Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak na wsi mieszka jeden co ma dwa samochody w sumie za 700.000 i z 30 ciężarówek na placu to znaczy że ja bogaty czy biedny ?? Domu itp nawet opisywał nie będę ... No bo jak on bogaty to chyba my wszyscy na wsi bogaci xD

No myśląc jak Jacus, to tak....żeś bogaty bogactwem innych...

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

jak by tyle robił to dawno by się rozleciał

Jacus?

oba z zetorem 🤣🤣🤣🤭

12Pafnucy napisał:

No to Ci zazdroszczę...

Jak Jacusiowi....😆

a teraz drugi dalszy też został dyrektorem 😁 i kto ma lepiej 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Wtedy byłaby pewnie licytacja o te 2 by mógł realnie dostać 🤔

A no widzisz. I teraz wejdź w te buty... wołasz 500  a tu gromada tłucze się między sobą i bije na 2000. 

Za 1500 masz rozrywkę jakiej nawet klowna dla dziecka wynajmując nie osiągniesz. A historii do opowiadań przy stole dla wujków, dziadkòw ciotek i pociotek ze sklerozą na kolejne 15 lat🤭

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

to ja się pochwalę 😁 mój sąsiad jest dyrektorem 🤦😁 coś w ten deseń 😉

Z wykształcenia?

budowlaniec 😁 a i zapomniałem że dwie sąsiadki były dyrektorkami szkół 🙆‍♂️😁

Tomasz0611 napisał:

8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No to Ci zazdroszczę...

Jak Jacusiowi....😆

Jak na wsi mieszka jeden co ma dwa samochody w sumie za 700.000 i z 30 ciężarówek na placu to znaczy że ja bogaty czy biedny ?? Domu itp nawet opisywał nie będę ... No bo jak on bogaty to chyba my wszyscy na wsi bogaci xD

Żeby nie było że komuś zazdroszcze, facet zaczynał w połowie lat 90-tych od jeżdżenia u kogoś, doszedł do takiego etapu swoją pracą ... Takich ludzi się szanuje ...

u nas ma 100 ciężarówek... kupił jedną z gospo rodziców i kredytu....

Agrest napisał:

5 minut temu, Qwazi napisał:

Wtedy byłaby pewnie licytacja o te 2 by mógł realnie dostać 🤔

A no widzisz. I teraz wejdź w te buty... wołasz 500  a tu gromada tłucze się między sobą i bije na 2000. 

Za 1500 masz rozrywkę jakiej nawet klowna dla dziecka wynajmując nie osiągniesz. A historii do opowiadań przy stole dla wujków, dziadkòw ciotek i pociotek ze sklerozą na kolejne 15 lat🤭

wtedy i 3.5 realne jak zaczną się przebijać by ten , drugi,, nie kupił 🤭😁 ale o czym mowa i o kim 🤦

Opublikowano

Alem się wyleżał.

Podjechał zobaczyć czy owiesek dojrzał, ale nie 🤣 

Ozime zeszły z pól, małorolne tylko jak zwykle śpią nie ruszane.

Nikogo w polu.

Same owsy zostały 

2 godziny temu, radekz200 napisał:

W zimę będę robił z tej swojej zielonej sztywnej.

Ankę starą wyciągam teraz ze stodoły w końcu i jest za***ista rama, szeroka tylko wózki z przyczepy zostaną.

Koła od tira mam

Opublikowano
51 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Żeby nie było że komuś zazdroszcze, facet zaczynał w połowie lat 90-tych od jeżdżenia u kogoś, doszedł do takiego etapu swoją pracą ... Takich ludzi się szanuje ...

Pewno bobu nie jadł i nie pierdział

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Alem się wyleżał.

Nikogo w polu.

Same owsy zostały 

Ankę starą wyciągam teraz ze stodoły w końcu i jest za***ista rama, szeroka tylko wózki z przyczepy zostaną.

Koła od tira mam

to zrobisz i mi?

Opublikowano
33 minuty temu, pedro2 napisał:

Alem się wyleżał.

Nikogo w polu.

Same owsy zostały 

Koła od tira mam

Co za Ankę masz?

Opublikowano
38 minut temu, radekz200 napisał:

to zrobisz i mi?

