Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Się pogryzą dla gawiedzi zrobić trochę szol, ale pis bez platformy nie istnieje, jak i platforma bez pisia. 

Wszyscy z tego samego kuwidolka i nikt nikomu nic nie zrobi. 

Dobrze gadasz dać Ci wódki 

55 minut temu, marulekk napisał:

Właśnie za drobniaki to ci będą ścigać i wzywać a za miliony to już się umorzy

👍👍👍👍👍

Opublikowano
11 godzin temu, Agrest napisał:

Ładuje wam ta strona aktualne dane?

Już z tydzień tylko miele i wyskakuje błąd wczytywania danych

https://czypada.pl/

https://old.radar-opadow.pl/?radartype=sri ten jest dobry. Od lat korzystam. To jest starsza wersja właśnie tego czypada.

10 godzin temu, Strongman napisał:

Jeszcze w tych wiatrakach jest tak ze jeden od drugiego musi stać chyba 800m bo tam jakieś wiry od tych łopat są i tyle potrzeba żeby się ten wiatr ustabilizował zanim dotrze do drugiego,niektórzy mogą być zgodni bo myślą ze i u nich postawią ale jak się dowiedzą ze u nich już nie to będą bruździć.

A wiadomo ze od wiatraka nic nie można pobudować i to chyba, niewiem bo to się zmieniło ale spory kawałek 500m i już sąsiednie grunty jakby tracą z lokalizacją wiatraka.

Minimum 700m od siebie

A od zabudowań było 500m, potem 700m, teraz znowu coś zmieniają, że wg hałasu wyliczają odległość i może być nawet 300m (o to była w ostatnim czasie afera) poniżej 100db chyba mógłby nawet 300m stać, a 110db już 2km. Nie wiem dokładnie bo cały czas z tym kombinują 

W każdym razie firmy na razie projektują na ponad 700m bo już masa załatwionych pozwoleń i umów  poszła do kosza po zmianie na 700m. 

Ten 5MW niby ma dawać poniżej 90db pod samym słupem. A ile w tym prawdy...

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Idź pan w ch*j z tą pościelą z tej wełny. Pod tym nie da się spać. Nie ma jak to puch gęsi.

Szczególnie pierzyna jak nie podzielona,poszewka przy szyji a puch na kostkach....🤦😅

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Też nie mam, ale to nie powód, by glebę przewracać, bez efektu ekonomi na plus 

Nie lepiej kupić tej po 350?

5 minut temu, HF86 napisał:

Też nie mam, ale to nie powód, by glebę przewracać, bez efektu ekonomi na plus 

Nie lepiej kupić tej po 350?

Opublikowano
30 minut temu, Karol6130 napisał:

Cza będzie przerobić na kukurydza 

20240417_085958.jpg

20240417_090019.jpg

Karol zmień gops bo ten ewidentnie Cię rozbestwił 😉 

Teraz to już się nie ożenisz

Będziesz patrzył tylko za rodowitą szlachcianką z jakim dworem średniowiecznym 🤭

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nas

Dlaczego nas?

8 minut temu, pedro2 napisał:

Karol zmień gops bo ten ewidentnie Cię rozbestwił 😉 

Teraz to już się nie ożenisz

Będziesz patrzył tylko za rodowitą szlachcianką z jakim dworem średniowiecznym 🤭

Jedynie panna z PGR-u go uratuje

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

Slabe masz pojecie o świecie 

twój świat to sprzątanie i pilnowanie kibli i katowanie połamanego zetora...😲

tlukles się w nocy🤔 ...no ile godzin do Gdańska z Krakowa ....10 ? 🤣🤣🤣🤣

bieda opcja dla takich jak ty 😲

Opublikowano

Witam szanowne grono. Jakiś mrozik z rana może i był ale o 6 go nie widziałem. Taki ładny dzisiaj dzień,idealny na sprawy wyjazdowe. Najważniejsze zestaw umyty,niech schnie w blasku promieni słonecznych i można chować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v