Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Idź do obory i rozdaj w 3 dni wszystką paszę treściwą co miałeś zwierzętom do końca miesiąca. Syp po równo 8 nie patrz czy cielna, czy mało wydajna, syp, przecież trzeba sprawiedliwie. 

Uzdrowisz stado?polepszysz ich byt?

A gdy pasza się skończy wyślij małżonkę na obrządek 😁

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A to PiS co zrobił w tym temacie oprócz szczekania na lokalnym podwórku ?? Bo jak puścili ich za bramę to już grzeczne jak małe szczeniaczki były pisiorki ... Gdzie te reparacje, 8 lat i nawet złotówki nie dostaliśmy ...

Ty już mi nic nie mów o reparacjach i kto miał to załatwić, no i kilka dni temu załatwił na amen, jakby Niemcom były na rękę rządy pisiorków, to by nie parli na zmiany, także wiesz ni kupy ni d*py te wywody.  :P

Opublikowano
28 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I mi jest bardzo dobrze, nie narzekam .. 

Inżynierowie do pracy przyjechali 🤣 . A na poważnie to dobrze napisałeś od 89 roku żaden rząd nie jest propolski. Komuna zamienila się w AWS a ta później w PiS i PO 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A to PiS co zrobił w tym temacie oprócz szczekania na lokalnym podwórku ?? Bo jak puścili ich za bramę to już grzeczne jak małe szczeniaczki były pisiorki ... Gdzie te reparacje, 8 lat i nawet złotówki nie dostaliśmy ... 

Zielony ład, Fit For 55, wszystko to PiS podpisywał ...

No nie dostaliśmy ale widać cos tam wydrążyli skoro niedługo po objęciu władzy donek się z Olafem spotkał i głośno mówili że zamykają ten temat. Jakby pisiory nic nie wskórali to by olali ten temat a tu jednak wizyta kanclerza i oficjalne stanowisko. Że tylko kasę będą dawać jeszcze żyjącym z tamtego okresu i ,,pomogą " nam na granicy. 

PiS to co wymieniłeś podpisywał. A widziałeś żeby PO i reszta krzyczeli żeby to zablokować i nie podpisywać? Czaskowski jeszcze przed wszystkimi wprowadzał to w wawie. Jakby po z koalicja rządziło to tak samo by to podpisali. Obudź się chłopie bo za dużo szamba z telewizji wypiles i jesteś zaszczuty na PiS. Ktoś inny jest zaszczuty na Po i resztę i później w Polsce jest tylko szambo między ludźmi a okrągły stół się bawi. Wymyślając coraz to nowe zabawy a głupi lud wierzy 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, krzychu121 napisał:

PiS to co wymieniłeś podpisywał. A widziałeś żeby PO i reszta krzyczeli żeby to zablokować i nie podpisywać? Czaskowski jeszcze przed wszystkimi wprowadzał to w wawie. Jakby po z koalicja rządziło to tak samo by to podpisali. Obudź się chłopie bo za dużo szamba z telewizji wypiles i jesteś zaszczuty na PiS. Ktoś inny jest zaszczuty na Po i resztę i później w Polsce jest tylko szambo między ludźmi a okrągły stół się bawi. Wymyślając coraz to nowe zabawy a głupi lud wierzy 

Nie jestem zaszczuty na PiS, dla mnie to jedno i to samo szambo, różniące się tylko nieznacznie smrodem ... Nie bronie Platformy, pokazuje tylko że PiS=PO, praktycznie nie ma żadnych różnic ...

Szonus tak straszyl że będzie bida na wsi, że Tusk nas zagłodzi a tu rekordowa cena bobu, za PiSu takich nie było ... Oby i za rok tak było to będzie można po nowe S1000XR jechać do salonu ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Mam inne priorytety i inne zmartwienia w życiu.

Tematem na dziś nie była polityka, a raczej Twój brak nie przyznawania się do błędu, :P nie zmuszaj mnie do wspominania o kwestii szczepień, dalej twierdzisz że nie miałem racji? nie spodziewam się potwierdzenia mojej tezy z Twojej strony.    :P 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Desperado napisał:

Tematem na dziś nie była polityka, a raczej Twój brak nie przyznawania się do błędu, :P nie zmuszaj mnie do wspominania o kwestii szczepień, dalej twierdzisz że nie miałem racji? nie spodziewam się potwierdzenia mojej tezy z Twojej strony.    :P 

Nie popełniłem błędu. Znowu wspierasz mi coś.

W kwestii szczepień też 

Masz problem ze zrozumieniem postępowania innych ludzi 

Dla Ciebie kto myśli, robi inaczej niż Ty, robi źle....

Otóż nie.... Świat ma różne barwy....

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie jestem zaszczuty na PiS, dla mnie to jedno i to samo szambo, różniące się tylko nieznacznie smrodem ... Nie bronie Platformy, pokazuje tylko że PiS=PO, praktycznie nie ma żadnych różnic ...

