Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Szybkiego powrotu do zdrowia Pioter.

Dużo ludzi ma problemy zdrowotne i nie tylko.

Trzeba sobie jakoś radzić, póki się da...

Jakby się dało to najlepiej odrąbać i nowe wstawić... Już się ciągnie, raz 2012, później 2015 a teraz trzeci raz.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Najprawdopodobniej 10-15 czy nawet 20kg na karku po nierównościach nie dam rady już nieść ale może się mylę... Zobaczę co będzie parę dni... Na razie pełzam o kulach i praktycznie siedzę/leżę. Jutro muszę jakoś króliki rozdzielić bo za tydzień wykoty...

Co ci się w kolano stało że teraz tak dokucza? 

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wiem co będzie ale czuję, że mogę się z wanienką praktycznie pożegnać. Albo ekologia albo rozsiewacz. Worka 50kg też już nie podrzucę, 30kg może dałbym radę, nie wiem. 

A co tobie stało się 

Opublikowano
1 minutę temu, Buszmen11 napisał:

Jakie koła masz z tyłu w dojcu? Chodzi mi o rozmiar, bo mój ciut przy szeroki do 2,5m agregatu 

480/70-38.

Traktor ma 2,18 szerokości na oponach.

Zwezilem przy zmianie opon, ale do kitu to było...i z powrotem tak.

Jak szeroko rozstawiony traktor masz?

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Powiedzmy, że szykuję się powoli do zimnej gliny i końca tego pseudo gospodarzenia i pszczelarzenia.

Ale to kontuzja czy choroba Cię zmogła bo nie w temacie jestem 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kurła znów zapomniałem kawy wypić.... rażący brak kompetencji 

Co ty sobie wyobrażasz, weź się za robotę w końcu. Z publicznych pieniędzy pensja a tak rażąca niekompetencja 🙆🙆😤

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna....takie dość niestandardowe rozwiązania widać.

Jakie? 

Opublikowano
22 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Witam witam. Ale mam zaległości ale nie chce się już czytać wszystkiego. Widzę że niektórzy już trochę posiali inni jutro ruszają. Myślałem żeby jutro obornik wozić,ale tą taczką 20 kursów trzeba zrobić 2km w jedną stronę i nie wiem czy zdążylbym zaorać. Chyba przełożę to na następny tydzień. @Qwazi na tym polu 700m na ile wystarczy ci rozrzutnik obornika rozwieźć?na całą długość?

Mojego wystarczy. A jak cię niej to na dwie długości... 

Opublikowano
21 minut temu, superfarmer02 napisał:

Gdzieś widziałem lejki 200l to by był w sam raz, a zawsze można kupić zwykły metalowy i obciąć na pół to na twój areał wielkościowe będzie git a i jak opuścisz to poziom zasypu będzie nisko 

Może by strumyka na takiego zmienić🤔 tarcze metalowe czy z tworzywa? Regulacja łopatek jest czy obrotami 

Tarcze metalowe. Regulacja łopatek w 6 pozycjach każda... 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Gdzieś widziałem lejki 200l to by był w sam raz, a zawsze można kupić zwykły metalowy i obciąć na pół to na twój areał wielkościowe będzie git a i jak opuścisz to poziom zasypu będzie nisko 

Może by strumyka na takiego zmienić🤔 tarcze metalowe czy z tworzywa? Regulacja łopatek jest czy obrotami 

Taki motyl to nie są tanie rzeczy jako nowy🤔

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Na 350m 4t starcza na styk w jedną stronę 🤭

Kurde, tam miało być cieniej. Czyli wtedy, kiedy dwa razy gnój w sezonie🤦‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Gratuluję.  

W imieniu moim, oraz własnym...👍 

Ja mam w planie jutro siew...

Doicz z siewnikiem w gotowości już...

17105201048464649004524977803504.jpg

Widoczność z tej kabiny i maski pierw sort 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v