Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jakbyś skończył na cieciówce jak taki jeden to może i lepiej na Roztoczu ;) A rejon bardzo ładny, z 2-3 razy byłem ;) 

Nie wiem, nie bywam tam ...

Niech UJ trafi te górki Monte christo 🤦

Opublikowano

Nie.

Moim zdaniem zasiłki dla biednych, chorych....

Nie dla nierobów.

1 minutę temu, 6465 napisał:

Dla jednych patologia, dla drugich zaradność. Nie narobi się i ma🤷. Patologia to jak dostanie i przepije.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Do popatrzenia, popodziwiania, pokręcenia się motórem fajny rejon ;) Gospodarzyć bym tam nie chciał.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Ja tam lubię na nich pracować adrenalina jest, dobra gleba rekompensuje

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Ja tam lubię na nich pracować adrenalina jest, dobra gleba rekompensuje

Nie mam miłych wspomnień ani z wesel,ani ze stoku,ani z lassu

Opublikowano
32 minuty temu, HF86 napisał:

To się rozejrzyj po rozwojowcach. Dwa pokolenia ledwo się odginaly, a trzecie z łatwością przejada. Lub kłótnie i podział majątku, albo fajny syn czy synowa i gospodarze na stare lata czegoś na wynajem szukają, bo braknie dla nich miejsce w domu który sami budowali. 

Mi się wydaje, że taki upadek to następuje jeszcze za czasów tych co budowali. Głównie z ich winy. 

38 minut temu, Baks00 napisał:

Ja tam bym wolał by me dzieci nie pchały się w rolnictwo....

30 minut temu, Baks00 napisał:

Może swój biznes,konkretną praca...gospodarstwo to aż taki rarytas🤦

Zależy jakie gospodarstwo. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

Rafał B. tyle zrobił?

Jego znajomy konkurent🤭 sosiednia wioska .

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Mam i jestem przeciwny 500+/800+ i co tam jeszcze jest. Potrafię zarobić na swoje dzieci, nie potrzebuję łaski Kaczora czy Tfuska ... Niby dają a z drugiej strony podnoszą podatki i wprowadzają kolejne ...

A cieszyłeś się że Tuska wybrali🤔

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

@pedro2 

Ta franca tempa nie wytrzymała... 

Kroimy 80ke 🤣 

Ja pierdo.. niech mnie ktoś dobije. 

Chyba jak Rysiek zacznę.... 

Dobrze że padła na polu niedaleko domu, to jakoś się ściągnęło. 

A ja tylko za wajchę od wom pociągnął żeby włączyć i zrobiło tryyyyy miaaaaaa grzyyyy i potem już tylko ciągle grzyyyyyyyt 

Ani wom ani hydraulika nic nie działa 🤷

Plan jest do 12 jutro zjechać silnikiem :/

• Confused 1
  • Sad 3
Opublikowano

Ja świętuje codziennie 

5 godzin temu, szymon09875 napisał:

@pedro2 

Ta franca tempa nie wytrzymała... 

Kroimy 80ke 🤣 

Ja pierdo.. niech mnie ktoś dobije. 

Chyba jak Rysiek zacznę.... 

Dobrze że padła na polu niedaleko domu, to jakoś się ściągnęło. 

A ja tylko za wajchę od wom pociągnął żeby włączyć i zrobiło tryyyyy miaaaaaa grzyyyy i potem już tylko ciągle grzyyyyyyyt 

Ani wom ani hydraulika nic nie działa 🤷

Plan jest do 12 jutro zjechać silnikiem :/

Fendt tylko pomoże na te problemy

Opublikowano
7 godzin temu, Leszy napisał:

Mi się wydaje, że taki upadek to następuje jeszcze za czasów tych co budowali. Głównie z ich winy. 

Zależy jakie gospodarstwo. 

Mój pra,pra dziadek ustawą miał odebraną wieś i później podział. 

Pra dziadek podniósł i rozbudował. 

Dziadek z wygnania powrócił, to nawet woda w studni była zatruta, a wszystkie budynki spalone. 

Jakoś kolejny raz się odrodzili i w trudzie odbudowali. 

Później dziadek za życia pochował dwóch gospodarzy, a łącznie 4ke dzieci i umierał ze świadomością że zostaje synowa z 3 latka na rękach i dzieckiem w kołysce. 

Nigdy nawet kawałek ziemi sprzedany nie był. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

22 minuty temu, slawek74 napisał:

w durny łeb celuj 🤣🤣🤣🤪

wodę trzeba zużyć bo solar grzeje...🤭

Zlecenie na Radka chcesz mi dać?

A coś pisałeś o rzucie kamieniem 🤔 a tak ten tego wykonujesz 🤔 ja to tylko proponuję byś go trochę przytęperował bo nos wysoko trzymie 🤭

Opublikowano

Wojna, śmierć i inne katastrofy, jak się niby w pisują w tą zasadę trzech pokoleń o której tu piszecie??? 

3 minuty temu, HF86 napisał:

Mój pra,pra dziadek ustawą miał odebraną wieś i później podział. 

Pra dziadek podniósł i rozbudował. 

Dziadek z wygnania powrócił, to nawet woda w studni była zatruta, a wszystkie budynki spalone. 

Jakoś kolejny raz się odrodzili i w trudzie odbudowali. 

Później dziadek za życia pochował dwóch gospodarzy, a łącznie 4ke dzieci i umierał ze świadomością że zostaje synowa z 3 latka na rękach i dzieckiem w kołysce. 

Nigdy nawet kawałek ziemi sprzedany nie był. 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

6 minut temu, MonteChristo napisał:

Leser? to ty tutaj ciągle wypisujesz a Ryszard za***rdala w kurzy na jeleniu

15 dni porobi a 350 pierdzi w tapczan ... I jeszcze się zastanawia czy Tfusk mu socjal da ...

Największe jego zmartwienia czy Tfusk da suszowe i dopłaty do ziarka ...

A, i 23% VAT-u od usług odprowadza, bo jak nie to trzeba do Tfuska zadzwonić że go taki jeden w Rossoszy okrada ...

8% jest do usług 🤭

12Pafnucy napisał:

Aaaa , opłaca sie?

ale to nic nie daaA🤦🤣 i napewno się nie opłaca...

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Jakie by nie było 

Za bardzo narzekacie i za bardzo nasłuchaliście się opowieści jak to lekki chleb jest a etacie czy działalności gospodarczej. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.  

• Like 3
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, Agrest napisał:

Rucha urząd skarbowy i budżet Tuska🤭

Raczej nas wszystkich ... Zwrot akcyzy na paliwo weźmie, suszowe, nawozowe, ziarkowe a złotówkę do wspólnego budżetu ogląda trzy razy ...

ja mu nie zazdroszczę... on nawet jawą boi się wyjechać by spojrzeć,,nam,, w oczy...

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Za bardzo narzekacie i za bardzo nasłuchaliście się opowieści jak to lekki chleb jest a etacie czy działalności gospodarczej. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.  

Pisałem kiedyś, wszystko ma plusy i i minusy

Opublikowano
16 minut temu, Leszy napisał:

Dobry etat nie jest zły, ale jak robota w jakimś zawodzie nie wymagającym kwalifikacji to lepiej niż w gospodarstwie nie będzie ...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v