Jak nie bronisz jak tylko cisniesz po PiSie że oni takie źle. To podpisali to zrobili a tego że her donald jedno obiecał a robi zupełnie co innego pomijasz. Nawet nie potrafisz się domyśleć że jakby w czasach PiSu rządziła koalicja to podpisali by tak samo wszystko jak pisowcy. Obudź się. Mieli w 100 dni 100 konkretów zrobić i zrobili ? Kpo jak i reszta blokowanych funduszy miała zaraz na drugi dzień do nas płynąć i napędzać gospodarkę. Płynie ? Paliwo po 5.19 za podjęciem jednej decyzji. Jest ? Podatki miały iść w dół . Idą? Energia jak i inne rachunki dla Polaków miały być tańsze. Są ? Czy mamy najdroższe w Europie ? Dorwały się wychudzone koty do władzy i muszą nie teraz napaść jak i ich rodziny. Najlepsze że plują  swoim wyborcom w twarz a ci twierdzą że deszcz pada i twardo.ich bronią 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@krzychu121 najadles się kiełbasy wyborczej i teraz Ci się odbija ... Po tylu latach różnej patowladzy w Polsce wiem że nie ma co liczyć na spełnianie obietnic ... Robię swoje, mam za co żyć, o jałmużnę od państwa się prosić nie muszę, czy za SLD, czy za PiS, czy za PO. Denerwuje mnie jedynie pompowanie rozdawnictwa, jak ktoś ma rączki to niech wyciąga je do pracy a nie po socjal ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 4
Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Morze się kończy, teraz pada to może góry 🤔

Chłopaki a multi milioner to teraz co kupił? 

Wziął jaki kredyt na coś? 

Z ciekawości....

Któren że ten multi.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

No to ładnie. Fajny deszcz.

Fajny, gałęzi trochę połamało, pszenżyto lekko pochyliło ale spokojnie się wszystko zbierze, u sąsiada liście kukurydzy lekko nacięte przez grad, ciekawe jak moja, muszę podjechać, a i eternit próbowało poderwać na starej stodole, bo widać lekko wyciągnięte gwoździe, jak wyschnie trzeba wejść i przybić.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Desperado napisał:

I dlatego na złość mamusi odmrozisz sobie uszy?  xD

Nie.

Wyszło na mojej.

Starzec i jego ekipa odsunięta od władzy.

No i o to mi chodziło.

Jak mowita?

Owies to da radę wyschnąć do wieczora żeby go młócić?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Jak mowita?

Owies to da radę wyschnąć do wieczora żeby go młócić?

Zależy jak popadało, bo jak tak jak u mnie to może jutro po południu owies by się nadawał, a pszenżyto to w poniedziałek.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Fajny, gałęzi trochę połamało, pszenżyto lekko pochyliło ale spokojnie się wszystko zbierze, u sąsiada liście kukurydzy lekko nacięte przez grad, ciekawe jak moja, muszę podjechać, a i eternit próbowało poderwać na starej stodole, bo widać lekko wyciągnięte gwoździe, jak wyschnie trzeba wejść i przybić.

Po niedzieli czas pszenżyto kosić, słoma sparcieje to przez sieczkarnie przejdzie to tylko pył wyleci. U sąsiada kosił żyto hybrydę w czwartek to słoma leży na ściernisku zmientolona i poszarpana. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Pany fliz jak się założy zła strona to jest jakaś różnica w przepuszczalności wody

Nie ma 

Ja kładę tak że ten szew jest na zewnątrz. I w okolicy widzę że większość tak ma położone 

Pada od wieczora, 

Jakieś 30l już jest

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Po niedzieli czas pszenżyto kosić, słoma sparcieje to przez sieczkarnie przejdzie to tylko pył wyleci. U sąsiada kosił żyto hybrydę w czwartek to słoma leży na ściernisku zmientolona i poszarpana. 

Ja tak samo myślę z poniedziałku wyjeżdżać, powinno iść aby szumieć po takim deszczu.

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, HF86 napisał:

Do jakiego błędu 🤔

Błędem jest siedzieć w tym układzie, a nie rozmyślać kto lepszym komornikiem jest. 

Układ debilnie prosty i ludzie się nabierają od lat i w dodatku żyją w jeszcze większej nienawiści. 

Czy pisiory rozliczyli peowcow przez 8 lat, a teraz peowcy pisiostwo?

Nie i się urwa nic nie zmieni. Dalej będą się spotykać przy wódce poza kamerami i rechotać że tak im to wszystko uchodzi na sucho. 

Ba no jak tak wybierają żeby się nic nie zmieniło to co się dziwić?

Opublikowano
56 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Chłopie!

Oprzytomniej!

Otrzasnij się....

Za bardzo polityka żyjesz!

Mam wyjebane na to kto rządzi i w co kto wierzy. Zrozum to wreszcie.

Jedynie na to co robił stary dziadyga patrzeć już nie mogłem.

Mam inne priorytety i inne zmartwienia w życiu.

Szonuś zrobiłeś większą burze niż za oknem była....😆

Nie chce mnie się z Tobą już kotów drzeć ale za te 4 lata znów na pisia głos oddasz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v