Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Strongman napisał:

Taki ma być tylko jeszcze przedni tuz i vom mają zamontować.

20240108_120140.jpg

20240108_120252.jpg

Zmień na inną markę dobrze Ci radzę, bo jesteś jeszcze spoko człowiek, po ostatnich rozmowach ze znajomymi, doszliśmy do wniosku że te ciągniki mają zgubny wpływ na honor i uczciwość ludzką. Robią z człowieka skurwansena z pod ciemnej gwiazdy.

• Confused 2
Opublikowano
40 minut temu, Łolek napisał:

Masz prawo do takiego zdania niekoniecznie się muszę z tobą zgadzać bo ani one komfortowe ani jakoś szczególnie funkcjonalne może oprócz Zetora

Na komforcie to zależy WAM a nie mnie. A co do funkcjonalności - czy dla każdego to słowo oznacza to samo?

12 minut temu, Desperado napisał:

Zmień na inną markę dobrze Ci radzę, bo jesteś jeszcze spoko człowiek, po ostatnich rozmowach ze znajomymi, doszliśmy do wniosku że te ciągniki mają zgubny wpływ na honor i uczciwość ludzką. Robią z człowieka skurwansena z pod ciemnej gwiazdy.

Znam człowieka, który jeździ JD od 2007, ma już trzeciego i jakoś normalny względnie jest. Bo całkowicie normalny to nikt nie jest. Ludzie różnią się na tych przebadanych i nieprzebadanych.

• Haha 1
Opublikowano
48 minut temu, gregor1284 napisał:

Ano niemcy przewidują jakiś konflikt na luty podobno, Ile w tym prawdy nie wiem. Druga sprawa czarzasty podobno coś pogaduje żeby rolnikom zwrot podatku akcyzowego zabrać.

Poco rolnikom ten zwrot. 

Może ze 3 % głosów. Elektorat jest całkiem gdzie indziej. 

Przez lata szczujnia tylko pluła ile toto pierdyliardow na wioskę. 

O suszowym też pitolenie non stop, a 1,2% ma straty w podlaskim 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Desperado napisał:

Na tym forum to już się można było dowiedzieć, że jak się jest na VAT, to się jest typem z pod ciemnej gwiazdy, oraz osobnikiem mającymw czterech literach rodzinę i swoje dzieci 😛 

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Poco rolnikom ten zwrot. 

A po co politykom kilometrówki?

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na komforcie to zależy WAM a nie mnie. A co do funkcjonalności - czy dla każdego to słowo oznacza to samo?

Znam człowieka, który jeździ JD od 2007, ma już trzeciego i jakoś normalny względnie jest. Bo całkowicie normalny to nikt nie jest. Ludzie różnią się na tych przebadanych i nieprzebadanych.

No ja tych co znam to żaden względnie normalny nie jest, każdy jeden cwaniaczek patrzący jakby tu wyrolować drugiego.

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Brzydki jak noc listopadowa ale właścicielowi się ma podobać.

-3, śnieg poziomo sypie.

Znafffffco to ma robotę robić a nie podobać się. 

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

No ja tych co znam to żaden względnie normalny nie jest, każdy jeden cwaniaczek patrzący jakby tu wyrolować drugiego.

Ja to mogę powiedzieć o posiadaczu Claasa na przykład. I co na to powiesz? Mi ten co ma JD siał kukurydzę, kosił, pierwszy rok jak miałem to i zaorał po niej, zrobił to czego sam nie dałbym rady swoimi maszynami, bez płaszczenia i tanio.

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Na tym forum to już się można było dowiedzieć, że jak się jest na VAT, to się jest typem z pod ciemnej gwiazdy, oraz osobnikiem mającymw czterech literach rodzinę i swoje dzieci 😛 

Mówię o realu, na forum nie znam tak naprawdę ludzi, więc staram się nie oceniać, no chyba że ktoś wygląda na na wyjątkowego skurkojada.

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Znafffffco to ma robotę robić a nie podobać się. 

Wiem, że jesteś miłośnik "obecnego modelu"  rolnictwa ale prawdę mówiąc zwisa mi to... Moja opinia jest taka a nie inna i nic komu do tego. Tak samo jak mi nic do opinii innych.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja to mogę powiedzieć o posiadaczu Claasa na przykład. I co na to powiesz? Mi ten co ma JD siał kukurydzę, kosił, pierwszy rok jak miałem to i zaorał po niej, zrobił to czego sam nie dałbym rady swoimi maszynami, bez płaszczenia i tanio.

A powiem że w ogóle z nowymi ciągnikami zaczyna jebać ludzi. 

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Jak od urodzenia czuby to nic na to nie poradzisz. 🤷‍♂️

Jest na okolice kilka jelonków i ich właściciele są w porządku i jak coś zawsze pomogą. 

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

Poco rolnikom ten zwrot. 

Jak dla ciebie 4tysiace to nie pieniądz to przelewaj mi na konto co roku 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Bardziej to kwestia tego, przynajmniej w moich stronach, że więcej pola to już pan. Niekoniecznie nowy ciągnik. Nie wszyscy ale dużo. Tylko patrzą kiedy puścisz mu w dzierżawę. Jak ktoś miał więcej pola to jeden po drugim nieraz przyjeżdżali.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wiem, że jesteś miłośnik "obecnego modelu"  rolnictwa ale prawdę mówiąc zwisa mi to..

Tobie to już nic nie zwisa bo do tej pory to już uschło. 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Jak od urodzenia czuby to nic na to nie poradzisz. 🤷‍♂️

Jest na okolice kilka jelonków i ich właściciele są w porządku i jak coś zawsze pomogą. 

Tacy nie byli kiedyś, tu nawet nie chodzi o pomoc, chodzi mi głównie o honor i pazerność.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bardziej to kwestia tego, przynajmniej w moich stronach, że więcej pola to już pan. Niekoniecznie nowy ciągnik. Nie wszyscy ale dużo. Tylko patrzą kiedy puścisz mu w dzierżawę. Jak ktoś miał więcej pola to jeden po drugim nieraz przyjeżdżali.

Do tego kolega kolegę podchodzi podkupywać, ja czegoś takiego nie trawię.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Desperado napisał:

A starym co ich nie stać na takie ciągniki żyłka w 4 literach pęka ... Największe problemy z nowymi ciągnikami mają ci co by chcieli je mieć ale ich nigdy nie będzie stać ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

Poco rolnikom ten zwrot. 

To za mało jeszcze masz kosztów? Po co Ci suszowe w takim razie 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v