Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

mnie też i paru innych ? to jakiś wstyd ? mnie gołodupstwo powstrzymuje

Żebyś Ty ten czas w którym użalasz się poświęcił na naprawę swojego statusu to byś nie wiedział co z hajsem robić 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał:

mnie też i paru innych ? to jakiś wstyd ? mnie gołodupstwo powstrzymuje

Znasz się na elektronice i elektryce, to po godzinach półtora pensji mógłbyś jeszcze ugrzebac na czarno 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Znasz się na elektronice i elektryce, to po godzinach półtora pensji mógłbyś jeszcze ugrzebac na czarno 

Lepiej mu się grzebać z tym fajansem co go naprawi i rzuci w kąt bo szkoda sprzedać 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

A to teraz trzeba być majętnym żeby mieć żonę?  🙆‍♂️

Sam tylko batman chce pensję minimalną za godzinę roboty ... Co łaska ale nie mniej niż 3000 ... Czarna mafia ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Sam tylko batman chce pensję minimalną za godzinę roboty ... Co łaska ale nie mniej niż 3000 ... Czarna mafia ...

Bzdura, dałby za darmo jakby widział że biedni, ale jak się robi wesela na 150 osób, no to i ten bierze.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jak baletu e stylu zastaw się a.posyaw się nie robisz to za cołaska ci ogarnie 

1 minutę temu, Desperado napisał:

Bzdura, dałby za darmo jakby widział że biedni, ale jak się robi wesela na 150 osób, no to i ten bierze.

Jak jeden z tych niewielu co kapłaństwo traktuje jako służbę a nie biznes to może i tak, tylko takich z roku na rok coraz mniej ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak jeden z tych niewielu co kapłaństwo traktuje jako służbę a nie biznes to może i tak, tylko takich z roku na rok coraz mniej ...

Ale jak zechcesz to takich znajdziesz. 

Tylko trzeba szukać. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, HF86 napisał:

Ale jak zechcesz to takich znajdziesz. 

Tylko trzeba szukać. 

Tylko po co ?? Ślub kościelny wg mnie nic nie zmienia ... Jeżeli ktoś w to wierzy to proszę bardzo ... Mnie księża skutecznie zniechęcili do wiary, skoro Bóg pozwala żeby go reprezentowali tacy ludzie na ziemi to albo nie istnieje albo opis w Piśmie różni się od rzeczywistości ...

Opublikowano (edytowane)

Dla niewierzącego nie i bez sensu jest brać ślub kościelny, na pokaz? dla ludzi? ale dla formalności przynajmniej cywilną rejestrację.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Desperado napisał:

ale dla formalności przynajmniej cywilną rejestrację.

Większość zalet ślubu cywilnego da się załatwić kilkoma oświadczeniami i testamentem ... A w razie czego nie trzeba później pół roku latać po sądach żeby wszystko odkręcić ... Nie mówiąc już o prawnikach za kilka tysięcy ...

Żeby nie było, mam cywilny w drugim związku ;) Ale pamiętając błędy przeszłości wzięty dopiero wtedy gdy obie strony wiedziały czego się spodziewać w przeszłości ... Pierwszy związek to zwyczajny błąd życiowy, nie do końca poznana ta druga osoba, za dużo emocji, za mało pomyślunku i tak wyszło ...

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał:

Dla niewierzącego nie i bez sensu jest brać ślub kościelny, na pokaz? dla ludzi? ale dla formalności przynajmniej cywilną rejestrację.

Tak ostatnio dumałem jak była klientka z wnuczką która ma autyzm, co to dziecko Bogu winne że je tak pokarał?

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Większość zalet ślubu cywilnego da się załatwić kilkoma oświadczeniami i testamentem ... A w razie czego nie trzeba później pół roku latać po sądach żeby wszystko odkręcić ... Nie mówiąc już o prawnikach za kilka tysięcy ...

I cywilny nie taki prosty żeby rozwód dostać...

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

co to dziecko Bogu winne że je tak pokarał?

Tłumaczą to kara dla rodziców... 

A dla dziecka droga do zbawienia bo życie niebieskie będzie lżejsze jak się na ziemi pomęczy. 

• Like 1
Opublikowano

przejżalem kilka ostatnich stron to wszystko idzie wedle tych co rządzą i nie rządzą społeczeństwo skłócone i każdy w każdym widzi wroga i przeciwnika a oni robią co chce ten co nimi ,,steruje,, masakra...🤦

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

Tłumaczą to kara dla rodziców... 

A dla dziecka droga do zbawienia bo życie niebieskie będzie lżejsze jak się na ziemi pomęczy. 

Ciekawe czy będąc takim dzieckiem tak byś to rozumiał 

Opublikowano
11 godzin temu, konteno napisał:

usługi rolnicze to nie rolnictwo ? tym bardziej że połaczone z robieniem dla siebie 

jaka skala usług takie dochody i zyski z nich , u jednych grubo , dużo i po bandzie dużymi sprzętami na credo , u innych małymi kęsami mniejszym czy używanym sprzętem

@malaczarna zrypałem sprawe , 3 dni urlopu na starej umowie nie wykorzystałem i ekwiwalentu mi nie wypłacili ani na drugą umowe nie przeszło , ach te januszexy

Powinni wypłacić ekwiwalent.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v