Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Karol6130 napisał:

1 godzinę temu, Buszmen11 napisał:

Najlepsze co może być to pozwolić ojcom/teściom wp***dalać się w życie młodym

Dali z gopsu...

A pewno że dali, tylko dlaczego nie mnie. 

Udanego sezonu 

wszystko byś chciał zgarnąć 🙆‍♂️🤭

Karol6130 napisał:

43 minuty temu, slawek74 napisał:

trzeba było dać teściowi w mordę 🤭

I po co tak robić? 

dla przykładu 🤔🤭😁

Opublikowano
Karol6130 napisał:

A kiedy trraz zajedziesz do mnie

Bym cię sięgnął dla przykladu🤭🫢😉

a co ja ci córkę obiecał🤔🤦

bigamista...

12Pafnucy napisał:

....tylko film nagrajta...

fabularny 🤔😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Alem się umęczył dziś w tym mieście, jak przy żniwach na wsi

A daj spokój z tymi miastami..

Się nawet odlać pod drzewem nie można ...

Jak tam żyć?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, Michal2399 napisał:

Musiałbym wystawiać na olx . Podlaskie koło Łomży

Starych wywal do budynku gospodarczego połączonego pewnie z oborą a nie sam z dziewczyną w takim czym chciałeś siedzieć . Stare dziady to mają siedzieć cicho i się nie wtrącać . Już się narządzili 

Z tej strony od Zambrowa?

Opublikowano
59 minut temu, Michal2399 napisał:

Starych wywal do budynku gospodarczego połączonego pewnie z oborą a nie sam z dziewczyną w takim czym chciałeś siedzieć . Stare dziady to mają siedzieć cicho i się nie wtrącać . Już się narządzili 

Wiedzieć musisz że też o ile dobrze pójdzie to starym dziadem będziesz i oby synowa też kazała do szopki się wyprowadzić, by zrobić miejsce. 

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Były jeszcze czasy z normalnymi cenami, to trzeba było brać się za budowę w drugim końcu działki.

Teraz, to czuję , że tera już "po ptokach"🤫

Małe przytulne 70m² dałby radę postawić w rozsądnych pieniądzach, bo sam wiele umie.

Nawet szkieletowy drewniany. Miesiąc i stoi

Opublikowano
3 godziny temu, Michal2399 napisał:

Opłaci się tyle dawać .Nie lepiej jakiś preparat mlekozastępczy i owies z otrębami 🤔.  W sumie preparat też kosztuje i od tego są chude ,ale raczej i tak taniej wychodzi🤨

Po tym co piszesz to ewidentnie musisz zmienić system odchowu, bo nic dobrego z tego Twego systemu to nie wyjdzie... pamiętaj tanie mięso to psy jedzą, a i druga sprawa to skąpy dwa razy traci, jak już coś robimy to róbmy to dobrze.

A poza tym to w*jeb ten owies z otrębami, i zamiast tego to daj musli, szczerze mówiąc to mogę tysiaka położyć na stół, że o wiele lepiej na tym wyjdziesz i przede wszystkim jak się dobrze podchodzi do tego tematu to żadnych biegunek ani innych problemów z odchowem to nie uświadczysz.

@Qwazi  Jak byczek do sprzedania to daje mu mleko ,ale często do tego dokładam ,bo daje mu mleka w uj z 1,5 miesiąca lub i więcej. A handlarz da mi z 500-600zł. A jeszcze od biegunki szczepić i elektrolity.

Nie zrozum mnie tylko źle, nie piszę tego po złości czy coś, ale musisz na prawdę zmienić swój system odchowu, bo w skali roku na prawdę dużo kasy na tym tracisz, już nie wspominając o stresie, że znowu coś się złego dzieje...

@artek27 Ale handlarz chcę ,żeby miał min 60-70 kg a po 10 dniach to on dopiero przechoruje biegunkę i wygląda wtedy słabo.

Tak jak Mariusz tam wyżej już wspomniał, biegunki to są błędy gospodarza, więc musisz na spokojnie sobie usiąść i przeanalizować gdzie robisz błąd, wyeliminować to i jestem pewien, że wtedy będziesz miał dużo łatwiej i o wiele lepiej, będą Ci się cielęta odchowywały

38 minut temu, Michal2399 napisał:

Jeśli faktycznie masz takie podejście do swoich rodziców jak napisałeś wyżej, to naprawdę z całego serca współczuję Twoim rodzicom, że mają takiego syna, wiadomo różnie w życiu bywa i u każdego sytuacja rodzinna jest inna, ale moim zdaniem to jacy by rodzice nie byli to po prostu należy im się szacunek... Nie mniej jednak już nie jeden miał zderzenie z brutalną rzeczywistością jak tylko rodzica/rodziców na tym świecie zabrakło ;)

• Like 3
Opublikowano
26 minut temu, HF86 napisał:

Wiedzieć musisz że też o ile dobrze pójdzie to starym dziadem będziesz i oby synowa też kazała do szopki się wyprowadzić, by zrobić miejsce. 

