Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

37 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nie w moim guście. Wolę taki jak Pafnuc ma 

To może taki Ci się spodoba, podobny do @12Pafnucy ;) Od jakiegoś czasu pafnuca nie widać, to pewnie gdzieś wyjechał, na wieczór zacznie sypać fotkami ;) 

co to za bestia 🤔

Agrest napisał:

2 godziny temu, Agrest napisał:

Kurna, przyjechali miastowi z ofertą-  8,67ha w kilku działkach, jedna sąsiadująca z moją , plus siedlisko do karczowania i wyburzenia. 225tys do lekkiej negocjacji🤔 sporo pracy trzeba włożyć ale cena atrakcyjna. 

Kusi brać, ale patrząc na sytuację to perspektywy nie napawają optymizmem. 

No dobra. Oficjalnie już napiszę Prima Aprylis.

Do lokalsów tylko czytających, obserwujących i d*pę obrabiających - możecie wrócić za stoły, nie znajdziecie tego siedliska. Zewrzeć pośladki i czekać na oferty🤣

nie musisz 😉😁

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

co to za bestia 🤔

Żadna bestia, Fazer 800, 105 kunia i 80 niutów w 4 garkach.

Zastanawiałem się nad BMW S1000XR, ale obecne mandaty mnie trochę zniechęciły, już tym jakby chciał to można łatwo prawko stracić.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

Ja choćbym napisał że kupiłem kosiarkę to i tak by nikt nie uwierzył 🤭

tango 🤔

Tomasz0611 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

co to za bestia 🤔

👍

Opublikowano
55 minut temu, superfarmer02 napisał:

@Qwazi popatrz jaki twój kolega temat poruszył... 🤔

Rocha masz na myśli 🤔...łon wysokiej klasy specjalista 🤷...

Przy okazji chciałbym zdementować poranną informację, jakobym miał od dnia dzisiejszego zostać moderatorem. To taki żart prima aprilis-owy z mojej strony. Nie wiem, czy ktoś się dał nabrać...

tak że @tytanowyJanusz nie wiem ile się za to zarabia @Leszy nie będzie banów za politykowanie w pogodzie @radekz200 nie musisz konta usuwać...swoją drogą chyba nie byłoby tak strasznie🤔.. 

• Like 2
Opublikowano
50 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mylisz się... Nawet mój najbardziej zatwardziały sąsiad hodujący co roku 1-2 kabany odpuścił mimo, że w domu 6 osób z 3 pokoleń. 

ma tylko te świnie czy to przy okazji innej hodowli? jak przy samych to faktycznie kiepskie rozwiązanie ale przy hodowli krów jakieś 2-3 sztuki kabana i karmienie śrutą i kiszonką z QQ to nie najgłupszy pomysł bo przy zwierzakach sie łazi , dlatego pisałem o kupnie mięsa /półtuszy w ubojni i samodzielnym ogarnięciu przerobu

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Zastanawiałem się nad BMW S1000XR, ale obecne mandaty mnie trochę zniechęciły, już tym jakby chciał to można łatwo prawko stracić.

A drapak 3m pociągnie??? 

Dziś bardzo motorzystów łapali. Jeden👮 mi prawie przed maskę wyskoczył żeby 2 ściągnąć. Choć ja na ich miejscu bym się trochę po droczył bo tylko ręką machał bez lizaka 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

A drapak 3m pociągnie??? 

Drapak xD Osobówki po asfalcie będziesz miał problem holować a gdzie drapak xD Masa za mała do takich manewrów, sam motocykl jakoś 215kg, to ze mną 300, a z bagażem i pasażerką dobijam do 400 ... Guma z tyłu się będzie ślizgać, pełno dymu i cały zestaw będzie w miejscu stał xD 

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Dziś bardzo motorzystów łapali.

Bo i różnie jeżdżą, ja się staram tak aby mandat za prędkość nie był większy niż te 400zł, czyli do 80 w zabudowanym i 120 poza xD 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Drapak xD Osobówki po asfalcie będziesz miał problem holować a gdzie drapak xD Masa za mała do takich manewrów, sam motocykl jakoś 215kg, to ze mną 300, a z bagażem i pasażerką dobijam do 400 ... Guma z tyłu się będzie ślizgać, pełno dymu i cały zestaw będzie w miejscu stał xD 

Przecież wiem... Kolega kiedyś chciał sprawdzić moc jakiegoś fiata 80km. Zainwestował nawet w opony jodełki. Podczepił na uciąg brony piątki 1 i spod, jeb i sprzęgła nie ma 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, konteno napisał:

siostra tyle leciała najsłabszą fabią na s8 to i tak lewym ją wyprzedzali lecąc po 100pisiąt

Mówię o zwykłych drogach poza zabudowanym a nie S-kach i autostradach, zresztą S-ek i autostrad staram się unikać, jadę nimi tylko jak jadę gdzieś dalej, w stylu Kotlina Kłodzka, Bieszczady czy Bałtyk gdzie mam te 400-500km, to staram się szybciej przelecieć, wycieczki do 200km od domu po S-kach i autostradach nie jeżdżę.

