Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie co? Już się pozbyłem złudzeń o pannie z hektarami. Tak leżę po jabłonią  jak jaki Arystoteles i cyk- doznałem olśnienia. Przecież najzwyczajniej sobie  na takim gospodarstwie nie poradzę. Teraz w ciapku to albo maszynę podciągnę, albo ciapka przepchnę za koło, a tam trzeba z laboratoryjną dokładnością najechać, bo takiego ośmioskibowego obracanego chioćbyś się zesrał nie ruszysz

• Haha 2
Opublikowano

slonce swieci ,wiatr wieje ..

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Eh jak żyć z takim dowcipnym chłopem?

a co by bylo gdyby chlop nie byl do-w-cipny ??

24 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nawet bym inaczej nie pomyślał 😆 

Toż u was to i pszczoły większe....😆

Nie było.

Dziś też będę jechał 

o pszczoly to do piotera ..

ile milionow mieszkancow masz w promieniu 50 czy 100 km ?? 😂 

15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna.

Czy ty pojąć nie możesz że motocykl to wolność, niezależność...na co mie kobita na nim?

Ja jeżdżę dla frajdy, a nie dla rodzinnych wypraw.

Auto mam od jazdy razem.

Ty musi całkiem umysł pantofla masz...

Wszystko wokół tej swojej...jak to mówisz starej ...robisz.

Ja mam inaczej.

Zrozum to.

Nie lubię tak całkiem standardowo wszystkiego robić.

Wyjaśniłem trochę?

wolnosc to ciagnik i praca w polu .motocykl to wolnosc od podpalki -juz nic nie zaplonie 😂 ..tak samo maja wedkarze,mysliwi.. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał:

Ile milionow mieszkancow masz w promieniu 50 czy 100 km ?? 😂 

Ja mam na pewno więcej krakowski dziadu, ten wasz śmierdzący smogiem i niszczący płuca Kraków nie ma szans z aglomeracją warszawską ;) widzisz, przegrałeś, jesteś wieśniak względem mnie ;) aglomeracja warszawska ma dwa razy więcej mieszkańców niż aglomeracja krakowska, więc Jacuś wracaj do swojej cieciowej budy... W takiej cieciówce siedzisz czy coś lepszego masz ?? xD

image.png

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

wolnosc to ciagnik i praca w polu .motocykl to wolnosc od podpalki -juz nic nie zaplonie 😂 ..tak samo maja wedkarze,mysliwi.. 

Nie zrozumiesz tego nigdy, bo żeś pantofel zwykły.

Sam sobie jakieś definicje wymyślasz.

Zapewniam że z tym tym...wszystko ok.

Ciągnikami też sporo robię.

Zapewniam że 10 razy tyle co ty.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Jakie to ma znaczenie? 

Dla Jacusia ma, musi sobie polepszać samopoczucie cudzymi sukcesami bo sam jest zwykłym podkrakowskim dziadem ... 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dla Jacusia ma, musi sobie polepszać samopoczucie cudzymi sukcesami bo sam jest zwykłym podkrakowskim dziadem ... 

Ale żeby przyrostem naturalnym?

Opublikowano (edytowane)

Z mojej się po śmiej to może też zielenieje

17223537980885479101078223019140.jpg

Będzie problem, miały być deszcze pod koniec tygodnia ale już nie ma po nich śladu w prognozach ... Już było fajnie, popadało trochę ale znowu zaczyna susza wracać ...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, krzychu121 napisał:

Pod wpływem pisałeś tego posta do którego się wcześniej odniosłem, że teraz udajesz że nie wiesz o co chodzi?

Nie, po prostu nie wiem o co ci chodzi, piszesz coś o określaniu terminu zbioru poprzez dojrzałość zbóż a nie wiem co to ma wspólnego z tym co ja pisałem🤔

1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Może u was i tak jest. W naszych stronach patrzy się na dojrzałość zboża. A Polska długa i szeroka więc i okres wegetacyjny rozpięty ale co ja tam wiem. U was wykosili to i inni też już powinni mieć dawno wykoszone 

Masz jakieś pretensje jak bym się do ciebie czepiał🤔🤷

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Będzie problem, miały być deszcze pod koniec tygodnia ale już nie ma po nich śladu w prognozach ... Już było fajnie, popadało trochę ale znowu zaczyna susza wracać ...

A no co zrobisz jak nic nie zrobisz... 

