Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jakbyś skończył na cieciówce jak taki jeden to może i lepiej na Roztoczu ;) A rejon bardzo ładny, z 2-3 razy byłem ;) 

Nie wiem, nie bywam tam ...

Niech UJ trafi te górki Monte christo 🤦

Opublikowano

Nie.

Moim zdaniem zasiłki dla biednych, chorych....

Nie dla nierobów.

1 minutę temu, 6465 napisał:

Dla jednych patologia, dla drugich zaradność. Nie narobi się i ma🤷. Patologia to jak dostanie i przepije.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Do popatrzenia, popodziwiania, pokręcenia się motórem fajny rejon ;) Gospodarzyć bym tam nie chciał.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Ja tam lubię na nich pracować adrenalina jest, dobra gleba rekompensuje

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Ja tam lubię na nich pracować adrenalina jest, dobra gleba rekompensuje

Nie mam miłych wspomnień ani z wesel,ani ze stoku,ani z lassu

Opublikowano
32 minuty temu, HF86 napisał:

To się rozejrzyj po rozwojowcach. Dwa pokolenia ledwo się odginaly, a trzecie z łatwością przejada. Lub kłótnie i podział majątku, albo fajny syn czy synowa i gospodarze na stare lata czegoś na wynajem szukają, bo braknie dla nich miejsce w domu który sami budowali. 

Mi się wydaje, że taki upadek to następuje jeszcze za czasów tych co budowali. Głównie z ich winy. 

38 minut temu, Baks00 napisał:

Ja tam bym wolał by me dzieci nie pchały się w rolnictwo....

30 minut temu, Baks00 napisał:

Może swój biznes,konkretną praca...gospodarstwo to aż taki rarytas🤦

Zależy jakie gospodarstwo. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

Rafał B. tyle zrobił?

Jego znajomy konkurent🤭 sosiednia wioska .

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Mam i jestem przeciwny 500+/800+ i co tam jeszcze jest. Potrafię zarobić na swoje dzieci, nie potrzebuję łaski Kaczora czy Tfuska ... Niby dają a z drugiej strony podnoszą podatki i wprowadzają kolejne ...

A cieszyłeś się że Tuska wybrali🤔

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

@pedro2 

Ta franca tempa nie wytrzymała... 

Kroimy 80ke 🤣 

Ja pierdo.. niech mnie ktoś dobije. 

Chyba jak Rysiek zacznę.... 

Dobrze że padła na polu niedaleko domu, to jakoś się ściągnęło. 

A ja tylko za wajchę od wom pociągnął żeby włączyć i zrobiło tryyyyy miaaaaaa grzyyyy i potem już tylko ciągle grzyyyyyyyt 

Ani wom ani hydraulika nic nie działa 🤷

Plan jest do 12 jutro zjechać silnikiem :/

• Confused 1
  • Sad 3
Opublikowano

Ja świętuje codziennie 

5 godzin temu, szymon09875 napisał:

@pedro2 

Ta franca tempa nie wytrzymała... 

Kroimy 80ke 🤣 

Ja pierdo.. niech mnie ktoś dobije. 

Chyba jak Rysiek zacznę.... 

Dobrze że padła na polu niedaleko domu, to jakoś się ściągnęło. 

A ja tylko za wajchę od wom pociągnął żeby włączyć i zrobiło tryyyyy miaaaaaa grzyyyy i potem już tylko ciągle grzyyyyyyyt 

Ani wom ani hydraulika nic nie działa 🤷

Plan jest do 12 jutro zjechać silnikiem :/

Fendt tylko pomoże na te problemy

Opublikowano
7 godzin temu, Leszy napisał:

Mi się wydaje, że taki upadek to następuje jeszcze za czasów tych co budowali. Głównie z ich winy. 

Zależy jakie gospodarstwo. 

Mój pra,pra dziadek ustawą miał odebraną wieś i później podział. 

Pra dziadek podniósł i rozbudował. 

Dziadek z wygnania powrócił, to nawet woda w studni była zatruta, a wszystkie budynki spalone. 

Jakoś kolejny raz się odrodzili i w trudzie odbudowali. 

Później dziadek za życia pochował dwóch gospodarzy, a łącznie 4ke dzieci i umierał ze świadomością że zostaje synowa z 3 latka na rękach i dzieckiem w kołysce. 

Nigdy nawet kawałek ziemi sprzedany nie był. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

22 minuty temu, slawek74 napisał:

w durny łeb celuj 🤣🤣🤣🤪

wodę trzeba zużyć bo solar grzeje...🤭

Zlecenie na Radka chcesz mi dać?

A coś pisałeś o rzucie kamieniem 🤔 a tak ten tego wykonujesz 🤔 ja to tylko proponuję byś go trochę przytęperował bo nos wysoko trzymie 🤭

Opublikowano

Wojna, śmierć i inne katastrofy, jak się niby w pisują w tą zasadę trzech pokoleń o której tu piszecie??? 

3 minuty temu, HF86 napisał:

Mój pra,pra dziadek ustawą miał odebraną wieś i później podział. 

Pra dziadek podniósł i rozbudował. 

Dziadek z wygnania powrócił, to nawet woda w studni była zatruta, a wszystkie budynki spalone. 

Jakoś kolejny raz się odrodzili i w trudzie odbudowali. 

Później dziadek za życia pochował dwóch gospodarzy, a łącznie 4ke dzieci i umierał ze świadomością że zostaje synowa z 3 latka na rękach i dzieckiem w kołysce. 

Nigdy nawet kawałek ziemi sprzedany nie był. 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

6 minut temu, MonteChristo napisał:

Leser? to ty tutaj ciągle wypisujesz a Ryszard za***rdala w kurzy na jeleniu

15 dni porobi a 350 pierdzi w tapczan ... I jeszcze się zastanawia czy Tfusk mu socjal da ...

Największe jego zmartwienia czy Tfusk da suszowe i dopłaty do ziarka ...

A, i 23% VAT-u od usług odprowadza, bo jak nie to trzeba do Tfuska zadzwonić że go taki jeden w Rossoszy okrada ...

8% jest do usług 🤭

12Pafnucy napisał:

Aaaa , opłaca sie?

ale to nic nie daaA🤦🤣 i napewno się nie opłaca...

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Jakie by nie było 

Za bardzo narzekacie i za bardzo nasłuchaliście się opowieści jak to lekki chleb jest a etacie czy działalności gospodarczej. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.  

• Like 3
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, Agrest napisał:

Rucha urząd skarbowy i budżet Tuska🤭

Raczej nas wszystkich ... Zwrot akcyzy na paliwo weźmie, suszowe, nawozowe, ziarkowe a złotówkę do wspólnego budżetu ogląda trzy razy ...

ja mu nie zazdroszczę... on nawet jawą boi się wyjechać by spojrzeć,,nam,, w oczy...

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Za bardzo narzekacie i za bardzo nasłuchaliście się opowieści jak to lekki chleb jest a etacie czy działalności gospodarczej. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.  

Pisałem kiedyś, wszystko ma plusy i i minusy

Opublikowano
16 minut temu, Leszy napisał:

Dobry etat nie jest zły, ale jak robota w jakimś zawodzie nie wymagającym kwalifikacji to lepiej niż w gospodarstwie nie będzie ...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v