No pewnie.

Dawaj materiał, z 50tysi w saszetkę bierz i robiem 😁

17 minut temu, gregor1284 napisał:

Co za Ankę masz?

Z614 dwójka. 150cm rama tyle co w przyczepie 

I mnóstwo profila, ceówki na wzmocnienia będzie 

Opublikowano
14 minut temu, pedro2 napisał:

No pewnie.

Dawaj materiał, z 50tysi w saszetkę bierz i robiem 😁

Z614 dwójka. 150cm rama tyle co w przyczepie 

I mnóstwo profila, ceówki na wzmocnienia będzie 

za 50 to ja nową pronarke se kupię 😛

Opublikowano

Coraz bardziej przypomina wiadukt. Jeszcze ze dwa miesiące i pewnie będziemy już jeździć dołem. Wreszcie nie trzeba będzie naokoło do roboty zasuwać.

Od jesieni zamiast kilometra robiłem cztery. W jedną stronę oczywiście. 

IMG_20240721_173421.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Coraz bardziej przypomina wiadukt. Jeszcze ze dwa miesiące i pewnie będziemy już jeździć dołem. Wreszcie nie trzeba będzie naokoło do roboty zasuwać.

IMG_20240721_173421.jpg

na zdrowie ci to poszło 😂

https://www.mediaexpert.pl/rowery/skutery-i-motocykle/skutery/skuter-elektryczny-torq-e-max-zielono-czarny

można dostać dofinansowanie na takie coś? 😂

Opublikowano (edytowane)

Wita co ..

Zrobiłem że 100 kilometrów motocyklem i tylko dwa kombajny widziałem...

No taka ciekawostka....

Tak patrząc po polach, to 80% już wykoszone.

Nie pamiętam tak wczesnych żniw .

2 minuty temu, radekz200 napisał:

można dostać dofinansowanie na takie coś? 😂

Od przyszłego roku ma być na rower , nie skuter.

Ale pewno zdrożeją....

Ja se chyba tera kupie.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Wita co ..

Zrobiłem że 100 kilometrów motocyklem i tylko dwa kombajny widziałem...

No taka ciekawostka....

Tak patrząc po polach, to 80% już wykoszone.

Nie pamiętam tak wczesnych żniw .

Od przyszłego roku ma być.

Ale pewno zdrożeją....

Ja se chyba tera kupie.

bez dofinansowania?

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Ło to i moja sąsiadka dyrektorem jest,sąsiad firmę ma ,drugi sąsiad też dyrektor we Warsiawie,ja kiedyś firmę miałem i może znów otworzę, tylko dalej nie wie czy ja biedny czy choć trochę zamożny wg Jacka 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

na zdrowie ci to poszło 😂 https://www.mediaexpert.pl/rowery/skutery-i-motocykle/skutery/skuter-elektryczny-torq-e-max-zielono-czarny można dostać dofinansowanie na takie coś? 😂

to napewno na zdrowie. jadąc autem. 🤦 ten skuter z linku osiąga zawrotne 45km/h. żebyś sobie krzywdy nie zrobił.

Opublikowano

Bardzo bogaty....tak patrząc z definicji Jacusia...

2 minuty temu, Łolek napisał:

Ło to i moja sąsiadka dyrektorem jest,sąsiad firmę ma ,drugi sąsiad też dyrektor we Warsiawie,ja kiedyś firmę miałem i może znów otworzę, tylko dalej nie wie czy ja biedny czy choć trochę zamożny wg Jacka 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

to napewno na zdrowie. jadąc autem. 🤦 ten skuter z linku osiąga zawrotne 45km/h. żebyś sobie krzywdy nie zrobił.

kurła on będzie mi tylko służył do objazdu pól 😂 tym na benzynę osiągam 60 😂😂

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

IMG_20240721_173421.jpg

I cygankę pod mostem całować będziesz musiał 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Stać mie...

no ale w tym roku można dostać na nie dofinansowanie czy nie?

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Witam, może ktoś z Was chce sobie wyposażyć warsztat w prasę 20T??? 

Za 800zł oddam w dobre ręce, nówka sztuka 

Screenshot_20240721-100141~2.png

nie będziesz już robił przyczep?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v