Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

To już byłby akt desperacji żebym do wielkiejpolski za cielakami jeździł

Do jakiej Wielkiej Polski🤦...do Centrum🤷

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

No jak podałeś kilka powodów, to i zgadnąć było łatwo...

a jak to kiedyś było...

6 ich było, ja nie wiem jak moja prababcia sama wszystkich wychowała. Pradziadek na tyfus zmarł

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Do jakiej Wielkiej Polski🤦...do Centrum🤷

mój bratanek się zaręczył z panna 10km od Łodzi

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

poczytaj ulotki..

jak sadzisz czy ktos kto do pracy w polu bierze 4 piwa jest normalny ??? 

nawet nie chodzi o jazde po pijanemu-pewnie pole za za domem,  ale o prace z maszyna i ciagnikiem ...

Nie zrozumiałeś wymowy...

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

mój tatuś z wielkiopolski pod Terespol prawie się poświęcał jazdą dla kobiety

I nie wsiadał w Passata...i nie pedził autostradą 🤷

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Wogóle nie wiem, czy w tej rasie jest nasienie seksowne, a ceny zwykle coś w okolicach tego 👇...pierwszy z brzegu, który mi się otworzył🤷. W HF drożej...

IMG_20240707_110955_914_LL.jpg

U nas zdzierają strasznie zarówno inseminatorzy jak i wety. Jak czytam ile płacicie u siebie to nie dowierzam. A potem się śmiejecie, że leczę cielęta wodą utlenioną

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał:

a jak to kiedyś było...

6 ich było, ja nie wiem jak moja prababcia sama wszystkich wychowała. Pradziadek na tyfus zmarł

No ok, ale zazwyczaj sama taka młoda dziewczyna nie wychodzi za starego dziada, tylko z namowy.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
36 minut temu, 6465 napisał:

To już ci nie staje? Zostaw tą dziewczynę jak ją kochasz niech jeszcze coś użyje z życia. Z tobą to będzie mała jak z Piotrem pszczelarzem. 

Ze mną żadna nie miała i mieć nie będzie.

Kombajny ruszyły, słoma wilgotna tam gdzie zielonego trochę. Niech leży, wtorek i środa ma być skwar to się zwiezie.

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

I nie wsiadał w Passata...i nie pedził autostradą 🤷

pociągiem

1 minutę temu, Desperado napisał:

No ok, ale zazwyczaj sama tka młoda dziewczyna nie wychodzi za starego dziada, tylko z namowy.

mojej kolezanki siostra wysza za mąż za faceta dwa lata starszego id swojego ojca z miłosci

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

A za kobitą?

Za kobitą to do 50 km. Niedawno facet przejechał do mnie 60 km po cielaka, którego sam kupiłem od sąsiada . Że też mu się chciało🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Za kobitą to do 50 km. Niedawno facet przejechał do mnie 60 km po cielaka, którego sam kupiłem od sąsiada . Że też mu się chciało🤣

Lepiej 500km, przynajmniej nie spierd*li i teściowa kochana, bo daleko.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

U nas zdzierają strasznie zarówno inseminatorzy jak i wety. Jak czytam ile płacicie u siebie to nie dowierzam. A potem się śmiejecie, że leczę cielęta wodą utlenioną

Żadna wymówka do takiego leczenia. Zresztą sam sobie tworzysz potencjalną potrzebę leczenia pojąć w ten sposób cielaki🤷...

5 minut temu, malaczarna napisał:

pociągiem

Właśnie...

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

No ok, ale zazwyczaj sama taka młoda dziewczyna nie wychodzi za starego dziada, tylko z namowy.

Głód mocno uczył pokory. Takie czasy były. 

I zależność finansowa utrzymywała te związki po grób. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v