Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Ciebie było stać 

Sadze 🤭

I moja beczała że gorąco ale już się przyzwyczaiła

Mnie gops dał 

A ludzie to ludzie 

Darmo wapno wyszło ale żeby zapłacić za rozsiewacz brak środków 

Ale to jest jak mówiłem, wapno było rozsiane ponieważ był zwrot 

Zwrotu będzie brak, wapna będzie brak

No i po co kupić rcw

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

pogoda wspaniala..

kaftanik aby nie cisnie ?? pocerowany ile razy ??

sprawdz ile godzin trzeba jechac .. 

dla takich bogatych jak ty to jaka opcja ?? zadna 😂

polezysz pare miesiecy to bedziesz wiedzial ..

wielu z was idzie prosta droga w tym kierunku..

ja se jadę suv- em nie całe 5 godzin z przystankami na kawke /herbatkę ...  10 godzin w pociągu za niecałe 100 zł to opcja dla nędzarzy ...😲

Opublikowano
32 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

A moja lubiła pierzynę, ale już jej nie ma 🤷

w tych czasach pierzyna ?? nie macie kaloryferow ? 

ja swoja juz dawno wywalilem..za cieplo bylo.

22 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

ja se jadę suv- em nie całe 5 godzin z przystankami na kawke /herbatkę ...  10 godzin w pociągu za niecałe 100 zł to opcja dla nędzarzy ...😲

cos slaby zawodnik jesli  godzin nie dasz rady jechac-a podobno nogi masz zdrowe ?? 

twojej nedzy umyslowej i kompleksow malego jarka nic nie przebije..

wsioku nawet nie wiesz ze pociag jedzie szybciej niz ty. do tego z krakowa to troche dalej jest niz z zadupia wymartego ,gdzie tylko jelenie zostaly..

150 ciagnie spokojnie i nie potrzeba pendolino..

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

No tak, na dzierżawy się wapna nie daje xD nie warto inwestować w cudze pole xD

to już lepiej tej ziemi nie ruszać...🤦

Nieustraszony1044 napisał:

6 minut temu, Karol6130 napisał:

Coś się robi się 

Co siejesz? Ścieżki robisz!

nie opłaca się...🤦😁

Opublikowano
40 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

A moja lubiła pierzynę, ale już jej nie ma 🤷

To kup drugą, albo ci wyślę starą pierzynę😁

Opublikowano
16 minut temu, kris91 napisał:

Pytanie mam. Byś machnął mi na chałupie warstwę kleju i tynk? 👀

A po uja Ci tynk. 

Dobra farba fasadowa i problem z głowy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

w tych czasach pierzyna ?? nie macie kaloryferow ? 

ja swoja juz dawno wywalilem..za cieplo bylo.

cos slaby zawodnik jesli  godzin nie dasz rady jechac-a podobno nogi masz zdrowe ?? 

twojej nedzy umyslowej i kompleksow malego jarka nic nie przebije..

wsioku nawet nie wiesz ze pociag jedzie szybciej niz ty. do tego z krakowa to troche dalej jest niz z zadupia wymartego ,gdzie tylko jelenie zostaly..

150 ciagnie spokojnie i nie potrzeba pendolino..

Cię nie stać na auto to musisz się tłuc transportem publicznym 

Taka jest prawda.

Opublikowano

Na auto to dziś każdego stać, ale już na koszty jego utrzymania to niekoniecznie. A jeszcze jak aspiracje na autobus...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Cię nie stać na auto to musisz się tłuc transportem publicznym 

Taka jest prawda.

Teraz może jest lepiej ale jeszcze 6-7 lat temu pociągiem z Oświęcimia do Krakowa na dworzec ponad 2 godziny... A do Oświęcimia trzeba czymś dojechać. Reasumując autem szybciej i w sumie nawet nie drożej jak auto w gazie... Jak w trzeciej technikum na praktyki zacząłem jeździć autem to potem do autobusu już nie wróciłem żeby dojeżdżać do szkoły...

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Oj ta małopolska nowoczesność.....    

Ja bym nie potrafił pod tym spać mimo, że próbowałem... Nie dość, że ciężka franca to jeszcze gorąco pod tym, tym bardziej, że śpię w normalnej piżamie czyli portki i bluzka z długim rękawem.

Opublikowano

kiedyś pierzyny były potrzebne ,bo w chałupach na ranku woda przymarzała , A jak żonie za gorąco to wystarczy jak każdy ma swoją wąską kołdrę według upodobań ,a spać można dalej w małżeńskim , A jak przyjdzie ochota ,,zmienić temperaturę'', to rozwiązanie w zasięgu [ręki] . Tylko mi tu nosami nie kręcić ,a starannie  posłuchać   starszego  ,bo starszego to i w piekle szanują ,tfu słuchają 😐😉 . Ej młodzi ,młodzi ,pozakręcajcie grzejniki to i statystycznie się poprawi . Bym podpowiedział jak to zrobić ,ale cholerna skleroza . Jak przypomnę to ..  , o przypomniałem  , krowy czekają 😐

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v