Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Ale nie na swoim jak cię pogonią .

Komuś będziesz zawadzał - A zaczynać od nowa można wszędzie ...

Toć chyba kogoś ubiją na tej wojnie i też będą jakieś opuszczone chałupy to weźmie która. Albo jakie ziemię odzyskane?

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czasy się zmieniły, w tym też można przeinwestować 

i by te stare zawody tak w niełaskę popadły. Co się dzieje z tym światem... 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja wiem ze problemem nie jest ale inni postrzegają ze coś kombinujesz jak się z kimś wpływowym zadajesz... Ja mam inna pasję w której dużo trzeba myśleć a kun? Zwykłe mięso

Każdy ma swoje kunie...znaczy pasje🤷...

21 minut temu, Leszy napisał:

To już jakieś pospolite ruszenie. Biorą Cię w kamasze i jeszcze musisz iść z własnym sprzętem 😜  

Etam...Rysiek panikuje, że jakoweś żoldaki mogą jego Volvem popylać🤦...

12 minut temu, Leszy napisał:

Samo się przywlekło. Bo na pewno nie od kupowanego bydła, bo tego nie było przed pierwszymi przypadkami. 

Samo się nie przywlekło...albo sztukę z tym kupiłeś, albo ktoś przyniósł...kupowanych sztuk pewnie nie badałeś, bo to nie jest powszechna praktyka?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Toć chyba kogoś ubiją na tej wojnie i też będą jakieś opuszczone chałupy to weźmie która. Albo jakie ziemię odzyskane?

Miedzy  kozojebcami nie zamieszka .

Nie będzie wojny , będą piękne czasy .

Xi Jinping chce zbliżyć się do Europy. "Musimy budować mosty"

Podczas piątkowego spotkania z premierem Belgii Alexandrem De Croo w Pekinie Xi Jinping wezwał do zacieśnienia więzi między Chinami a Europą. Takie deklaracje mogą pojawiać się nie bez powodu. W tym samym czasie chińskie ministerstwo obrony ostrzegło, że "zmiażdży" ruchy niepodległościowe na Tajwanie.

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Etam...Rysiek panikuje, że jakoweś żoldaki mogą jego Volvem popylać🤦...

Żołnierz się nie doczeka, bo Tusk mu je zdefrauduje. Ryśka szlak trafi :D  

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Aż tak bardzo zimno nie jest.

Kran przed oborą odtajał, czyli około zera. Czyli ciepło.....bo wiatru nie ma...

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zimno dzisiaj... Może by coś tego ten 

No ale tego ten to zawsze wskazane....

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Qwazi napisał:

Samo się nie przywlekło...albo sztukę z tym kupiłeś, albo ktoś przyniósł...kupowanych sztuk pewnie nie badałeś, bo to nie jest powszechna praktyka?

Przed pierwszym przypadkiem nie było nic kupowane od wielu, wielu lat. Dopiero po tym trochę cielaków kupiłem, co teraz to już są krowami niektóre. 

Edytowane przez Leszy
Opublikowano

No i namówił 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Aż tak bardzo zimno nie jest.

Kran przed oborą odtajał, czyli około zera. Czyli ciepło.....bo wiatru nie ma...

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Przed pierwszym przypadkiem nie było nic kupowane od wielu, wielu lat. Dopiero po tym trochę cielaków kupiłem, co teraz to już są krowami niektóre. 

No to Co ktoś przyniósł. Wet pewno...

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Zimno dzisiaj... Może by coś tego ten 

8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

🤔🙆🤦🤭...

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Pewnie, ale jak i kiedy to tylko można się domyślać. 

Tego to on nawet nie wie...

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

No to byli Ci oni czy nie?

Gdzie tam byli. BVD nie jest chorobą zwalczaną urzędowo, więc nie może być na to epidemii 

Opublikowano

Mietek daj spokój już z tym erystycznym modyfikowaniem tematu. Mowa była o epidemii. A przyczyny są jasne: transport zwierząt i kontakt między nimi, albo transport wirusa na np ciuchach weterynarza🤷

Pierwsze skrzypce zagrał import bydła. Potem to już tylko rozprzestrzenianie

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Mowa była o epidemii. A przyczyny są jasne: transport zwierząt i kontakt między nimi, albo transport wirusa na np ciuchach weterynarza🤷

I dlatego do tej pory pamiętam jak weterynarze jeździli z gospodarstwa do gospodarstwa i pobierali próbki w czasie choroby Aujeszkyego ... A potem były różne dziwne upadki, biegunki, braki apetytu itd ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v