Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, malaczarna napisał:

bobowym

r nie wymawiasz ?

45 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Niektórzy tam się pracą w niedzielę nie przemęczają i pierdzą w tapczan zamiast żniwować ...

jak sie bedzie pierdzieć w fotel w traktorze czy kombajnie to później bedzie problem ze sprzedażą jak kupiec coś zwęszy 😆 a meble przecież i tak do wyrzucenia

Edytowane przez konteno
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pieniądze nie są najważniejsze.

niby nie ale jak ich ni ma i się nie umie zarobić to nie ma za co zmieniać życia na lepsze, ludzie dużo szybciej niż ja sporo więcej osiągneli w życiu  ,pozakładali rodziny i stać ich było dzieci odchować , sie pobudowali czy poremontowali  budynki w obejściach ,podorabiali dobrych drogich aut za gotówke bez kredytów  , tak samo z maszynami rolniczymi czy motocyklami a ja robie i hvja mam , problemy psychiczne tego nie ułatwiają a wręcz przeszkadzają a widzę że ludzie z dysfunkcjami psychicznymi to tylko na cieciówce robią albo jak u nas śmieci w firmie sprzątają 

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

znasz pierwsze przykazanie kościelne (nowe) , przynajmniej 2 jego część?

matka do tej pory miała do mnie pretensje jak w niedzielę po cichu coś robiłem w garażu/warsztacie (argumentując że na życie tym nie zarabiałem) kiedy od poniedziałku do piątku byłem w robocie a a w soboty wypadały fuszki w gospodarstwie znajomego , teraz jestem usprawiedliwiony bo wiem że nie robię z własnych pobudek tylko z powodu pracodawcy 

Czyli że robisz w niedzielę bo na tygodniu pracujesz zawodowo?

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

Daj mi 2 sztuki na leczo i jedna na placki 😋

To dwie to jedna porcja tylko

Opublikowano
23 minuty temu, konteno napisał:

r nie wymawiasz ?

jak sie bedzie pierdzieć w fotel w traktorze czy kombajnie to później bedzie problem ze sprzedażą jak kupiec coś zwęszy 😆 a meble przecież i tak do wyrzucenia

Gdzie w słowie bób jest r?

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ale gorąco

A na jutro 36 P0dają

Nawet cień będzie gorący🙆‍♂️

to u nas ponad 30 w robocie na hali , biurowi w klimie siedzą, w jednym sklepie klima na 21 w innym na 24 , tak można żyć 

wsiadam do auta na parkingu to 50 w cieniu bo termometr na półce schowany a czujnik na kablu pod nogami pasażera do przodu wysunięty

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

to u nas ponad 30 w robocie na hali , biurowi w klimie siedzą, w jednym sklepie klima na 21 w innym na 24 , tak można żyć 

wsiadam do auta na parkingu to 50 w cieniu bo termometr na półce schowany a czujnik na kablu pod nogami pasażera do przodu wysunięty

W zimie do piekarni w lecie na gajowego....🤷

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale gorąco

A na jutro 36 P0dają

Trzeba nad wodę jechać 

Opublikowano
36 minut temu, pedro2 napisał:

Wystaw na FB.

Kobitki wezmą 😉

Rodzeństwo obdziela najpierw drugie tyle na ogrodzie. Te żółte tylko jakieś słabe sa

32 minuty temu, 6465 napisał:

Daj mi 2 sztuki na leczo i jedna na placki 😋

Zapraszam. Wszystko bez nawozu i oprysku jak widać może coś urosnąć 

• Thanks 1
Opublikowano
Leszy napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

to sprzedaż a nie handel 🙋‍♂️🤦

Czyli to się jakoś rozdziela.? 

pewnie że .... handel to obrót towarem zakupionym a nie wytworzonym a Ty zajmij się polewaniem a nie na af zaglądasz 😁

malaczarna napisał:

23 minuty temu, konteno napisał:

r nie wymawiasz ?

Gdzie w słowie bób jest r?

daj spokój to zboczeniec 🤦

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

@Qwazi przyjeżdżaj ciągnąć cieluna. Szybko! Ma być moja wymarzona montka ale to już 9 msc i 14 dzień więc szansę na dziewczynkę spadły niemal do zera. Zobaczymy...

sam nie wyjdzie? jak byczek to przygarnę

Przed chwilą, marulekk napisał:

Ja pier**le, toć tam takie chmury poszly i ściana wody

nawet kałuż nie było

23 minuty temu, MonteChristo napisał:

Trzeba nad wodę jechać 

marzenie, ja na 50-tkę brata muszę

Opublikowano
35 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale gorąco

A na jutro 36 P0dają

Wyjeżdżasz jutro germancem? Jak nie będzie deszczu do mnie ma jutro przyjechać 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

@Qwazi przyjeżdżaj ciągnąć cieluna. Szybko! Ma być moja wymarzona montka ale to już 9 msc i 14 dzień więc szansę na dziewczynkę spadły niemal do zera. Zobaczymy...

I myślisz, że jak wyciągniesz zanim ten 14 dzień się skończy to będzie jałóweczka🤔...może poczekaj jak krowa...się cielić zacznie🤷...

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Z której gminy jesteś? 

Drelów 

Qrła wczoraj oddałem krew na badania, dziś paczam wyniki, cholesterol z duży bo 245 a maximum zakresu jest 190, chyba dziś na obchodach Piotra i Pawła będę jadł sałatę zamiast tlusciutkiej kiełbasy z ogniska 🥺

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Baks00 napisał:

Jak to do dobrze nie robić tych belek sianokiszonki

A ja jestem zadowolony,  troche czasu więcej latem poświęcę a zimą oprzątek jak marzenie 🙂 

I takiego smrodu w obejściu nie mam od tej mokrej kiszonki 

Edytowane przez Nieustraszony1044
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v