To zielone to miał być poplon na kiszonkę. Co popadało to w oczach szedł w góre... Przez 2 dni a potem znów siadał. Owies ledwo za kostkę i wiechę wyrzucą 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Nie potrafi bo w pewnym okresie postanowiono upodlić naród niszcząc przemysł rolnictwo edukację. Zmuszono tych zaradniejszych do emigracji , tam obyli się z nową kulturą. Pogoń za pieniądzem nie pozwalał na analizowanie tego co się dzieje. Część pozostała w kraju albo przepiła życie, albo jebała na  2 etatach by zarobić na chleb i paliwo na dojazd do pracy.  Brakło czasu na wychowanie dzieci, a resztki wolnego czasu po robocie zaczęła ludziom wypełniać papka medialna w postaci debillnych reality show,  seriali promujących debilizm i jakieś schizy,  zachowania odmienne, zawiść w pracy, chorą rywalizację w szkole, pracy, pomiędzy przyjaciółmi... itd. 

Wolne weekendy wypełniły rodzinom dyskonty i galerie handlowe. 

No i rodęto politykę socjalną, brak myślenia zaczęto promować i nagradzać. Za każdą łapówką socjalną przepychano jakieś zmiany prawne które dopiero po latach i scaleniu dają odczuwalne efekty. 

Sławek trochę Cię może załamię, ale nie potrzeba mieć doktoratu, żeby zdyskwalifikować na karcie do głosowania gentlemana, którego syn odbierał łapówki. Nie potrzeba magisterki, żeby odrzucić człowieczków, którzy mając wyrok sądu, startują w wyborach, bo zostali ułaskawieni. Nawet nie potrzeba mieć szkoły średniej, żeby olać pana bądź panią, którzy mieli już legitymacje wszystkich partii politycznych i zawsze są członkami tej, która najbliżej wygranej w wyborach. To jest służba publiczna. W normalnym kraju rysa na tzw nieposzlakowanej opinii dyskwalifikuje. Dla mnie nie może być zaufania do takich osób, a tym samym, nie mogą one piastować stanowisk publicznych. Niech se pootwierają fabryki wykałaczek albo innych kapsli do piwa. Nic mi do tego, ale nie do zarządzania państwem i decydowania o losach jego obywateli...

• Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Susza przez internet, na stronie IUNG można sprawdzić.

A ja nie wierzę, bo jak wierzyć skoro Bóg pozwala aby takie coś go reprezentowało na ziemi ...

Aby żyć według starego testamentu 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Aby żyć według starego testamentu 

Albo mieć swoje zasady, może i w wielu punktach akurat zgadzające się z tą czy inna wiarą ... To że nie wierzę w Boga nie znaczy że nie kieruje się wieloma zasadami zgodnymi z wiarą w tego Boga.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

to przeanalizuj wydarzenia na plebani w dabrowie gorniczej.. kto bardziej szkodzi koscilolowi-ci w czarnych czy teczowych sukienkach ??

kto jest wiekszym szkodnikiemdal wiary biedron ze smiszkiem czy paetz,wesolowski,polak, dziwisz,jedraszewski, ??

Wyraźnie napisałem "nie muszę oglądać księdza lub biskupa w każdą niedzielę"...nie miałem na myśli kościoła jako instytucji, tylko religię i jej fundament, czyli przykazania. Jak kto je stosuje i jak postępują przedstawiciele kleru, to jest oddzielny temat ...

Opublikowano
31 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Wiecie co? Już się pozbyłem złudzeń o pannie z hektarami. Tak leżę po jabłonią  jak jaki Arystoteles i cyk- doznałem olśnienia. Przecież najzwyczajniej sobie  na takim gospodarstwie nie poradzę. Teraz w ciapku to albo maszynę podciągnę, albo ciapka przepchnę za koło, a tam trzeba z laboratoryjną dokładnością najechać, bo takiego ośmioskibowego obracanego chioćbyś się zesrał nie ruszysz

Toć kiedyś o tych hakach cbm myślałeś

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Jakie to ma znaczenie? 

ja myślę że jemu bardziej chodzi o jego robotę że im więcej mieszkań osiedli jest gdzie cieciowac 😄😄😄

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Albo mieć swoje zasady, może i w wielu punktach akurat zgadzające się z tą czy inna wiarą ...

No ja tak się staram. 

Raczej źle o mnie wyrazi się osoba która podpadła mi 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Po 6.10 jest to jeszcze trochę brak

A gdzieś Tusk mówił że to będzie cena netto czy brutto ?? xD Trzeba uważnie słuchać polityków xD

Opublikowano
37 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Bardzo dobre podejście, przede wszystkim sikał byś z ciągnika, a  o leżeniu pod jabłonką mógłbyś tylko pomarzyć.    :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v