Nie sądze ,że do żyje. To trudno Marcin ma siedzieć w jakiejś kanciapie i znów go rzuci ,bo nie zechce tak mieszkać. A emeryci będą się tylko śmiać.

36 minut temu, artek27 napisał:

Z tej strony od Zambrowa?

Tak.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Michal2399 napisał:

Nie sądze ,że do żyje. To trudno Marcin ma siedzieć w jakiejś kanciapie i znów go rzuci ,bo nie zechce tak mieszkać. A emeryci będą się tylko śmiać.

Emeryci postawili i to ich. 

Oddać ziemię, budynki I maszyny i jeszcze kątem gdzieś na śmierć czekać?

Ja się też wybudowałem 100 m od starego domu. 

Mama żyje na swoim i jak chce. Ma do tego pełne prawo. 

Edytowane przez HF86
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Buszmen11 napisał:

Dali z gopsu...

IMG_20240707_104501_758.jpg

Gratulacje... zadowolenia życzę 💪...prezentuje się bardzo fajnie👍

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

To jest dobre że może być wiata 

Tak to było zaplanowane i wykonane...

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A kiedy trraz zajedziesz do mnie

Bym cię sięgnął dla przykladu🤭🫢😉

Bym może chciał ... sekundantem zostać, aleeeeee...bym miał problem z tym...któremu pomagać 🤦🤭

58 minut temu, Baks00 napisał:

Nie jeden by wiele oddał by uciekła 🤭

Taaaaaa👇🤷

Screenshot_20240702-145352~2.png

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
30 minut temu, Michal2399 napisał:

Tak.

Napisz do mnie na priv.

Opublikowano
6 godzin temu, malaczarna napisał:

mojej kolezanki siostra wysza za mąż za faceta dwa lata starszego id swojego ojca z miłosci

Ile tej miłości było $$$$🤣

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Buszmen11 napisał:

Dali z gopsu...

IMG_20240707_104501_758.jpg

Niechaj pokonuje hektary bez awarii 

2 godziny temu, Michal2399 napisał:

Wypowiedź z rodzaju nie wiele wiem ale się wypowiem,ura bura szef podwóra , nie napinaj mięśni człowieku w zgodzie można wiele zrobić kłócąc się nic nie osiągniesz 

1 godzinę temu, WitekRolnik napisał:

Po tym co piszesz to ewidentnie musisz zmienić system odchowu, bo nic dobrego z tego Twego systemu to nie wyjdzie... pamiętaj tanie mięso to psy jedzą, a i druga sprawa to skąpy dwa razy traci, jak już coś robimy to róbmy to dobrze.

A poza tym to w*jeb ten owies z otrębami, i zamiast tego to daj musli, szczerze mówiąc to mogę tysiaka położyć na stół, że o wiele lepiej na tym wyjdziesz i przede wszystkim jak się dobrze podchodzi do tego tematu to żadnych biegunek ani innych problemów z odchowem to nie uświadczysz.

Nie zrozum mnie tylko źle, nie piszę tego po złości czy coś, ale musisz na prawdę zmienić swój system odchowu, bo w skali roku na prawdę dużo kasy na tym tracisz, już nie wspominając o stresie, że znowu coś się złego dzieje...

Tak jak Mariusz tam wyżej już wspomniał, biegunki to są błędy gospodarza, więc musisz na spokojnie sobie usiąść i przeanalizować gdzie robisz błąd, wyeliminować to i jestem pewien, że wtedy będziesz miał dużo łatwiej i o wiele lepiej, będą Ci się cielęta odchowywały

Jeśli faktycznie masz takie podejście do swoich rodziców jak napisałeś wyżej, to naprawdę z całego serca współczuję Twoim rodzicom, że mają takiego syna, wiadomo różnie w życiu bywa i u każdego sytuacja rodzinna jest inna, ale moim zdaniem to jacy by rodzice nie byli to po prostu należy im się szacunek... Nie mniej jednak już nie jeden miał zderzenie z brutalną rzeczywistością jak tylko rodzica/rodziców na tym świecie zabrakło ;)

Tak się zna na życiu jak na odchowie cieląt 

• Like 1
  • Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v