie poznałabym 🤷...

Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

O człowieku ja teraz wiem że żyje. Śpię a rośnie i takie tam. Gorzej jadam bo mnie nie stać ale tyle co przeżyć to wystarczy, wody dużo pije żeby nie czuć głodu 

Krowy rzuciłeś czy szanowną? 

Opublikowano
14 minut temu, wojtal24 napisał:

pytanie z innej beczki 

czy w szybkozlaczach od hydrauliki wymieniał ktoś oringii uszczelniacze te na zdjeciu czy wymieniać całe gniazda

20240820_182001.jpg

Wymieniałem. W takich jak masz na zdjęciu, tylko dawałem oring 0,5mm grubszy niż ten co był w gnieździe. Przy tym samym rozmiarze ciekło

Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

Wybacz mi proszę. A propos modłów moja koleżanka 10 lat się modliła o dobrego męża ale jej i tak nie wyszło

Przemoc domową wobec niej stosuje czy zdradza ją?

Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Ja wymieniał...

Nawet gdzieś zapasowe mam.

Pomogło.

Zapasowe....w zapasie...

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, wojtal24 napisał:

pytanie z innej beczki 

20240820_182001.jpg

Szkoda roboty

29 minut temu, HF86 napisał:

Mam dylemat czy z 5 nie trzymać, żeby ciocia unia jeszcze bardziej lubiła mnie .

Mamki?

Jeśli tak to salers nie byłby lepszy?

24 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie poznałbym 🤷...

Kiedyś z rana zrobię z numerami 

Ten drugi to ten z maleńkości taki ładny 

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

Wybacz mi proszę. A propos modłów moja koleżanka 10 lat się modliła o dobrego męża ale jej i tak nie wyszło

O "skuteczności" wszelakich modlitw nie będę się wypowiadał, bo ponownie wywołam falę oburzenia 🤫

Opublikowano

Trzaskowski będzie płacił kupcom odszkodowania  ?.

Największa giełda rolna w Polsce zalana. Handlarze zostali w autach .

Pod wodą znalazły się Bronisze, czyli największa giełda rolna w Polsce. Niektórzy handlarze odmówili ewakuacji i zostali w samochodach, by pilnować towaru. Według strażaków miejscami woda sięgała tam na ponad półtora metra. Doszło też do przerwania wału przeciwpowodziowego na Wilanowie. Strażacy starają się zatamować wyrwę. To jeden z wielu skutków przejścia przez Warszawę potężnej nawałnicy. Prezydent Rafał Trzaskowski zaapelował do kierowców o korzystanie we wtorek z komunikacji publicznej.
https://wydarzenia.interia.pl/mazowieckie/news-najwieksza-gielda-rolna-w-polsce-zalana-handlarze-zostali-w-,nId,7760284

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

nie chwaliłeś się w niedzielę 😛

A co ma się chwalić? że dziada pogoniła  😂

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

A co ma Trzaskowski do giełdy w Broniszach która leży poza granicami miasta ?? 

Opublikowano

Pod wodą znalazły się Bronisze, czyli największa giełda rolna w Polsce. Niektórzy handlarze odmówili ewakuacji i zostali w samochodach, by pilnować towaru. Według strażaków miejscami woda sięgała tam na ponad półtora metra. Doszło też do przerwania wału przeciwpowodziowego na Wilanowie. Strażacy starają się zatamować wyrwę. To jeden z wielu skutków przejścia przez Warszawę potężnej nawałnicy. Prezydent Rafał Trzaskowski zaapelował do kierowców o korzystanie we wtorek z komunikacji publicznej.
https://wydarzenia.interia.pl/mazowieckie/news-najwieksza-gielda-rolna-w-polsce-zalana-handlarze-zostali-w-,nId,7760284

On by ich jeszcze z chęcią podpalił, a nie rekompensatę wypłacił

Opublikowano

W rodzinie wszyscy zdrowi?

Co ma Trzaskowski do Bronisz?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

On by ich jeszcze z chęcią podpalił, a nie rekompensatę wypłacił

Powtórzę się, co ma Trzaskowski do giełdy która leży poza granicami miasta ? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Ale, że jak? 

Toć czaskoski mówi, że to nowa atrakcja. Że tak właśnie miało być.

https://vm.tiktok.com/ZGe3hgd2v/

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Wał przerwany na Wilanowie od niego woda popłynęła

Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał:

W rodzinie wszyscy zdrowi?

To pytanie... retoryczne?

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Po co tak trudne pytania?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v