Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo to wszystko wina tuska

Zło sP0dło na P0lskę i tera ciężkie czasy idą

Wg mnie to raczej wina sąsiada😂 

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Bo najlepiej jak się nie ma czasu na zmęczenie...

Cza robić i zarabiać...

No właśnie wczoraj cały dzień na nogach,ciągniki poczyscilem,ogrodzenie pastwiska naprawiłem,nowe słupki,braki drutu uzupełnione. Miałem jechać do znajomego wieczorem a trzeba było somsiadowi pomóc w potrzebie,reanimował yamahe. A jeszcze dzisiaj trzeba tłumik z belarusy zdjąć i zawieźć do podawania bo coś słyszę pobrzękuje metalicznego,już myślałem że turbo a to tłumik pęknięty znowu. Trzeba się za przelotem rozejrzec

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo to wszystko wina tuska

Zło sP0dło na P0lskę i tera ciężkie czasy idą

Jak ludzie robią remonty dobrych silników to chyba nie jest tak ciężko....

12 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Bo najlepiej jak się nie ma czasu na zmęczenie...

Cza robić i zarabiać...

A jak😎 oporowo całodobowo auuu

• Haha 3
Opublikowano

Dzień dobry. 17°, słonecznie, wiaterek chłodny. Psy zaszczepione z rana. U sąsiada chłopaki murują, aż miło przez płot popatrzeć...bo zamienić się z nimi bym nie chciał...jak ja nienawidzę wszelkich robót budowlanych😡

Opublikowano
10 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Przeprosisz chamie za oszczerstwa jak udowodnię na co byłem w szpitalu?

Bądź chłopem pizdo.

Odpowiedz jak chłop!

eeee tam że byłeś na co innego a masz tyż już inne choroby skoro pobierasz takie leki to nie ma się co wypierać .....🤣

inwalidzi za łby się biorą 🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Strzelam, że nie mniej niż 1000🤔

tysiąc pojęcie względne... tysiac po sipmie tysiąc po pasówce 120 i tysiąc po pasówce 150cm.... i wszytko tysiąc a różnica duża...🙋‍♂️

Mateusz1q napisał:

9 minut temu, Agrest napisał:

Jacuś ja już od lat na wstecznym. 

Kiedyś sezon zaczynałem poziomką, potem truskawka agrest porzeczka czerwonana czarna, wiśnia śliwka aronia i malina. Oczywiście  do tego zboże trochę ziemniaka i marchwi.

Teraz został agrest porzeczka wiśnia i zboże. Nawet 3ha dzierżawy oddałem.. 

I wiesz co? Jak miałem poziomkę truskawkę i malinę to brzucha nie miałem i kręgosłup hulał.

Dziś robota to siedzenie w ciągniku i aucie plus ⅔ roku na kanapie.

Im więcej siedzę tym bardziej kręgosłup boli.

No i co z tą rąsią nie tak?🤭🤭🤭

Jak raz po ukąszeniu pszczoły na sor trafiłem to ściągnęło mi tak skórę że wszystkie ścięgna i żyły można było preparować na całym ciele.

Pielęgniarki akurat się zmieniały. Przyszła jedna piz*a i przechodząc 4 raz nie wytrzymała i pyta... pan ma problem z alkoholem?

Myślałem że jej wykurwię stojakiem z kroplówką🤣

kijki rower basen zamiast kanapy i będzie zdrowie 

cygański triatlon 🙆‍♂️🤣🤣🤣🤣🤭

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry. 17°, słonecznie, wiaterek chłodny. Psy zaszczepione z rana. U sąsiada chłopaki murują, aż miło przez płot popatrzeć...bo zamienić się z nimi bym nie chciał...jak ja nienawidzę wszelkich robót budowlanych😡

no tak lepiej siedzieć i pier….ć głupoty na af 😛

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Qwazi napisał:

Czemu? 🤨 

Fajnie jest coś budować, na lata zostanie i cieszy oko.

Gnój z płyty rozwieziesz, za 3msc znowu pełno i roboty nie widać 😁 

A tu stoi...

Jak się nudzisz to wpadaj, pojedziem temu od gorczyco lucerny paznokieć wyrwać. 

Mietek kazał. 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

wysoki jak brzoza a ………… 🐐

Uuuu Radosławie. Zwracam się jak do dorosłego, ale powiem że przedszkolem pojechałeś.

Opublikowano
17 minut temu, pedro2 napisał:

Czemu? 🤨 

A tu stoi...

Mietek kazał. 

Też bym wolał murować niż robić przy gnoju. Byle nie w upale 30 stopni. Teraz bloczki w miarę równe, na pióro-wpusty, luks robota

Opublikowano

Oj nie takie równe. Mam wrażenie, że jest gorzej niż kiedyś. 

Na oborę brałem suporex i bloczek betonowy z prefbetu, suporex miodzio. Betoniaki delikatne odchyły.

U siostry chałupę stawialiśmy 🙆 matko i córko. Betoniaki każdy z innej parafii, suporex tak samo.

W czerwcu murowaliśmy garaż z połówek to do 3mm odchyły. Na klej nie robota.

Opublikowano
27 minut temu, pedro2 napisał:

Czemu? 🤨 

A tu stoi...

Mietek kazał. 

