Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

🤔🤔

mają dla przykładu 10ha łą na który mogę śmiało grabić dwugwiazdową i jeden taki mały kawałe co trochę trzeba pokombinować mam rezygnować dla całości 🤔😁

Nie da się parasola w d...ie otworzyć, bo włożyć go tam już się da🤷...

Dla przykładu 75 ha zgrabiliśmy zawieszaną 4,2 m bo ciągana robiła za grube wałki, a ciąganą zagrabiającą do boku by się grabiło dłużej niż tą zawieszaną🤷. I były działki po od 5 ha w zwyż 🤷...

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

@Buszmen11 pada u Ciebie?

Wczoraj niecałe 10l, dziś dwa razy padało, ile dokładnie to nie wiem bo jestem 20km od domu. A cosik kropiło bo małżonka dzwoniła że jest po dzieci w szkole i leje że swiata nie widać. Jedynie popodtapiało wczoraj koło Błaszek, jakaś grubsza nawałnica tam podeszła.  U Ciebie pada? 

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

lepiej wziąć coś na wyrost jak zdaje egzamin

Gorzej jak nie zdaje tego egzaminu, a kupując nie bierze się tego pod uwagę...

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ja się ostatnio nad dwukaruzelowa zastanawiałem i mi przeszło 

Bo doszedłem do wniosku że na 3 łąki i tak nie dojadę taką dużą zgrabiarka a trzymać dwie to chyba bez sensu 

Ten mój kuhn ok 4 m zabiera, tylko wózek muszę dopracować 

4 m to i do prasy w sam raz  ,do bezproblemowego dojazdu , przejazdu między między drzewami czy wąską drogą polecałbym zgrabiarkę rodzaju no nie wiem ale kwerneland 6095 ,leci toto jak piesek za ciągnikiem ,i gałęzi nie czesze

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał:

Prognozy wieszczą że od dzisiejszej nocy kilkanaście godzin może Polskę płd.wsch zalewać, a najbardziej Polskę A, tuż pod Krakowem, wysoko zurbanizowaną a jednocześnie z wysokim poziomdm rolnictwa .

Jaskółki powiadają że sianokosy się tam zaczęły. Pewno Wisłą siano spłynie, byle mostów nie zablokowało tworząc korek między filarami.

Za to odpowiedź jedna - Nie opłaca się😁

Dla mnie za mnie niech pada. Trochę siana mam złożonego. Buraki przerwane, reszta trawy to rosnący drugi pokos. Facelię, warzywa i ziemniaki podleje...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
5 minut temu, kizak napisał:

4 m to i do prasy w sam raz  ,do bezproblemowego dojazdu , przejazdu między między drzewami czy wąską drogą polecałbym zgrabiarkę rodzaju no nie wiem ale kwerneland 6095 ,leci toto jak piesek za ciągnikiem ,i gałęzi nie czesze

Do przyczepy czy sieczkarni też. Sławek tak pisze bo sam nie zbierał przyczepą lub sieczkarnią takich wałów, tylko usługodawca się z tym haruje...

Opublikowano
Qwazi napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

🤔🤔

mają dla przykładu 10ha łą na który mogę śmiało grabić dwugwiazdową i jeden taki mały kawałe co trochę trzeba pokombinować mam rezygnować dla całości 🤔😁

Nie da się parasola w d...ie otworzyć, bo włożyć go tam już się da🤷...

Dla przykładu 75 ha zgrabiliśmy zawieszaną 4,2 m bo ciągana robiła za grube wałki, a ciąganą zagrabiającą do boku by się grabiło dłużej niż tą zawieszaną🤷. I były działki po od 5 ha w zwyż 🤷...

co do pierwszej części to ... 😁 nie do końca a do drugiej też 😁 przetrzymana i stara trawa i do tego sucha 😁🤭

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał:

Widzieć, a robić to dwie różne rzeczy. Też takie działki grabiłem dwugwiazdową, a co się nawkur...em przy tym to moje. Wszystko się da, oprócz jednego...Pytanie tylko, czy to jest takie dobre, jak próbujesz przedstawić 🤔

Mariusz bo nie wiadomo jaka lepsza  300 czy 360 

Opublikowano (edytowane)

Co do pierwszej części, to spróbuj parasol w d...ie otworzyć. Co do drugiej, to zdjęcia wstawiałem na bieżąco. Ani to nie było stare, ani przetrzymane

4 minuty temu, slawek74 napisał:

co do pierwszej części to ... 😁 nie do końca a do drugiej też 😁 przetrzymana i stara trawa i do tego sucha 😁🤭

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mariusz bo nie wiadomo jaka lepsza  300 czy 360 

Co do 300 napisałem Ci co wiem i nawet filmik krótki wrzuciłem. Co do 360 to nie mam takiej wiedzy. Decyzja jest Twoja. Mogę Ci tylko jeszcze dodać, że 360 bym nie kupił, a kiedyś się nad tym zastanawiałem...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał:

Prognozy wieszczą że od dzisiejszej nocy kilkanaście godzin może Polskę płd.wsch zalewać, a najbardziej Polskę A, tuż pod Krakowem, wysoko zurbanizowaną a jednocześnie z wysokim poziomdm rolnictwa .

Jaskółki powiadają że sianokosy się tam zaczęły. Pewno Wisłą siano spłynie, byle mostów nie zablokowało tworząc korek między filarami.

Za to odpowiedź jedna - Nie opłaca się😁

A co z deszczem na św. Heronima?

Opublikowano
Baks00 napisał:

45 minut temu, slawek74 napisał:

chodzą plotki że ruda 🤣🤣🤣

Gdzie zardzewiały dach tam mokra piwnica🤷

lazisz po dachach i piwnicach 🤔🙆‍♂️

szymon09875 napisał:

8 minut temu, Baks00 napisał:

Gdzie zardzewiały dach tam mokra piwnica🤷

Ale nieraz i styki zaśniedziałe 🤭

i co 🤔 nie łączy czy przebicie 🤔😁

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

A patrz nazwisko. Chyba to rdzenny  żyd aztecki, albo Aztek żydowski🤭

Ale pajęczyna 

Ano nie da się nie zauważyć. 

Gdzie tej zarazy nie ma.

Zdziwiła by się gawiedź u nas gdyby wzięli do serca wniosek Brauna o ustalenie i podanie do publicznej wiadomości prawdziwych nazwisk i pochodzenia obecnego i poprzedniego nierządu. 

A tymczasem taką wiadomość zastałem w domu.. chyba jestem rekordzistą jak na razie 🤭 

IMG_20240603_151603_6.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

kartofle tera ze sklepu 😁

po obcych nie chodzę ...

Czyli teraz rzadziej jak zwykle 

3 minuty temu, slawek74 napisał:

kartofle tera ze sklepu 😁

po obcych nie chodzę ...

Czyli teraz rzadziej jak zwykle 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v