Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Pięknie go wyszlifowało...nie miało kiedy, tylko akurat, jak potrzebny🤦...

...zawsze tak jest, jak stoi w garażu zimą, to się nie zepsuje...

Też się dziwię temu...

Toż jak czas jest, się by mogło... wariować...

Opublikowano

🙋‍♂️

P0 dniu bez af

Euro się zaczyna

Oby Niemcy w dvpę dostali

13 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

@Rolnik1973 Rychu!📢Rychu!📢 P0ratuj📢 P0móż złapać rudego tuska.

Lis chodzi po podwórku jak pies, a mam 70 młodych kur 🥺

Daj jakiś namiar na taką klatke jak Twoja 

Stary nie wylizie nie taki głupi

Ja kupiłem na rynku

Chyba większych już nie ma

https://www.zielonalapka.com/pl/p/Pulapka-zywolapka-na-lisa%2C-kune%2C-wydre%2C-borsuka-komora-150-cm/98?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw1K-zBhBIEiwAWeCOF_o0SuWvTnJI7i40ryi9-J8rPN5AHEi8mO_rRjTWR0KPLk_-TVEj4hoCFw4QAvD_BwE

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Mamy nowe zboże  pszenjęczmień

Ciekawe czy się przyjmie i będzie miał kto kupić.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wlazł do chałupy, trza spać bo jutro sporo zajęć. Nie padało nawet, rano zimno było...

A zrób sobie dzień wolnego. A ty ciągle masz coś do roboty. Ja od jutra będę przez tydzień tylko kasę wydawał i leżał bykiem.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A zrób sobie dzień wolnego. A ty ciągle masz coś do roboty. Ja od jutra będę przez tydzień tylko kasę wydawał i leżał bykiem.

Nie ma na to czasu. Jutro do młyna, gnoje powyrzucać, naśrutować, wieczór może jakiś alkohol i starczy. 

Opublikowano

Myślę o drugiej kosiarce spalinowej bo areał doszedł . Na jedną trochę za dużo , zawsze można kosić na dwie osoby  . 

Husqvarna z nowych modeli warto czy to tylko znaczek ? 

Bo traktorek to drogi interes 10-13 tys coś sensownego 

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Po co ten pośpiech...?

Toć i inne dni będą ..

To wtedy będzie co innego do roboty. Odpoczynek to będzie w zimie, całe popołudnia i wieczory się będzie można obijać. Do listopada raz dwa przeleci.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To wtedy będzie co innego do roboty. Odpoczynek to będzie w zimie, całe popołudnia i wieczory się będzie można obijać. Do listopada raz dwa przeleci.

Nie lubię listopada...

20 minut temu, Agrest napisał:

Mamy nowe zboże  pszenjęczmień

Się znaczy...gdzie, kto, co to?

Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Co to za wynalazek 🤔

Pszenica skrzyżowana z jęczmieniem

W Boguchwale na Dniach Pola do obejrzenia 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Koło mnie gość ma zasiane pszenżyto bez ości. Śmiesznie to wygląda ale kłosy ładne,grube 

image.png.b54a859c4abe2acc1a7408ad53014d84.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v