Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, gregor1284 napisał:

Gadałem w niedzielę z tym znajomym co miał próbę a przed tą próbą mi się snił i płakał w tym śnie że on już nie daje rady, mówił że u facetów nie ma czegoś takiego jak depresja. Odpowiedzią jak komuś powiesz ze nie dajesz rady jest "idź pobiegaj" "napij się piwa"

Jak podpisu nie chciał złożyć to chyba nie jest jeszcze z nim tak źle

• Haha 1
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

36 minut temu, wojtal24 napisał: na tym rzysku po prawej zaraz przy skręcie z 92 Mundre to? Przecież jak by od jakiegoś trabanta iskra poszła to...  24 minuty temu, Tomasz0611 napisał: Dobra, może i z hydropakiem, ale najtańszy wytwór garażowy na rynku ...   A to będzie inaczej drapał niż ten z najwyższej półki?  9 minut temu, Tomasz0611 napisał: Znowu ma przecież dolać ... Chaociaż, może nie doleje, bo przyszedł alert RCB  a jak jest alert to nie pada  Lepiej niech nie pada bo Bombaj wyruszył na drugi koniec miasta...

no nie mądre też to miałem w głowie cały czas ale w nocy popadało i rżysko krótkie i rzadkie

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Desperado napisał:

Ogarek ma klasę, dobrze wie co komentuje i co wypada a co nie.

Może się zestarzał i mu się nie chce😂 

A to nie ty pisałeś? 

Dnia 24.01.2021 o 10:50, Gość napisał:

Tak było, niestety Ogarek jest z tych  "przyjaciół" co zachodzi od tyłu i wbija nóż w plecy, jak jest mu to na rękę.

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Wybaczcie, że zanudzałem

Nie no spoko. Mądre rzeczy piszesz. A wiesz, że ja w depresji mam poczucie depersonalizacji i derealizacji? 

Opublikowano
23 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Jak podpisu nie chciał złożyć to chyba nie jest jeszcze z nim tak źle

W tym przypadku to nie chce podpisu bo do spłaty więcej jak ten jego majątek warty

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Kowalsky30 napisał:

A wiesz, że ja w depresji mam poczucie depersonalizacji i derealizacji

Trochę było to widoczne z tym odpajaniem cielaka🤭

Opublikowano

Depresja 

Weźta się za robotę to i przejdzie 

A nie narzekać i lamentować

A jak nie to abyśta Januszowi podpis złożyli 

Janusz tylko pamiętaj, ty majątki a moi choć truchło 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Ooooo

Fajne miejsce.

Dostałem dziś pierwszą ratę udziałów w osm Łowicz, 😄 ale teraz motory za drogie może na kolejny sezon sobie kupię 🤔

• Confused 1
Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał:

Trochę było to widoczne z tym odpajaniem cielaka🤭

Nie jestem pewny ale miałem wrażenie, że niektóre cielaki bardzo dużo piją na początku a potem jak zaczynają pobierać sianko trochę przystopywują. Teraz w trzecim tygodniu wysysa rano i wieczór do cna mamkę. Wiadomo, że tam dużo mleka nie ma, bo to stara krowa i cieli się w październiku + 2 litry w południe od swojej matki w wiaderku. A 50 dniowej cieliczce wystarczyła tylko mamka

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, 6465 napisał:

Dostałem dziś pierwszą ratę udziałów w osm Łowicz, 😄 ale teraz motory za drogie może na kolejny sezon sobie kupię 🤔

Jak chcesz tanio kupić to kupuj w okresie pazdziernik-grudzien. Chociaż teraz taki popyt na motocykle że i zima bardzo nie tanieją.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano

@HF86 było więcej ich wziąść 😂 

Powiem że ładny deszcz popadał w weekend. Kopałem po 5tej ziemniaki to pacyny nie było na taśmie 🤣

28 minut temu, Karol6130 napisał:

Depresja 

Weźta się za robotę to i przejdzie 

A nie narzekać i lamentować

A jak nie to abyśta Januszowi podpis złożyli 

Janusz tylko pamiętaj, ty majątki a moi choć truchło 

Oto to. Wezmą się za robotę to nie będą musieli myśleć 🤣

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Siemanko. 25°, słonecznie. Będzie upał.

