Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kurna mie się skończyło...

Cza będzie do Radzynia skoczyć kupić....

A niech Tusek ma...

...się jakiś zbiornikodystrybutor by sie przydał...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, radekz200 napisał:

macie tam jakiś etat na firmie dla mnie? 😂

jakiegoś brygadzistę albo kierownika?

Najpierw to jako zwykły robił zaczynasz. Chyba że znasz prezesa albos partyjny

Siema wstawać zdjąć 2 zbiorniki owsa do młynka. Coś pokropiło. Jutro do wieczora i po żniwach. Tzn. Zostanie 3ha pszenżyta jarego ale ono jeszcze z 2 tygodnie do zbioru .

Edit: spadło 4mm i trochę trzeba będzie poczekać. Lipiec 133mm😱😱 od kiedy mam deszczomierz nie pamiętam takiego opadu w lipcu 

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
radekz200 napisał:

sławek toż ty będziesz napierdzielał na dzierżawę u mnie i jeszcze prosił żeby komu innemu nie oddał 😂😂

kultury trochę gówniarzu.... tWojego bym patykiem nie tkną...🤢

1.5 mm z wieczora i ogrom a rosa 🙋‍♂️ cześć

Opublikowano
PAN88 napisał:

Edit: spadło 4mm i trochę trzeba będzie poczekać. Lipiec 133mm😱😱 od kiedy mam deszczomierz nie pamiętam takiego opadu w lipcu

Przecież lipiec zawsze jest najdeszczowniejszym miesiącem w roku 👀👀👀

Opublikowano (edytowane)

Jakoś pochmurno jak by zaraz padać miało.

W nocy cos delikatnie porosilo musi.

Kurna.

Nie ma dziś jakiego święta?

Bo jakoś się mie nie chce.....

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Sama go nie wciągnęła ... Tak się nieraz kończy jak się nie wyłącza WOM a potem wkłada łapy gdzie nie trzeba ...

Łatwo się gada....

Zapchała Ci się kiedy prasa?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

No bo i pokropiło trochę o 5tej. Z wczorajszej burzy 8mm

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Łatwo się gada....

A czy zapchana prasa jest cenniejsza od życia albo ręki ?? Na sąsiedniej wsi kobiecie się źle nawinela włóknina i zaczęło rwać ta wloknine, starała się na siłę ja ułożyć i ja wciągnęła zwijarka do włókniny, czy stracona ręką była warta rolki włókniny za 1000zl ???

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

myślę że przez 15 lat jak mam zwijke zapchała się pewnie ze 100 razy zawsze odtykanie na zgaszonym ciągniki jak na poznaniaka przystało bo szkoda paliwa 

Opublikowano
27 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna.

Rynek w Kocku i Lubartowie to przecież święto 🤣

6 minut temu, HF86 napisał:

Pokapalo w nocy. Dobrze nawet. Będzie czas na spokojnie rozładować przyczepy z pszenżytem. 

Mam to samo dzisiaj robić. 4mm u mnie spadło 

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

dzień dobry. czas opuszczać województwo centusiowskie i udać się na północ naszego pięknego kraju. jak pogoda? bo tutaj spieka jak cholera

Termos i kanapki spakowane?

• Haha 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

dzień dobry. czas opuszczać województwo centusiowskie i udać się na północ naszego pięknego kraju. jak pogoda? bo tutaj spieka jak cholera

Termos i kanapki spakowane?

no jak bez tego?

Opublikowano
42 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna.

Bo jakoś się mie nie chce.....

Łatwo się gada....

Nie opłaca się wstawać 

3 minuty temu, Bananek napisał:

no jak bez tego?

I jajko ugotowane na twardo

3 minuty temu, Bananek napisał:

no jak bez tego?

I jajko ugotowane na twardo

• Haha 1
Opublikowano

Dolało w nocy nawet przyzwoicie 

Stodoły i garaż obstawione przyczepami szwagra że zbożem,na szybko trzeba było gdzieś ściągnąć....

Roboty mnóstwo, chęci brak 🤷

Opublikowano
19 godzin temu, Qwazi napisał:

Żadne cuda. Trafisz na właściwą i tyle🤷...

Nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy. Przy tym "czystym groszu" będziesz tylko trybikiem i będziesz miał nad głową szefa, który będzie miewał słabsze dni. A może inaczej miewał to on będzie tylko te lepsze. Na pewno się pokusi, żeby zabrać Ci premie, oszwabić na nadgodzinach, nie dać urlopu kiedy byś chciał i ogólnie dbać o to, żeby Ci uprzykrzyć życie głupimi poleceniami. Na gospodarstwie Ty jesteś tym szefem, tyle tylko, że nie masz pracowników. No chyba, że masz. Etat nie jest taki kolorowy, jak tutaj niektórzy chwalą. Wiem co piszę 

w rolnictwie jesteś także trybikiem, jeszcze mniej znaczącym, niż na etacie

nawet nie masz wpływu na cenę, za jaką sprzedasz płody rolne, tymczasem na etacie +/1 co miesiąc stała kwota

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v