Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

No z tymi telefonami tak jest

Sławka nie miałem wpisanego w kontakty

Krecimy się z młodym po stodole 

Dzwoni jakiś 912 xxx xxx

Obieram i pyta czy w domu jestem

Ja ze tak

I pytam kto mówi 

A ten se jaja robi 

Mówię że pomyłka 

I się rozłączyłem 

Mówię do młodego, znowu jakiś handlowiec, albo po cielaki 

Dzwoni drugi raz 

Odebrałem 

Pyta nr domu

Mówię że xx

I wtedy se pomyślałem że to może i Sławek

No i zaraz był na podwórku 

Rozejrzał się, i mówi że takiej bidy to i w skansenach nie ma

I jest potwierdzenie naoczne żem ja bidny

Dodał jeszcze, jak ty żyjesz, ni plota, ni bramy

@Baks00to nie zadzwonił i mnie znalazł, łobuz jeden tak mnie zaskoczył 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Sławek mówi że jak bez plota to nic z tego 

Ucieknie do niego

Młody powiedział że psy są 

A ten odrazu chciał przekupić 

Dobry teść to na płot wyłoży 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mf362 napisał:

Są jakieś wzmacniacze do routera by dało radę złapać sygnał na około 80 90 m odległości od urządzenia? Chodzi i o fotowoltanike?

Coś takiego jest, tylko czy na 80-90 m da radę 🤔 trzeba by się podpytać kogoś kto zawodowo to montuje.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Coś takiego jest, tylko czy na 80-90 m da radę 🤔 trzeba by się podpytać kogoś kto zawodowo to montuje.

Tak jak byś miał ścianę grubości 10 cm to będzie działać

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

No z tymi telefonami tak jest

Sławka nie miałem wpisanego w kontakty

Krecimy się z młodym po stodole 

Dzwoni jakiś 912 xxx xxx

Obieram i pyta czy w domu jestem

Ja ze tak

I pytam kto mówi 

A ten se jaja robi 

Mówię że pomyłka 

I się rozłączyłem 

Mówię do młodego, znowu jakiś handlowiec, albo po cielaki 

Dzwoni drugi raz 

Odebrałem 

Pyta nr domu

Mówię że xx

I wtedy se pomyślałem że to może i Sławek

No i zaraz był na podwórku 

Rozejrzał się, i mówi że takiej bidy to i w skansenach nie ma

I jest potwierdzenie naoczne żem ja bidny

Dodał jeszcze, jak ty żyjesz, ni plota, ni bramy

Po coś pisał o koleżankach, żeś se załatwił...kontrolę 🤷‍♂️🤭... 

• Like 1
Opublikowano
mf362 napisał:

Są jakieś wzmacniacze do routera by dało radę złapać sygnał na około 80 90 m odległości od urządzenia? Chodzi i o fotowoltanike?

są. repeater się to nazywa. poza tym każdy router można tak skonfigurować, żeby działał jako przedłużenie wifi. ja sobie np tak zrobiłem i na całym podwórku mam Wi-Fi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Router mam w oknie w kuchni to na 40m daje radę ... Ale router z tych budżetowych, pewnie na lepszym sprzęcie te 80-90m jest osiągalne.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Router mam w oknie w kuchni to na 40m daje radę ... Ale router z tych budżetowych, pewnie na lepszym sprzęcie te 80-90m jest osiągalne.

możesz za pomocą routerów zrobić sieć z jednym dostępem do internetu. czyli jeden drugiego przedłuża, a i tak docelowo łączysz się przez router matkę

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Czasu tyle nie ma. Nie pojedziesz sobie na łikend w piątek popołudniu a wrócisz w niedzielę wieczorem z panną bo kto wszystko poobrządza, w lecie trawy nakosi, pszczół dopilnuje w maju czy się czasem aby nie wyroją? Można kogoś do tego zaprzągnąć tylko czy znajdziesz osobę która chce, ma o tym pojęcie i tego dopilnuje. Nie mówię już o wczasach na dłużej. No i kwestia zaufania, ja chory bym był jakbym sam nie dopilnował.

A powiedz mi takie brojlery zagrodowe to możliwe że po 25 kilo? U nas to jeden już myślę że koło setki na miesiąc sprzedaje...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bananek napisał:

możesz za pomocą routerów zrobić sieć z jednym dostępem do internetu. czyli jeden drugiego przedłuża, a i tak docelowo łączysz się przez router matkę

To wiem bo tak mam zrobiony dodatkowy router przy sterowniku od nawadniania, sterownik ma tylko połączenie po kablu i trzeba było zrobić połączenie router-router abym miał dostęp do sterownika z telefonu na polu. A WiFi w podwórku mi i tak nie potrzebne za bardzo, pakietu z telefonu starcza z zapasem.

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Sławek mówi że jak bez plota to nic z tego 

Ucieknie do niego

Młody powiedział że psy są 

A ten odrazu chciał przekupić 

a był z pralką, czy jeszcze bez?

Opublikowano
Przed chwilą, Mateusz1q napisał:

A powiedz mi takie brojlery zagrodowe to możliwe że po 25 kilo? U nas to jeden już myślę że koło setki na miesiąc sprzedaje...

A dlaczego ma być niemożliwe? Sam po 22 sprzedaję... Teraz hitem robią się króliki. 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

To wiem bo tak mam zrobiony dodatkowy router przy sterowniku od nawadniania, sterownik ma tylko połączenie po kablu i trzeba było zrobić połączenie router-router abym miał dostęp do sterownika z telefonu na polu.

nie trudne toto do zrobienia.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

WiFi w podwórku mi i tak nie potrzebne za bardzo, pakietu z telefonu starcza z zapasem.

Mi też, ale w budynkach pokrytych blachą często muszę dzwonić przez wifi calling. Teraz zakładam monitoring to wszystkie kamery po wifi będą.

• Confused 1
Opublikowano
34 minuty temu, Łolek napisał:

Wybacz ale bardzo się nie cieszę 

A i  fendt narazie zostaje 😉

Niech czeka. Insze wydatki a i we farmtracka zainwestowałem

Nie ma czego wybaczać. Życie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v