Widzę, że poważne przemyślenia o religii i śmierci samobójczej, to dorzucę swoje trzy grosze. Religia i wiara jest czymś pozytywnym jeśli nie jest to forma sekty zarządzanej przez ortodoksyjnych wyznawców, a zbiór zasad i wskazówek do postępowania, które każdy wierzący winien znać i stosować. Należy rozróżniać wiarę od kościoła, bo to nie jest to samo. Wiara to materia zagadnienia, a kościół to forma. Jeśli do tej samej materii podejdziemy stosując inną formę, to zagadnienie może się ukazać w zupełnie innej optyce. Dla przykładu. Jestem wierzący i znam zasady wiary katolickiej, ale jeśli zmienię formę swojego wyznawania, czyli nie będę chodził do kościoła, a stosował przykazania samodzielnie w życiu codziennym, to może się okazać, że będę bardziej wrażliwy na bliźniego, niż gdybym chodził do kościoła i siedział w pierwszej ławce. Zbyt wielu idzie w niedzielę i święta do świątyni, gdzie klęczy że złożonymi rękoma, a potem z niej wychodzi i zapomina, że tam było i po co tam było. Uważają, że skoro dadzą księdzu ofiarę to wystarczy i nic więcej nie muszą. Ofiara wszystko załatwi, a oni hulaj dusza piekła nie ma. Nawet u siebie w parafii widzę, że Ci co w kościele regularnie to najsłabsi chrześcijanie.

A samobójców przez powieszenie to widziałem różnych, nawet takiego, co we własnym łóżku, pod pościelą powiesił się na leżąco.

No dobra pomądrzyłem się trochę i starczy. Chciałem się podzielić tym co na ten temat myślę. Wybaczcie, że zanudzałem

ja krótko podsumuję - wielu tych opisanych jako "ateiści" po prostu nie wierzy w stan kapłański, on nie jest tak naprawdę potrzebny do tego, aby wierzyć w Boga

tylko że taki ateizm to zwykła forma ucieczki przed problemem, zamiast próby zmiany status quo, bo najprościej jest niczego nie robić, zamiast podjąć wysiłek

dlatego też aktywna parafia, zorganizowani ludzie to zazwyczaj dla księdza nic dobrego, same problemy

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jahooo napisał:

ja krótko podsumuję - wielu tych opisanych jako "ateiści" po prostu nie wierzy w stan kapłański, on nie jest tak naprawdę potrzebny do tego, aby wierzyć w Boga

Dlatego protestantyzm jest dużo ciekawszy, tam nie ma nacisku na kapłaństwo, na jakieś dodatkowe pisma ojców kościoła itp, tam wiara opiera się na Piśmie Świętym. Spowiadasz się przed Bogiem a nie przed Batmanem w konfesjonale

Ale ta spowiedź była idealnym narzędziem dla szlachty, głupi chłop wyjawiał w niedzielę w konfesjonale że okradł swojego pana, potem księciunio szedł na obiad do tego pana szlachcica, a w poniedziałek chłop dostawał baty przez plecy od pana xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dlatego protestantyzm jest dużo ciekawszy, tam nie ma nacisku na kapłaństwo, na jakieś dodatkowe pisma ojców kościoła itp, tam wiara opiera się na Piśmie Świętym.

Spowiadasz się przed Bogiem a nie przed Batmanem w konfesjonale.

Protestantyzm to kościół katolicki, który odrzucił zasady narzucone przez cesarzy oraz te służące wyłącznie bogaceniu się stanu kapłańskiego

Korzenie chrześcijaństwa to właśnie kapłaństwo powszechne, spowiedź tylko przed Bogiem lub powszechna, brak podziału na kasty. W zasadzie z tej formuły brakuje obecnie tylk powszechnej posługi kobiet, w tym sprawowania przez nie sakramentów, no ale 2 tysiące lat temu zasady społeczne były ciut inne, niż dziś

W zasadzie problemem upadku Kościoła obecnie są pieniądze, i to nie ich brak, tylko nadmiar. I tu sprawdza sie Pismo Święte "nie możesz dwóm panom służyć, Bogu i mamonie, bo jeśli jednego pokochasz, drugiego znienawidzisz"

I księża w większości, a biskupi chyba wszyscy wraz z kardynałami, służą mamonie, bo oni chcą mieć raj tu na ziemi, ten w niebie ich nie interesuje

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, 6465 napisał:

może na kolejny sezon sobie kupię 🤔

Tiaaaa...

Tak odrobinę powątpiewam ...że kiedyś kupisz....ale tylko tak odrobinę...

Kurna jaki gorąc....a cza jechać kręcić słomę....echch...

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

W zasadzie problemem upadku Kościoła obecnie są pieniądze, i to nie ich brak, tylko nadmiar. I tu sprawdza sie Pismo Święte "nie możesz dwóm panom służyć, Bogu i mamonie, bo jeśli jednego pokochasz, drugiego znienawidzisz"

I księża w większości, a biskupi chyba wszyscy wraz z kardynałami, służą mamonie, bo oni chcą mieć raj tu na ziemi, ten w niebie ich nie interesuje

I dlatego ten Kościół tak mi nie pasuje, czego innego naucza a co innego czyni. Trzeba przemyśleć ten protestantyzm 🤔

Opublikowano (edytowane)

A na nockę do pracy. Mus busa kupić. Tylko czy idzie coś rozsądnego znaleźć za około 40tys🤔 l4h2 był by najlepszy.

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v