Mydło i ręcznik weźta, mniej inwazyjnie a też pomoże 

Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał:

Jacuś, czy Ty studiujesz medycynę poprzez czytanie ulotek leków🤔. Był Zbyszek w szpitalu, badali, a przede wszystkim widzieli na żywo, skutkiem czego postawili diagnozę 🤷...no i to byli lekarze, co medycynę na akademii lub uniwersytecie mieli wykładaną...

i podalem co mu lekarze przepisali'

czego nie rozumiecie w zdaniu-podalem dzialanie leku o nazwie jaka podal sam zetorki ??? 

drugi lek to niesteroidowy lek przeciwzapalny -bralem na stawy i kregoslup.. ale zle dzialal na zoladek

Ja nie czytałem ulotki...

Mam wyniki badań i diagnozę...

Mam gdzieś na co to lek...wnerwia mnie jak ktoś mi wpiera coś... Zwłaszcza kłamstwo.

to przeczytaj....

to idz do innego lekarza, moze on ci cos innego przepisze.

10 godzin temu, Mateusz1q napisał:

pewnie znasz te zastrzyki za 600zl na kolano, tacie pomogły 

na chwile..

Łatwo mogę udowodnić..

Dość dobrze zadziałali...badanie i diagnoza jest na piśmie...

Ale ten kundel nadal szczeka i kąsać prubuje.

wez taki lek o nazwie 

niepierdol bo fazy dostajesznie wiem czemu. musze ogarka zapytac on sie z 🤣toba koleguje 

26 minut temu, Bananek napisał:

i cyk, dziś zarobione już na ranku. teraz trochę w szkole ogarnąć i można się brać za jakieś grubsze zajęcia

pozazdroscilem tobie i tez w szkole pracuje 😂,

Opublikowano
11 godzin temu, malaczarna napisał:

u mnie to się nazywa złe oczy sąsiada

U mnie taki jeden piździelec na wsi jest, u siebie nic nie zrobi a całymi dniami będzie siedział za stodoło albo  przy bramie i patrzył co kto w polu robi, ostatnio pole pod rzepak doprawiałem cały dzień pięknie wszystko szło na koniec dnia kapeć

Opublikowano

Kurna...

Hamulce mi się w zetorze przycinają...

Cylinderek by?

45 minut temu, Bogdan_ja napisał:

eeee tam że byłeś na co innego a masz tyż już inne choroby skoro pobierasz takie leki to nie ma się co wypierać .....🤣

inwalidzi za łby się biorą 🤣🤣🤣

A pies was ganiał.

Przyznam się

...w ciąży jestem

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
12 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

W orginale

Farba na śrubach głowicy na zewnątrz

Na szpilkach klawiatury bez oznak że był klucz

Tera to będzie znać bo takie śruby że czepek samodociskowy szerszy niż nakrętka i trzeba było młotkiem klucz nabijać bo płaskim nie było można ruszyć

No to jeśli tak było jak mówisz to  obym się nie mylił ale spierdoliłeś sprawę bo "zniszczyłeś" dobrą oryginalną uszczelkę pod głowicą, wszystko było ładnie spasowane w fabryce a  teraz założysz niby oryginalną a to gówno chińskie  wiadomo 

• Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, slawek74 napisał:

tysiąc pojęcie względne... tysiac po sipmie tysiąc po pasówce 120 i tysiąc po pasówce 150cm.... i wszytko tysiąc a różnica duża...🙋‍♂️

130 po łańcuchowej Krone🤷...bo chyba taką kolega posiada o ile dobrze pamiętam...

43 minuty temu, radekz200 napisał:

no tak lepiej siedzieć i pier….ć głupoty na af 😛

Jak podrośniesz, to zrozumiesz🤷...

Opublikowano
10 minut temu, pedro2 napisał:

Oj nie takie równe. Mam wrażenie, że jest gorzej niż kiedyś. 

Na oborę brałem suporex i bloczek betonowy z prefbetu, suporex miodzio. Betoniaki delikatne odchyły.

U siostry chałupę stawialiśmy 🙆 matko i córko. Betoniaki każdy z innej parafii, suporex tak samo.

W czerwcu murowaliśmy garaż z połówek to do 3mm odchyły. Na klej nie robota.

Z tym się zgodzę. U nas z suporexu mało budują, głównie z porotermu i tym podobnych. Raz murowałem z pozagatunku. Odchyłki jak żużlokach z czasów PRL-u

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

podalem co mu lekarze przepisali'

Myślę, że jednak lekarze zrobili to lepiej, a on sam też czytać potrafi🤷...

43 minuty temu, pedro2 napisał:

Czemu? 🤨 

A tu stoi...

Mietek kazał. 

No po prostu nie lubię tej roboty. Może dlatego, że ja leń z natury. A zbudować to się zbudowało i pewnie jeszcze się zbuduje, co nie oznacza, że to moja pasja🤷...

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Qwazi napisał:

I masz przyczynę 🤷186 cm wzrostu, ważę 80 kg...od wielu lat...

Parametry z bilansu takie same 🙋

A ja budowlankę lubię 

Pomagałem jakiś czas temu sąsiadowi przy betonie....godzina roboty,pół dnia podlewania🤭🤭

Wypominki trwają do dziś.....🤦

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Gówno wiesz jak zwykle. Też mam przepisany silodasin recordati z powodu łagodnego przerostu prostaty. Ale to nie jest lek jako taki, tylko ułatwiający oddawanie moczu. Więc Pafnucemu jak najbardziej przy kamicy mogli przepisać, żeby szybciej wypłukał te kamienie

Co tyskie mu mieli przepisać? 😂

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

pozazdroscilem tobie i tez w szkole pracuje 😂,

no to cieszę się, że wreszcie polska A zaczyna otwierać oczy i dążyć do rozwoju. Kto wie, może Bóg da, że kiedyś nas dogonicie. 

Edytowane przez Bananek
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v