Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A to wczoraj Pafnucy miał urodziny i nawet cukierkami niepoczestował 🤔

Więc ja złożę bardziej praktyczne życzenia

Panie Zbyszku wszystkiego najlepszego, ażeby ci benzyny w motórze nigdy nie brakło, psieżyto płacone było po 1200  owies 8 ton sypał, dojcz miał dużo roboty z prasą  na siuwarach a sąsiady ci pole w dzierżawę poodawali 

📢📣💪🤝🇵🇱🔥🎂🥂🍻🍾

Edytowane przez marulekk
  • Thanks 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

w niedzielę się nie dorobisz 🤭 witajta 🙋‍♂️🤝

Niedziela jak każdy inny dzień tygodnia.

nieprwda...

marulekk napisał:

A to wczoraj Pafnucy miał urodziny i nawet cukierkami niepoczestował 🤔

Więc ja złożę bardziej praktyczne życzenia

Panie Zbyszku wszystkiego najlepszego, ażeby ci benzyny w motórze nigdy nie brakło, psieżyto płacone było po 1200  owies 8 ton sypał, dojcz miał dużo roboty z prasą  na siuwarach a sąsiady ci pole w dzierżawę poodawali 

📢📣💪🤝🇵🇱🔥🎂🥂🍻🍾

ta jeszcze czego 🤦 nie bedzie miał czasu na af a i z nadmiaru kasy wida dodowa może do głowy udedzyć 🤭 a dojcz a już pisał nie będę 🤪

Bananek napisał:

slawek74 napisał:

na jakiego wójta czy burmistrza startujesz 🤔🤭

gdzie mnie do koryta, na konserwatora poszedłem to sąsiadowi dupa piecze do dzisiaj. jakbym wystartował choćby na radnego i się nie daj Boże dostał to chyba by na zawał zszedł.

tam się będziesz przejmował... 😁

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

ta jeszcze czego 🤦 nie bedzie miał czasu na af a i z nadmiaru kasy wida dodowa może do głowy udedzyć 🤭 a dojcz a już pisał nie będę 🤪

Ehhh chciałem dobrze 😥

Opublikowano

Pany mam pytanie, nowa dzierżawa, sciernisko nie ruszane od żniw. Chce posiać gorczyce tylko jak to lepiej zrobić, czy to orać, doprawić itd, czy potalerzowac i siać. Ziemia miejscami ciężka, po orce będzie trudno doprawic. Gorczyca na poplon, pole bez perzu ale posne. 

Opublikowano
Baks00 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

czasem trzeba przemyśleć to co się pisze czy życzy 🤭

Ale liczą się intencje...

czy ja wiem 😁 ksiądz aby ofiara to na intencjie nie patrzy tylko odprawia 😁🤪

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Szymek idziesz w dobrym kierunku, jeśli chodzi o wiek...tych, które rozbierasz🤭...

Ja zawsze wiedziałem co dobre, tylko nieraz pokrętna droga chodziłem 🤣

Przed chwilą, Qwazi napisał:

No tak mi przyszło na a myśl, że Szymon zaczynał od...80-tki🤷🤭...

Pierwsze poważne rozbieranie to była 16 🤭 

1614 

Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

tam się będziesz przejmował... 😁

mam swój ogródek, swoje zajęcie. chyba to najbardziej boli, że nie sterowalny

z tym na końcu to może Ci się zdawać....

Opublikowano
Baks00 napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

rozebrać to jeszcze....🤦

Najgorzej to jak ktoś rozbierze 🤭

ooo tak to nie 🤦 niech będzie skompo ale jednak...

https://youtu.be/Us4sf_4Strg?si=nz5DqC1tZIASQarn dla aktywnego albo przestraszonego 🤭

Opublikowano
26 minut temu, krzysiek1979 napisał:

Pany mam pytanie, nowa dzierżawa, sciernisko nie ruszane od żniw. Chce posiać gorczyce tylko jak to lepiej zrobić, czy to orać, doprawić itd, czy potalerzowac i siać. Ziemia miejscami ciężka, po orce będzie trudno doprawic. Gorczyca na poplon, pole bez perzu ale posne. 

Jeśli tylko poplon do przyorania to talerzówka starczy

A gruber był by jeszcze lepszy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v