Opublikowano
12 minut temu, superfarmer02 napisał:

Dziś bardzo motorzystów łapali. Jeden👮 mi prawie przed maskę wyskoczył żeby 2 ściągnąć. Choć ja na ich miejscu bym się trochę po droczył bo tylko ręką machał bez lizaka 

A to nie mógł tak🤔...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A to nie mógł tak🤔...

Właśnie, jak to wygląda jak macha tylko ręką ? Może, nie może ? Ja się zawsze zatrzymuję, bo i nic do ukrycia nie mam a i odpowiedzialnym za to co się robi być trzeba ale jestem ciekaw ;) 

Opublikowano (edytowane)

Tak tylko z ciekawości, zawsze się zatrzymuję ;) Raz aby jak mi w ostatnim momencie wyskoczył to 50m dalej się zatrzymałem, zaczął się pluć trochę, ale jak mu wytłumaczyłem, że mam nagrane na kamerce w samochodzie jak wyglądała interwencja to się uspokoił ...

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

siostra tyle leciała najsłabszą fabią na s8 to i tak lewym ją wyprzedzali lecąc po 100pisiąt

Phi. Dziś lekko gazu dodałem z górki i jeb 140... Jak na 1.4 to nawet nie było czuć 

5 minut temu, Qwazi napisał:

A to nie mógł tak🤔...

Gdzieś tam słyszałem że musi mieć 🍭

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Gdzieś tam słyszałem że musi mieć 🍭

Nie musi...

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Tak tylko z ciekawości, zawsze się zatrzymuję ;) 

I prawidłowo. Jeśli miałbyś kiedyś wątpliwość, czy policjant autentyczny, możesz się nie zatrzymywać, ale musisz jechać do najbliższej jednostki. No i tak musisz tą wątpliwość uzasadnić racjonalnie...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Phi. Dziś lekko gazu dodałem z górki i jeb 140... Jak na 1.4 to nawet nie było czuć 

to chyba  nie było lekko tylko do podłogi 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

I prawidłowo. Jeśli miałbyś kiedyś wątpliwość, czy policjant autentyczny, możesz się nie zatrzymywać, ale musisz jechać do najbliższej jednostki. No i tak musisz tą wątpliwość uzasadnić racjonalnie...

Ale to chyba tylko w nocy poza zabudowanym z tego można skorzystać ?

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

to chyba  nie było lekko tylko do podłogi 

Pół zakresu. Ale jaka różnica. Fiatoskie 1.2 i żeby ta 100 jechać to trzeba na ponad 2.5 tyś obrotów trzymać a górkę widzi z daleka i trzeba gnieść a w środku głośno jak w traktorze. oplowskie 1.4 sobie cichutko chodzi a zanim gazu dodasz to już przyspiesza 😅

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale to chyba tylko w nocy poza zabudowanym z tego można skorzystać ?

Niekoniecznie. Zależy, jakie te wątpliwości 

3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ja tam bym się zatrzymał ale weź tak jedź pod słońce i UJ wie czy do siebie macha żeby zjechać czy żeby jechać dalej  

Sygnał do zatrzymania ręką też się podaje w odpowiedni sposób. Jest to określone. To nie machanie na stopa. Tylko i policjanci i kierowcy o tym sposobie zapominają dość często 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Fiatoskie 1.2 i żeby ta 100 jechać to trzeba na ponad 2.5 tyś obrotów trzymać

fiatoskie u nas było tylko punto 1.1 a to gorsze jak seicento  

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Niekoniecznie. Zależy, jakie te wątpliwości 

Sygnał do zatrzymania ręką też się podaje w odpowiedni sposób. Jest to określone. To nie machanie na stopa. Tylko i policjanci i kierowcy o tym sposobie zapominają dość często 

Nie pamiętam już dobrze ale chyba jest to coś takiego że jedną rękę podnosi do góry i każe się zatrzymać a druga pokazuje gdzie się zatrzymać 

6 minut temu, konteno napisał:

fiatoskie u nas było tylko punto 1.1 a to gorsze jak seicento  

Moc ma ale z przyczepka to trzeba jechać jak traktorem, przeciągać na wysokie obroty 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v