Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Ale człowiekowi który ma rozum to nie przystoi, to nie jest normalne, a może się doczekasz sam jakiego zięcia płci przeciwnej albo synowej, zobaczymy co wtedy powiesz.   xD

Ich życie, ich wybór, skoro będą szczęśliwi to mi nic do tego ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

czemu ? w naturze bzykają , kryją i się rozmnażają tylko najsilniejsze samce które to sobie wywalczą w stadzie.

u ludzi też tak powinno być ?

Ale zazwyczaj samiec z samicą, a nie dwa samce.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ich życie, ich wybór, skoro będą szczęśliwi to mi nic do tego ...

Dobra dobra, baju baj proszę pana.

Opublikowano

Ok, przeżyłem już sporo czasu i znałem masę ludzi z innym podejściem, do czasu, także każdego wybór i zakończmy ten temat. Dobrej nocy.  :)

1 minutę temu, jacus napisał:

wsrod ciemnoty zawsze najgorsza byla ta podkarpacka-nawet na pomorze przez wszy wygnana.

Tęsknisz już za urlopem? teraz ja ci załatwię jak się nie uspokoisz.   :P

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Desperado napisał:

xD Uśmiechnięta Polska.

A podatek od Coca-Coli też Tusek wprowadził ?? xD

Z tym podatkiem to też niezła bujda, silosy czy linie produkcyjne w budynkach gospodarczych też niby mają być budowlą ... Bubel który pewnie jeszcze razy będzie zmieniany ...

Opublikowano
MonteChristo napisał:

1 minutę temu, turtojs napisał:

ja już z dwa lata bez chleba, same bułki i dużo lepiej się czuję jeśli chodzi o jelita i żołądek

Zrezygnuj z bułek to i waga spadnie, ja praktycznie zero pieczywa

akurat nie mam problemu z nadwagą, chodzi o to, że chleb jest dosc ciężki na żołądek, bułka bardziej lekkostrawna i być może stąd lepsze funkcjonowanie organizmu

Opublikowano
7 godzin temu, HF86 napisał:

Ponad miesiąc chleba nie jem i żyje. 

Także nie samym chlebem człowiek żyje 😁

Bez chleba i ziemniaków to nie da się żyć. Przecież ryżów albo sałatek jeść się nie będzie.

Mgła ale niebo czyste.

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Jak ktoś sobie sprasuje to jeszcze, jeszcze ale jak gotowa bela za tyle to lepiej zapiąć sieczkarnię ...

A później beczeć że zboże tanie

Ale jak nie ma hodowli to tak jest

Ale z ceną też masz rację 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Karol6130 napisał:

A później beczeć że zboże tanie

Ale jak nie ma hodowli to tak jest

Ale z ceną też masz rację 

A to NPK które wyjedzie ze słomą jest za darmo ?? Sprzedasz słomę to trzeba kupić więcej nawozów, do tego z samych nawozów sztucznych nie ma próchnicy, sprzedasz słomę to mus zasiać poplon a to też kosztuje ... Ja akurat wymieniam słomę na kurzaka.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, Desperado napisał:

xD Uśmiechnięta Polska.

Zwrócić dofinansowania trzeba. 

Z budżetu wyszło, do budżetu ma powrócić. 

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Znowu w nocy dolało, trzeba przepierdzieć dzień jak Rysiek w tapczan.

Dziš tonę pszenżyta trzeba naworkować

P0 800 jakby co pójdzie na dobry P0czątek handlu w nowym sezoniej. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, HF86 napisał:

Zwrócić dofinansowania trzeba. 

Z budżetu wyszło, do budżetu ma powrócić. 

To na razie nic pewnego, znam niektóre filmiki tego gościa ... Zawsze sieje pełno paniki ...

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Dziš tonę pszenżyta trzeba naworkować

P0 800 jakby co pójdzie na dobry P0czątek handlu w nowym sezoniej. 

65 kilo bobu ...

• Haha 1
Opublikowano

Ale gdyby tym gopsiarzom dowalili to bym się nie pogniewał. 

Dochody ukryte i dofinansowanie 90% na panele, czy oblepienie chałupy. 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Ja miałem 25% w podatku rolnym na panele, ale gopsiarzom u nas w gminie to za darmo zakładali, bo gmina im jeszcze dopłacała ... Moj somsiad gopsiarz się na to nie załapał bo wtedy jeszcze pracował i nie był w tej 10 najbiedniejszych rodzin to ile płaczu później było xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A to facet ma krzyżyku albo jakiś nieistniejący w niebie Bóg to też gusła i zabobony ... Ktoś sobie kiedyś wymyślił żeby łatwiej było ludźmi sterować i niektórzy jeszcze w to wierzą ... Dla jednych to jedna i jedyna wiara, a dla kogoś co wierzy w co innego to gusła i zabobony ...

Tomasz rozumiem że Ty i twoja rodzina nie idziecie do kościoła jak ktoś umrze, księdza o pogrzeb nie prosicie,  ? Ślub w kościele,  chrzest, itp...również nie?

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Strongman napisał:

Karpie się rozmnożyli w stawie.

Pierwszy raz w życiu.

Bogatemu to i diabeł dzieci kołysze 🤣🤣

Siema

@Chłoporobotnik to kiedy tak walnęło że dopiero prąd wróci? 5km ode mnie też po czwartkowej burzy ma dopiero dzisiaj wrócić. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v