Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

On jest stary dziad który nie powinien się pokazywać publicznie ...

Czasem powie coś mądrego

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Tak to nawet sucho za pisu nie było

Oj tusek tusek

Weź się za robotę bo na suszowe od Tuska bym nie liczył, "pieniędzy nie ma i nie będzie"

1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Czasem powie coś mądrego

Taaa, razem z rachoniem i jakimowiczem xD trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Weź się za robotę bo na suszowe od Tuska bym nie liczył, "pieniędzy nie ma i nie będzie"

Taaa, razem z rachoniem i jakimowiczem xD trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść ...

Wiem, więcej ciekawych rzeczy dowiem się od Olejnik i Gozdyry

Przed chwilą, Baks00 napisał:

Może nie ma co wody zabierać 🤔

Grykę siać na zbiór a nie żadne poplony, ma krowy obornika do bólu  a się bawi w poplony

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Cena na priw

20240705_103948.jpg

Widzę każdy kupuje import, u mnie we wsi na jednym ze składów tylko import mają zero polskiego produktu

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

ale sie stales slawny-na kazdej dyskotece tylko -pedro.pedro,pedro sie dra.

15 stopni, wiatr daje,,

Z kolegą tam pojechałeś? Widzę dobrze się bawicie 🤣🤣🤣

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Cena na priw

20240705_103948.jpg

Podeślij SMS. Z cena.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, drobny napisał:

Pany ile dać chizalofop-P-etylu na samosiewy jęczmienia ozimego?? bo wczoraj posiałem wykę ze słonecznikiem 

na etykiecie nie pisze bo zależy ile jest substancji czynnej?

Edytowane przez Andpol
Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

O co chodzi z kategorią gleby? Pokaż na IV

No to o to że jak masz 10 ha fizycznego a 4 ha przeliczeniowego to masz ziemię sosnowe i suszowe się należy

A jak masz 10 fizycznego a 18 przeliczeniowego to masz tą kat 4 i suszowe nie przysługuje

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ja kupiłem po 5.9.

A nie po 5,19?

Opublikowano (edytowane)

@Rolnik1973 ty lepiej uważaj, bo mojego sąsiada twój rocznik wezwali do Tuskowego wojska xD zamiast suszowego od Tuska dostaniesz kalacha ... Może dostaniesz zaproszenie na 2 tygodnie kolonii z Tygryskiem xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
35 minut temu, Belaruss820 napisał:

Właśnie mi paliwo przywiózł, b7 po 6,22 a tydzień temu woził po 5,77 a b0 po 6. Ale tylko 600l żeby na żniwa było bo jeszcze zapasu z 400l jest

6.04 w zeszłym tygodniu B7 600l

6.24 w maju płaciłem też za taką ilość 

Opublikowano
44 minuty temu, radekz200 napisał:

ale pincet wpadnie 😛

Jeżeli potem za to wodę kupisz..  

Już raz żeś wodę w sklepie kupił 🤭

58 minut temu, MonteChristo napisał:

Wiem, więcej ciekawych rzeczy dowiem się od Olejnik i Gozdyry

Grykę siać na zbiór a nie żadne poplony, ma krowy obornika do bólu  a się bawi w poplony

Spytaj tych co siali po niej buraki 🤭

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, MonteChristo napisał: Czasem powie coś mądrego Taaa, razem z rachoniem i jakimowiczem  trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść ...

to już zejdź 🤣🤣🤣🤦

Karol6130 napisał:

58 minut temu, Baks00 napisał:

Co i po ile?

Cena na priw

20240705_103948.jpg

polifoski siej a nie jakieś wynalazki...😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v