Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Z tym strzyżeniem jaja. Znajomy pod kolnem ma to raz zapłacić za strzyżenie a dwa komuś żeby tą wełnę zabrał. Które te owce najwięcej mleka mają?

Ten uboj też ciekawy

Najbliższą ubojnie z certyfikatem to chyba w Olecku 

Postarali się dobrze by załatwić ten rynek w pl 🤫

Opublikowano
11 minut temu, Michal2399 napisał:

Właśnie zamówiłem cały samochód nie będe w okolicy przepłacał podwójnie.👍 Oczywiście jak będzie jakiś spleśniały to nie wezmę.

Jadłeś kiedyś serek brie? Splesnialy a drogi 

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Najbliższą ubojnie z certyfikatem to chyba w Olecku 

Postarali się dobrze by załatwić ten rynek w pl 🤫

Temu jak najdalej od tego wszystkiego. Znajomego syn firmę prowadził w Holandii, wymieniali panele fotowoltaiczne i zwlokl się do Polski. Mówię mu z trzy miechy temu ze jak najwięcej poza systemem to jakoś pociągnie, niedowierzał. Przedwczoraj przyznał mi rację 

Opublikowano

Ja też nie mam czym. Ostatnio mówię do somsiada że legitnym rolnikiem zostałem to się pytał kto mi zmarł 

Przed chwilą, HF86 napisał:

Toć najważniejsze to na zmianę na świeczniku popis i te złudzenia że tym razem to już będzie lepiej 😁

No chyba że nazwy zmienia to wtedy napewno będzie lepiej bo to ten sam uj jednak w innym opakowaniu

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

To żeś se wybrał dobry czas 🙆 

Ja lecę owiesek grabić. Wiatr mocny i mimo upału bardzo przyjemnie. W żniwa by tak mogło być.

A daj spokój... 

Tak ten czas ucieka...

Opublikowano

Potalerzowane trochę do 8³⁰ bo już patelnia się robiła.

Teraz auto od 34 do 36⁰ pokazywało. 

Planeta płonie. Panie czaskowski do boju, nie pozwól nam spłonąć

Opublikowano
4 godziny temu, WitekRolnik napisał:

Aż dziwię się, że jeszcze ten cielak jest na tym świecie...

Co poradzić może już niedługo.🤔 Choć z kilka lat by pasowało jeszcze.

Opublikowano

47 w sloncu -chyba do 50 nie dobije ..chlopaki susza siano ino sie kurzy-I pokos oczywiscie 🤣.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie interesują mnie cielne jałówki, a opryskiwacz jak będę coś pryskał to zrobię jakiś filmik albo fotkę dla Ciebie ;) Tylko wtedy będziesz musiał przeprosić za porównanie do kłamcy jacusia ...

gdyby ktos nie pamietal to jedynym klamca patentowanym jest tomus... 

ciekawe czy jego rogi sa wieksze niz waszych krow ?? zsumowane wszystkie oczywiscie 🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Michal2399 napisał:

Toć on o tym cielaku od Kowalskiego.

1 minutę temu, jacus napisał:

47 w sloncu -chyba do 50 nie dobije ..chlopaki susza siano ino sie kurzy-I pokos oczywiscie 🤣.

gdyby ktos nie pamietal to jedynym klamca patentowanym jest tomus... 

ciekawe czy jego rogi sa wieksze niz waszych krow ?? zsumowane wszystkie oczywiscie 🤣🤣🤣

Szwagry jesteśta?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

@pedro2 pa jaka zamożna kurpsianka, trzeci sznur ostawiła w izbie 

FB_IMG_1720614253261.jpg

1 minutę temu, slawek74 napisał:

bracia sjamscy 🤔🤭🤣

Nie no Toć jak od jakichś ladacznic Tomkową kobitę wyzywa to chyba używał? Kiedyś w technikum jeden dziewczynę od kur.w nawyzywał i przyszli mu łomot spuścić, poszliśmy obstać za nim ale jak powiedzieli o co chodzi to zapytałem go czy ją ruchał. No nie. No to po co tak brzydko na dziewcaka mówisz? Lejta go. Ale tak zdezorientowani byli że zostawili go w spokoju. Tak i ten Jacek

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Buszmen11 napisał:

Koszą po sąsiednich wsiach gdzie stoperanu brakło, a przeważnie dańkowskie co po 1,5t leci. Hybryda gnój

U mnie i populacja jeszcze gnój. Mam Granata. Jak raz azotem popstrzył z wiosny jeden z drugim, to teraz z reguły ma biegunkę🤷...

Opublikowano (edytowane)

Podżeganie do rozboju🤭

Zjedzony ekskluzywny obiad - zsiadłe mleko z ziemniakami🤣

Teraz poryśkuję trochę bo sen oczy przymyka.  Nie ma co ciągników s taką temperaturę ganiać.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Michal2399 napisał:

Michałku, toć Witkowi chodziło o Rochowego cielaka...bez żadnego podtekstu tudzież obelgi🤷

27 minut temu, Agrest napisał:

Podżeganie do rozboju🤭

Zjedzony ekskluzywny obiad - zsiadłe mleko z ziemniakami🤣

A lubiem Panie lubiem...też było...swojskie ziemniaki, swojskie zsiadłe mleko😋.                                                           

Edit...nie skumałem z tym podżeganiem🤦...chyba się starzeję się 😲, bo teraz dotarło 😱

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał:

To że twoja ci rogi przyprawia to nie znaczy że wszyscy tak mają ...

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Potalerzowane trochę do 8³⁰ bo już patelnia się robiła.

Teraz auto od 34 do 36⁰ pokazywało. 

Planeta płonie. Panie czaskowski do boju, nie pozwól nam spłonąć

34 człowiek przyzwyczajony🤭

37 minut temu, slawek74 napisał:

nie masz 🤔

Tutaj raczej nie

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

To u Ciebie kombajniści decydują kiedy koszenie?

Twierdzi że suche i jak chce to może mi wykłócić, powiedziałem że po południu jak będzie miał chęć to może , na razie nie dzwonił 

Opublikowano
4 godziny temu, radekz200 napisał:

karol dobry chłop kiedyś byłeś ale przez ten gops i znajomości z kolega z centralnej polski coś ci się pomieszało strasznie 

Nie powiadaj byle czego bo z centralnej jest tu kilku 

Opublikowano
12 minut temu, Łolek napisał:

Twierdzi że suche i jak chce to może mi wykłócić, powiedziałem że po południu jak będzie miał chęć to może , na razie nie dzwonił 

Taki i u mnie był. Nie było komu kosić to całą wieś oddzwaniał. A jak potem było ziarno luks to Cię w d*pie miał i jeździł do tego co więcej miał do wykoszenia.

@Qwazi Przemek kupił tego dominatora?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v