Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

no i fajno. niech służy.

ni hvja ,na  "plaku" paliła , zalałem mieszanką i zalało świecę 

nie ma już suszy to zakup nie potrzebny , może na jesień /wiosne bedzie piwnice odwadniać 

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

ni hvja ,na  "plaku" paliła , zalałem mieszanką i zalało świecę 

nie ma już suszy to zakup nie potrzebny , może na jesień /wiosne bedzie piwnice odwadniać 

Może wystarczy świecę zmienić i gaźnik 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

@radekz200

Pożycz pieniędzy 

20240702_135353.jpg

Teraz te ceny nowych maszyn to kosmos mnie na nic praktycznie nie stać 🫡🥲🥹

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Tłumik odkręć i zobacz czy rys nie ma. 

sie zobaczy , mam całe silnik z kos to coś sie złoży albo nowy za półtorej stówy sie dokupi 

Opublikowano
slawek74 napisał:

OdlotowyRolnik napisał:

uprawia ktoś może borówkę amerykańska?

no uprawia 🙋‍♂️ moja znajoma ma 2ha 🤭😁

Desperado napisał:

Zdecydowana większość.

widzialem dzisiaj jednego 🤭🏍🙆‍♂️🤪🙊

potrzebuje 20 krzaków posadzić. Nie wiem jaki nawóz sypnąć przed sadzeniem. myślę na jesień nawóz sypnąć przeorać to a na wiosnę sadzic

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Też wychodzi na to że jeszcze hodowlą bydła opasowego będę się pewnie zajmował w ilości ze 4 sztuk 😁

Że tej unii nie szkoda tak kasy wywalać na takie partactwa 🤣

Parenascie lat temu zauważyłam że Unia bardziej docenia takie partactwa niz prawdziwe rolnictwo. Przy tych cenach zboża zaraz bydło walnie na pół ceny

• Like 2
Opublikowano
Karol6130 napisał:

@radekz200

Pożycz pieniędzy 

20240702_135353.jpg

do Rajfajzen jedź 😁 byłem tam dzisiaj 🙆‍♂️🤣

Michal2399 napisał:

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

@radekz200

Pożycz pieniędzy 

Teraz te ceny nowych maszyn to kosmos mnie na nic praktycznie nie stać 🫡🥲🥹

zmień to myślenia 😁 nowe widły 6 dzisiaj wziąłem na raty 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Parenascie lat temu zauważyłam że Unia bardziej docenia takie partactwa niz prawdziwe rolnictwo.

bo to sie robi na mocy Brukseli  skansen ,rezerwat i utopia , produkować chce taniej na wschodnich rubieżach , bałkanach , ameryco POłudniowej czy UA i tanio ściągnąć 

zachód się już wyspecjalizował by dużo i wydajnie wyprodukować przez małą ilość podmiotów/gospodarstw a że się wyludnia stara UE to zapotrzebowanie na żywność mniejsze bo imigranci nie przejedzą  

Opublikowano
OdlotowyRolnik napisał:

slawek74 napisał:

OdlotowyRolnik napisał:

uprawia ktoś może borówkę amerykańska?

no uprawia 🙋‍♂️ moja znajoma ma 2ha 🤭😁

Desperado napisał:

Zdecydowana większość.

widzialem dzisiaj jednego 🤭🏍🙆‍♂️🤪🙊

potrzebuje 20 krzaków posadzić. Nie wiem jaki nawóz sypnąć przed sadzeniem. myślę na jesień nawóz sypnąć przeorać to a na wiosnę sadzic

w sklepie ogrodniczym pytaj tam do pomogą...

Opublikowano
2 godziny temu, MonteChristo napisał:

Pomyłka, ty z kurpi, hoduje ktoś tam świnie?

Nieliczne przypadki hodowców są, u nas na gminie nie odnotowano żeby istniało jakieś stado 😉

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Ale że wszystkie?

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Zdecydowana większość.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v