Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

pompka i dysze. One się zapychać lubią. Idzie olej z samej pompki? 

Jeszcze nie wiem...

Może jutro sprawdzę po kolei dokąd olej dociera....

Cholerka....chyba dziś na sucho turlalem...na koniec dnia zauważyłem...

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No przewidziałem taka odpowiedź....dlatego dopisałem że jest...

Na logikę biorąc, skoro nie smaruje nigdzie to trzeba by sprawdzić pompkę, a jeśli nie ona winna, to szukać blisko zbiornika. Pewnie gdzieś się coś zapchało...

Opublikowano
19 minut temu, wojtal24 napisał:

no nie mów że u Ciebie codziennie pada dochodzi do Kiernozi Stepowa a u mnie coś tam pokropi i tyle ale dobre i to

No od tygodnia to co drugi dzień😁. W zeszłym roku to była susza straszna a w tym to plony się zapowiadają całkiem fajne.

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jak się nie zaina to nic jej nie będzie.

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Na logikę biorąc, skoro nie smaruje nigdzie to trzeba by sprawdzić pompkę, a jeśli nie ona winna, to szukać blisko zbiornika. Pewnie gdzieś się coś zapchało...

Pewno tak.

Tak pomyślałem że może Łolek wiedzieć które miejsca ...newralgiczne...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Pewno tak.

Tak pomyślałem że może Łolek wiedzieć które miejsca ...newralgiczne...

Na pewno Ci odpowie, jak se tu zajrzy

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Na pewno Ci odpowie, jak se tu zajrzy

Oj dojdę co się przytkało...

To nie aż tak skomplikowane...

No ale drobne podpowiedzi nie zaszkodzą.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Oj dojdę co się przytkało...

To nie aż tak skomplikowane...

No ale drobne podpowiedzi nie zaszkodzą.

Marek pewnie wie, to może Ci skrócić czas poszukiwań

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

toż dopiero dzisiaj oprysk poszedł 😛 i tak czysta trochę powoi tylko i gorczycy po poplonie 

U mnie gdzie woda płynęła, to zaczyna coś wyłazić.  

IMG_20240531_182631.jpg

Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Hej🙋‍♂️ 

@Łolek masz podobna prasę do mojej...

Zniknęło mi centralne smarowanie...

Od czego zaczął byś poszukiwania nasmarowania?

....olej jest w zbiorniczku....jak by co...

Tekalony przedmuchać bo przez zimę mogły się zakleić a po drugie to używam smar do łańcuchów i święty spokój mam 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jeszcze nie wiem...

Może jutro sprawdzę po kolei dokąd olej dociera....

Nic jej nie będzie, jeszcze możesz pędzelki ekstrakcyjnaą wymyć, ale jak wszystkie nie smarują to Leszy może mieć rację 

3 minuty temu, radekz200 napisał:

kiedy wpadata po kosiarkę ?

Pewny jesteś że chcesz ze mną handlować😉

@Qwazi będziesz kierowcą 

Dałem mu ogłoszenie i tyle z mojej strony on bardziej na 2,6 m zdecydowany jest 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v