Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Jest, ale tylko na autokonsumpcję. Z tym bobem to trochę czekolady jest ale ziaren nie dotyka póki co i  kilka krzaków zzółtło. Tak czy siak roboty mało cena dobra.. Ale ja tera idę w czosnek

Małopolskie w tym roku całe czekoladowe i zaraza ... Wielu krakusów przyjeżdżało po bób w nasze rejony w tym roku.

Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

3 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Tylko właśnie najlepiej mieć osobę bez dochodów, wtedy najwyższy poziom dofinansowania

Jak osobę, jak to od dochodu rodziny liczą (na osobę)? Może jest jakiś trik, bo nie pierwszy coś takiego konstatuje. Mi wyliczyli z babką i z powodu jej renty nie załapałem się na 100%

Kocioł od instalatora bo 8 proc VAT. Bufory chyba dam bo znalazłem o wiele taniej niż to co on proponuje. liczą w zależności czy jest gospodarstwo jedno czy wieloosobowe.

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, Bogdan_ja napisał:

tylko ten pierwszy będzie miał zysk 1 zł z litra bo puść krowę na wypas i się nie narobić  a ten drugi na pier**li kosztów i zostanie mu max 40 gr na lirze a nie wylezie krowie z pod ogona 🤣🤣🤪🤣🤣

To trzeba by usiąść na spokojnie i policzyć wliczając dopłaty, dobrostany itp.

Opublikowano
30 minut temu, marulekk napisał:

Święta panienko z guadalupy 🙊

taki Bamber i grabaczką grabi, pewnie sprzęt i łąka sąsiada 🤭

To nie łąka to rykowisko.

Opublikowano
58 minut temu, Strongman napisał:

Ludzie mówią ze to głupota,trzeba stary piec skasować mieć tylko jeden,a ile u nas osób mają po dwa a to gazowy i na drewno czy tam węgiel,pozatym zarobki roczne tez niektórym się nienalezy,czy potem mogą cie kontrolować boś pieniądze wzioł,zresztą kilka osub kupiło piece na ekogroszek ekogroszek podrozal i palili w nich drzewo ale to juz inny piec niema w nim ciongu tam to działa na nadmuchach niby się da ale dym może wywalić do kotłowni.

Daj spokój, trochę przy piecach robiłem i jak komuś coś nie działa czy wywala to źle zrobiona instalacja. 

Opublikowano
58 minut temu, FarmerDyzio napisał:

A u nas ludzie wymieniają na potęgę i każdy zadowolony, jak masz piec który spełnia normy to nie musisz go zmieniać. Okna można wymienić, drzwi, docieplenie ścian, stropów. Jak ktoś ma to w planach to głupota nie skorzystać. Tylko właśnie najlepiej mieć osobę bez dochodów, wtedy najwyższy poziom dofinansowania

Dokładnie tak👍

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jakieś info z dooopy wklejasz, bez jakichkolwiek źródeł to potwierdzających, tylko idiota się tego wystraszy ...

Screenshot_20240715_154233_com.gspace.android_edit_7124427757541.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To co wkleiles to normalnie sensacje jak u Jaworowicz, tylko disco polo brakuje xD

Łóżko kupuj zawczasu większe, we troje się nie pomieścicie na tym co teraz.  xD

Opublikowano (edytowane)

Ja się nie boje takich tanich sensacji, ale ty widzę już obsrany ...

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Suche? Tak lało wczoraj 🤔

Lało nawet dzisiaj rano u niektórych, co nie @Qwazi ? 60l z piątku na sobotę i kolejne 20 z niedzieli na poniedziałek. A z soboty na niedzielę też coś było, ale poniżej 10mm to nawet się nie pamięta 😂

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja się nie boje takich tanich sensacji, ale ty widzę już obsrany ...

Ty to już nie jedno mówiłeś, a nic się jakoś nie sprawdziło jeszcze, imigrantów podobno w ogóle miało nie być, także wiesz.  

Opublikowano
6465 napisał:

13 godzin temu, wojtal24 napisał:

no z piątku na sobotę to chyba napadało u Ciebie ?

No wtedy to tak. Ale mogło by jeszcze popadać bo taka jednorazowa ulewa to spłynęła z górek.

a dziś nad ranem nic nie padało u Ciebie

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, slawek74 napisał:

tylko u nas nie ma w ogóle podaży 🤦

A myślisz że u nas jest, śladowe ilości ... Jedna transakcja na wsi na 3-4 lata ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

po ile 🤔 ja kiedyś za miedza 1.4 kupiłem za 40tys ale to w 2005 roku...

To ile miałeś wcześniej? 

weź tego tam .... pytaj🤦🤣

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Ty to już nie jedno mówiłeś, a nic się jakoś nie sprawdziło jeszcze, imigrantów podobno w ogóle miało nie być, także wiesz.  

1. Pan Desperat ma zawsze rację.

2. Jeżeli Pan Desperat nie ma racji patrz punkt 1 ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v