Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie czytaj tych głupot, na giełdach od 22 do 32 za koszyk 2 kg. Przemysł to nawet na razie nie ruszył więc nie wiem skąd te ceny, jakąś głupią propaganda.

Na rynku w środę 14-16zł kilo. 

I tak wydało mi się tanio patrząc na to co mówili badylarze, że wszystko zmarzło...

A te 2.5 zł to może w stonce jakieś z Tadżykistanu 🤨

• Like 1
Opublikowano

Porzeczki czarnej 100-300kg na hektarze, wiśni od 100kg na groniastej, 200kg na nadwiślańskiej do 1,5t na łutówce. Agrest może 2t na ha, i jedynie czerwona może około 3t z ha da jeśli się nie osypie. 

Przy średniej cenie w roku urodzaju 1zł za kg jest kilka stówek w plecy.

Opublikowano

pogoda wujowa ale stabilna... cos na dzisiaj po poludniu od wschodu zapowiadaja.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Weź nie strasz. Myślałeś że św Piotr puka?

Opowiadaj co się stało. 

I nawet nie myśl o zmianie światów. My wszyscy tu lubimy naśmiewać się z Twojego naśmiewania😁😉

Inwestujesz w halę kupę pieniędzy a chcesz oszczędzić parę złotych na próchno?

Zobacz jak gęsto masz łaty, policz ile to będzie m³ i jakie obciążenie, pewnie większe jak stal, gdzie dałbyś zetownik 2mm co 2m

Jak wysoka będzie musiała być łata by się nie ugięła na kilku metrach pomiędzy dźwigarami.

A i tak się ugnie. A trafi na sęka to i pęknie pod naporem śniegu 

juz pare razy pukal -aale ja do otwierania nieskory.

bylem w szpitalu na badaniach , przy okazji mi tak zbijali cisnienie ze odlecialem na chwile.

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Jak tam nastawienie na piątek

Lubicie rząd tuska? 

Kto lubi niech młotkiem stuknie w ekran laptopa,  telefonu czy tableta. 

a kto nie lubi to -jak codzien- mlotkiem w glowe.

55 minut temu, slawek74 napisał:

w mięsnuch trochę pracowałem.... 🤭 w piekarni 3 dni🤦

20 lat w tym biznesie pracowalem..  

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Na rynku w środę 14-16zł kilo. 

I tak wydało mi się tanio patrząc na to co mówili badylarze, że wszystko zmarzło...

A te 2.5 zł to może w stonce jakieś z Tadżykistanu 🤨

masz zdjęcie tego dojcza z kejsem?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

czy ktoś użytkuje prasę walcową z metal fachu? myślę prasę zmienić, bo jest taniutka w mojej okolicy.

Michał uciekaj od tego jak najdalej...

Opublikowano (edytowane)

To może mniej AF? Ewidentnie widać że podnosi ciśnienie😜

Czy aby lekarzowi nie podniosłeś ciśnienia, i ten pokazał co może zrobić?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

może drugi jeszcze przyjdzie 🤔🤭 mi właśnie 41zł przyszło 🤪

widziałem pod Lublinem kilka drzew oblepionych czereśnią 🙆‍♂️

miałem Ci coś odpisać ale....

Napisz na priv w tej ważnej sprawie 

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Agrest napisał:

To bogato. Na 6m i przy kącie 40⁰ to i stara płotew z płotu po dziadku wystarczy😁

Mówisz że wystarczą takie jak wytnę ze swojega drewna 🤔

55 minut temu, Buszmen11 napisał:

Ile sztuka wychodzi?

https://m.olx.pl/d/oferta/kratownica-ocynkowana-6-3m-na-wiate-garaz-CID628-IDUWTvk.html?ad_reason_recommended_items=810644282,887771900,902457090,848559372,909845170,909851977,841274517,898970654,841272936,844536784,798306744,576782734,457767151,718343982,514913275,813217112&reason=ip|lister

Co 2 m rozstaw, do tego profil 60x40x1,5 na łatę. Świat. Kolega ma zrobioną z 1,5 takiej bindry (9m głębokość wiaty) co 2 m i drewniane łaty na stojąc co 40cm, po 4 zimach lekko się łaty pouginały. Spadek 30cm na metrze

Narazie nie pytałem o cene , bo myślałem na początku że zrobię z profila 

3 minuty temu, radekz200 napisał:

Mietek pasowałaby do mnie samba czy za słaba?

Będzie, ale dla Ciebie za tania 🤷

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mówisz że wystarczą takie jak wytnę ze swojega drewna 🤔

Narazie nie pytałem o cene , bo myślałem na początku że zrobię z profila 

Mówimy o jednospadowym czy dwuspad.

Przy dwuspadzie to nie ma sensu iść w klejone.

Jednospad to już wyzwanie dla zwykłej drewnianej

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Agrest napisał:

Jednospadowy, coś takiego jak tutaj 👇 , 5,5-6 m żeby wjeżdżać bizonem  z hederem

inbound5162344514251025060.png

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Sąsiad ma czereśnie to cała oblepiona, pierwsze czerwone już są to szpaki szaleją, u mnie jest późniejsza, dopiero gdzieś za 2 tygodnie będę miał czereśnie do pojedzenia.

2km ode mnie jest sad czereśniowy, to cały czas walą z tych gazowek, więc muszą być czereśnie ;) 

Zresztą na wiśniach w okolicy też owocu nie brakuje, z 20% mniej niż w zeszłym roku ale bez tragedii.

Rzeczywiscie wiśnia na ten moment wygląda nienajgorzej, zobaczymy co będzie po opadzie.

Ale śliwek to już trzeba szukać na drzewie.

Porzeczka też beznadziejna.

Jedynie na aroni w hu owocu. Zresztą jak narazie widzę, to aronia jako jedyna roślina w tym roku miała kwitnienie w standardowym terminie sprzed lat.

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Ciebie przecież jestemy kolegami 

Miło mnie. Więc odpowiadam. Moim zdaniem samba za licha. No ale mogę być nieobiektywny, bo dla mnie samasz ogólnie jest lichy

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Miło mnie. Więc odpowiadam. Moim zdaniem samba za licha. No ale mogę być nieobiektywny, bo dla mnie samasz ogólnie jest lichy

no ale kdt ma sporo masę i boję się zakrętów 😛

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

Masa w koszeniu nie przeszkadza, chyba, że masz torf albo luźny piasek. Bardziej przeszkadza w transporcie. Bierz KV i będziesz zadowolony

38 minut temu, MonteChristo napisał:

Metal-technik czy Inter-tech co będzie lepszym wyborem? użytkuje ktoś?

Jeden czort 

• Like 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

2 minuty temu, Qwazi napisał:

tylko prosto będziesz jeździł...

Nieustraszony1044 napisał:

7 minut temu, Agrest napisał:

Jednospadowy, coś takiego jak tutaj 👇 , 5,5-6 m żeby wjeżdżać bizonem  z hederem

inbound5162344514251025060.png

jak jest miejsce to robić i 8m..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v