Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, GRZES1545 napisał:

Daj zdjęcie, pewnie gnojowica od bambra spaliła🤔

Tak jest na wielu działkach w mojej okolicy, zboża dosłownie żółte się robią I drapią się ludzie co jest, z saletrą latają.  Ale dodam że tam gdzie np. Mniej azotu to dużo gorzej wygląda.

Poczekajmy dajmy kilka dni ciepła niech się zboże zregeneruje bo na święta było ciepło zboże ruszyło z kopyta a później jeb tym mrozem i zgłupiało

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, marulekk napisał:

Bóg wie co robi....

Po prostu nikt nie rzuca pola jak jest z tego pieniądz. 

A ten co bierze to mysli ze jest lepszym rolnikiem i mu urośnie, urośnie jak kasy właduje ot taka prawda.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Jak tylko się zrobi ciepło poleci u mnie siarczan + krzem + 0.7L tebu. Myślę że czymś takim się je podleczy. 

A ten tebu to jako T2 ma służyć  czy pod leczenie po tych chłodach?

1 minutę temu, Strongman napisał:

Znaczy ktoś Ryśka w bambuko zrobił a Rysiek chciał być bambrem i łyknął to

• Like 3
Opublikowano

Żyto przy pełni księżyca przerabia to i zysk jest. Żona w przychodni jako produkt leczniczy dystrybuuje 

Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał:

A ten tebu to jako T2 ma służyć  czy pod leczenie po tych chłodach?

Znaczy ktoś Ryśka w bambuko zrobił a Rysiek chciał być bambrem i łyknął to

To nie tak sam się wrobił bo myslał ze zbierze z 4 t a takie pola dadza z 2t.

Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

🌧️

51 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tak jest na wielu działkach w mojej okolicy, zboża dosłownie żółte się robią I drapią się ludzie co jest, z saletrą latają.  Ale dodam że tam gdzie np. Mniej azotu to dużo gorzej wygląda.

Nie było gnojowicy

Canvil 250 kg

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

A ten co bierze to mysli ze jest lepszym rolnikiem i mu urośnie, urośnie jak kasy właduje ot taka prawda.

Jak dla mnie nie opłaca się uprawa , tylko słoma potrzebna 🤷

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

🌧️

51 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie było gnojowicy

Canvil 250 kg

a,wapno a polifoski.....

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Łolek napisał:

No z sypmy to pewno ze 200szt 

No dobra. Niech by.

Jednak z zadbanej działki , jak więcej ziarna Tobi słomy też...

Nadal nie rozumiem podejścia Marcina.

Jedynie roboty ma więcej biorąc nowe wstazeczki w dzierżawę

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, slawek74 napisał:

a,wapno a polifoski.....

P0 ferment był przedsiewnie

Kreda P0 głównie przed zimą

To P0le ma piekielną moc

Na nim w tamtym roku targaniec na P0dniesionym hedrze na uwrociu w kabłąk się wygiął

Przy szosie jest i ktoś urokiem rzuca. 

Edytowane przez Rolnik1973
  • Haha 5
  • Sad 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No dobra. Niech by.

Jednak z zadbanej działki , jak więcej ziarna Tobi słomy też...

Nadal nie rozumiem podejścia Marcina.

Jedynie roboty ma więcej biorąc nowe wstazeczki w dzierżawę

Potoli nam tu głupoty, a N1, N2, T1, T2...jak pokazał pole, to zboże ciemne. Zwróć uwagę, jak zadawał Sławkowi pytania o zabiegi. Posługiwał się nazwami substancji czynnych i pytania były konstruowane w taki do sposób, żeby Sławek potwierdził jego tok myślenia. Dla mnie to świadczy o tym, że głupa klei. To słabe zboże, które wrzucał to raczej nie jego. Nauczył się biadolić i narzekać i tak se biadoli...

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Różnie bywa. Bywały działki, że wystarczyło perz przelecieć glifosatem i już rosło. 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

21 minut temu, slawek74 napisał:

a,wapno a polifoski.....

P0 ferment był przedsiewnie

Kreda P0 głównie przed zimą

To P0le ma piekielną moc

Na nim w tamtym roku targaniec na P0dniesionym hedrze na uwrociu w kabłąk się wygiął

Przy szosie jest i ktoś urokiem rzuca. 

bez Polskiej Polifoski to ni chu chu nie urośnie 😛

poferment to na wzbogacenie a nie nawożenie...

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Dla mnie to świadczy o tym, że głupa klei. To słabe zboże, które wrzucał to raczej nie jego. Nauczył się biadolić i narzekać i tak se biadoli

O to niezbyt mi się to podoba.

Lubię szczerość...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v