Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

starszych, którzy już z szaleństw powyrastali...

....yhmmmm...🤭

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dla mnie to jest kabaret jakimś chińskim choperem o pojemności.max 125 jedzie jakiś berbeluch i warczy to na 3 wsie. Jechał takim dziadostwem ostatnio jak po graty byłem a dumny jak paw 🤣

...że to ...junak?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Bo też trzeba wiedzieć gdzie można odkręcić ... Takim miejscem nie jest na pewno miasto ...

Ty to wiesz, Zbyszek wie, Michał też i jeszcze wielu wielu innych rozsądnych ludzi...ale dwa razy tyle jest młodzieniaszków, którzy wsiadają na motocykl i tego nie wiedzą, a do tego nie mają na tym motocyklu doświadczenia 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dla mnie to jest kabaret jakimś chińskim choperem o pojemności.max 125 jedzie jakiś berbeluch i warczy to na 3 wsie. Jechał takim dziadostwem ostatnio jak po graty byłem a dumny jak paw 🤣

A co to za przyjemność z jazdy taka 125 ... Przyspiesza to nie lepiej niż osobówki z średniej półki, gdzieś dalej nie pojedziesz bo ledwo do 90 się buja ...

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Ty to wiesz, Zbyszek wie, Michał też i jeszcze wielu wielu innych rozsądnych ludzi...ale dwa razy tyle jest młodzieniaszków, którzy wsiadają na motocykl i tego nie wiedzą, a do tego nie mają na tym motocyklu doświadczenia 🤷

Tylko dlatego nie można generalizować że każdy motocyklista to pirat, BMW też jeżdżą normalni ludzie xD

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Takich odrazu pod pluton postawić 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Oj przestań ta...

Nie każdy potrzebuje Hajabuzy...ważne by mieć frajdę z jazdy.

125 też może być fajna.

Byle by pogoda i towarzystwo sprzyjało 

5 minut temu, szymon09875 napisał:

Takich odrazu pod pluton postawić 🤣

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko dlatego nie można generalizować że każdy motocyklista to pirat, BMW też jeżdżą normalni ludzie xD

Wiesz, że ja daleki jestem od generalizowania. Dlatego wnioski z tych danych pozostawiam Wam. Nie może jednak pominąć tego, że więcej ludzi ginie w tych zdarzeniach, gdzie wina jest po stronie motocyklisty🤷

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Oj przestań ta...

125 też może być fajna.

Nie no, nie przesadzaj, co może być fajnego w 30 sekundach do setki ... Daihatsu Piotera pewnie jest szybsze ... Taka MZ miała mniejsza pojemność, bo niby 250 ale to dwusow, czterosuw żeby w miarę szedł to te 400 powinno być ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

30 minut temu, slawek74 napisał:

powiem krótko nie jeżdżę ,,wolno,, ale taki ze sraczką zawsze się znajdzie 🙋‍♂️ nawet jak silnika w ssmochodzie brakuje...🙊🙆‍♂️

Ja sraczki nie mam, po prostu jeżdżę tyle ile ograniczenia pozwalają, i osobówka czy motocyklem mi nie przeszkadza taki wolniejszy bo sobie go spokojnie wyprzedze, denerwuje mnie to tylko jak jadę z towarem na giełdę, wtedy ktoś kto jedzie znacznie wolniej niż ograniczenie jest uciążliwy bo załadowanym samochodem problem go wyprzedzić i tracisz czas który jest bardzo cenny w sezonie ... Sam staram się jeździć aby nie być uciążliwym dla innych, motocyklem tak samo się na siłę nie przeciskam czy nie wyprzedzam na trzeciego, jest miejsce to jadę nie ma to nie jadę ...

Tak samo ciężarówki, tam jest tacho ileś godzin i musi stać, łatwo policzyc ile przejedzie w ciągu 10 godzin jadąc średnio 50km/h a ile jeżeli ta średnia będzie 60km/h, razy 5 dni w tygodniu, razy 52 tygodnie w roku, to robi się duża różnica, pracownik przepracował tyle samo godzin a samochód przejechał dużo mniej bo ktoś się boi jechać 90 ...

i co z tego 🤔

Opublikowano
Agrest napisał:

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Statystyki policji ... Większość wypadków z udziałem motocykli spowodowana jest wymuszeniem pierwszeństwa przez innych uczestników ruchu ...

Bo pewno nie biorą pod uwagę drastycznego przekroczenia prędkości i nie uwzględniają braku możliwości określenia odległości przez niby wymuszającego pierwszeństwo

w punkt 👍

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Teraz w Polsacie pokazywali dziadzia jadącego na autostradzie pod prąd, to rozumiem było bezpieczne zachowanie ...

weź go odnaleź nakrzycz na niego albo pobij czy co tam jeszcze wymyślisz 🤦

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie no, nie przesadzaj, co może być fajnego w 30 sekundach do setki ... Daihatsu Piotera pewnie jest szybsze ... Taka MZ miała mniejsza pojemność, bo niby 250 ale to dwusow, czterosuw żeby w miarę szedł to te 400 powinno być ...

No i patrząc na ten post zaczynam myśleć, że jesteś w tej grupie, co powoduje ⅓ zdarzeń 🤷

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał:

No i patrząc na ten post zaczynam myśleć, że jesteś w tej grupie, co powoduje ⅓ zdarzeń 🤷

Matko nie ten post

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał:

To dlaczego żyje i w swojej karierze zdobyłem 4pkt karne ... Po prostu nie widzę sensu w motorkach 125 ...  A jeszcze bardziej nie widzę sensu że można nimi jeździć mając 3 lata kategorie B ...

To że mam maszynę która mogę odwinąć gdzieś poza zabudowanym gdzie jedynym zagrożeniem jest krowa która uciekła z łańcucha znaczy że stwarzam zagrożenie dla innych ? Bywaly sezony że pod 10.000km na motocyklu się robiło i nigdy nawet szlifa nie zaliczyłem nie mówiąc o jakiejś kolizji ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Oj przestań ta...

125 też może być fajna.

Jakim jeździsz motocyklem ? Litr pojemności?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v