Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Umęczyłem dziś 2.5 bb npk 

Gras rolem i ciapkiem 

Reszta pewnie po 1 pokosie 

Jakby nie padało to za tydzień leci Saletra

Wcześniej nie wjadę 

Ale powiem wam że muszę gopsowi podziękować że dali na mf i kverneland 

Szkoda zdrowia na ten dzisiejszy zestaw

Gdyby tak jeszcze namówić ich na opryskiwacz

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

i znalazł drugą połówkę i to nie szklaną.

dobry wybór , tylko że to nie bedzie połówka a 0,7 w ameliniowej butelce 

136691247_783698115688951_94073774782136

9 godzin temu, 6465 napisał:

Komorowski siewał pszenicę, kukurydzę a w zeszłym roku ogrodził i położył fotovoltanike na kilkudziesięciu hektarach. Myślę że tam wszystko idzie do sieci 

taka instalacja ma swój własny transformator 0,4/15 kV i wyebane jajca na napięcia wyłączenia ,ewentualnie własną linię kablową i pole rozdzielcze w stacji 110/15kV jeśli blisko infrastruktura 

10 godzin temu, mf362 napisał:

U mnie przyszła faktura do zapłaty od 15 do 31 grudnia 87 zł do zapłaty . 100 kw kupione a sprzedane 62 kw ( 18 zł w depozycie ) 

Drogo kupować tanio za psi grosz sprzedawać ( 0.30 zł ) 

Od początku 15 grudnia mam wyprodukowane 1600 kw 

Oddane 1300 kw 

Kupione 635 kw 

Średni biznes te panele a gdzie jeszcze pompa ciepła...

i to na starych zasadach ? 

10 godzin temu, Agrest napisał:

Nie opłaca się brać ślubu

pewnie że sie nie opłaca , po paru znajomych ze szkoły średniej studiów czy pracy na kocią łape żyje ,pociupcia sobie i wszyscy zadowoleni bez zamrażania dużej gotówki w uroczystości a ci co myśleli że ślubem sobie życie ułożą i kobiete zjednają już dawno po rozwodzie i nieraz z alimentami 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

10°

P0cieszające z rana wieści

https://www.tysol.pl/a119999-sa-oficjalne-wyniki-zwyciestwo-pis-wieksze-niz-wskazywal-exit-poll

Tak się goni szwabskopedalsko hołote

Screenshot_20240409_060648_com.opera.browser.jpg

Screenshot_20240409_060626_com.opera.browser.jpg

No wstyd mi za lubelskie , kogo nie znam z rolników mówił że nie będzie za pisem głosował więc albo dwulicowi są albo te wybory w ogóle oszukane 😥

22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Toż piniedzów nie dostaną Tusk pisowym nie da dofinansowań na inwestycje. 

Ale pieniądz nie najważniejszy. 

🙆🙉

7 godzin temu, szymon09875 napisał:

To czemu tym ciapkiem się mordowales?

Pewno komornik duże ciągniki już zajął 🤭

• Haha 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

nie chwal dnia przed zachodem.... 🙋‍♂️🤭

...i teściowej za życia....

marulekk napisał:

No wstyd mi za lubelskie , kogo nie znam z rolników mówił że nie będzie za pisem głosował więc albo dwulicowi są albo te wybory w ogóle oszukane 😥

pewno na strajkach też mówili, że nie chcą jałmużny i niech się rząd wypcha z tymi groszami do zboża, a potem ta sama wataha przeniosła się do urzędu po wniosek o wypłatę kasy za zboże..... brzmi znajomo?

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

...i teściowej za życia....

pewno na strajkach też mówili, że nie chcą jałmużny i niech się rząd wypcha z tymi groszami do zboża, a potem ta sama wataha przeniosła się do urzędu po wniosek o wypłatę kasy za zboże..... brzmi znajomo?

Mogło tak być a nawet tak jest bo innej opcji nie widzę 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

@marulekk będziesz w Radzyniu na rozpoczęciu sezonu motocyklowego?

Panie gdzie moim rozjebanym klekotem , toć by mnie wygobili z tamtad 🙆

A kiedy to ma być ?

Opublikowano
27 minut temu, marulekk napisał:

Mogło tak być a nawet tak jest bo innej opcji nie widzę 

Panie gdzie moim rozjebanym klekotem , toć by mnie wygobili z tamtad 🙆

A kiedy to ma być ?

Wew niedzielę..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v