Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musiał wyrok dostać. Pewno Greenpeace wystąpiło z pozwem że faunę Łukowską niszczy. Dało w łapę sędziemu i wygrało🤣

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Ja za 500 + dopłaty się zastanawiam nad dalszą uprawą, trafiają się nowe dzierżawy w tej cenie ale dziękuję postoje 

Ja 310 ale zwierzyna jest 🙆‍♂️

Moje 🤭

Tu dopłaty ich. Czyli stawka podobna do twojej.

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

co się działo? by byłem u kolegi jednego i nic nie czytałem od rana 🤔 i jeszcze jedno pytanie bo widziałem dwa bociany i jeden stał drugi leciał co to oznacza 🤔🤭

jak leciał ze wschodu, to trza spier... wraz z nim

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, slawek74 napisał:

co się działo? by byłem u kolegi jednego i nic nie czytałem od rana 🤔 i jeszcze jedno pytanie bo widziałem dwa bociany i jeden stał drugi leciał co to oznacza 🤔🤭

A no słyszałem że posag miałeś w bagażniku 

I te bociany jeszcze...

Opublikowano
jahooo napisał:

18 minut temu, slawek74 napisał:

jak leciał ze wschodu, to trza spier... wraz z nim

a tak z mazowieckiego w lubelskie startował czyli raczej na wschód...

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Ja dźwignie ostatnio złamałem. Nowa dźwignia z rączką 200.

Nowy joystick też 200. 

Ten joystick na jesieni założony...

Coś źle kable się ułożyły i urwałem dzis..

Zjazd z pola, bo z kupy rozwoziłem, z 20 minut i zrobiłem tak jak trzeba.

To co na fotce, to nie dało się robić.

Za krótko przewodu było..

.... wszystko przez ten 13 chyba...

Opublikowano
Karol6130 napisał:

19 minut temu, slawek74 napisał:

A no słyszałem że posag miałeś w bagażniku 

I te bociany jeszcze...

to może komornik był i brał co popadnie 🤔🤦

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ten joystick na jesieni założony...

Coś źle kable się ułożyły i urwałem dzis..

Zjazd z pola, bo z kupy rozwoziłem, z 20 minut i zrobiłem tak jak trzeba.

To co na fotce, to nie dało się robić.

Za krótko przewodu było..

.... wszystko przez ten 13 chyba...

a masz na kulki czy na widełki ?

Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

widziałem dwa bociany i jeden stał drugi leciał co to oznacza

gorzej jakby drugi stał, a jeden leciał. 😉

podobno był i trzeci... gdzieś 😁 wieczorem może testy siemens 🤦😁

12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, jahooo napisał:

a masz na kulki czy na widełki ?

Na kulki.

Taki był i taki założyłem jak mi się złamał.

lecisz w kulki 🤔🙆‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Na kulki.

Taki był i taki założyłem jak mi się złamał.

jakbyś potrzebował kulku do joya to mam w zapasie, mogę podesłac poleconym, a to nie są tanie rzeczy panie

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Kieckę mam podobną ale mąż nie pozwala zakładać 

Znalazłam uszaki bzowe

Babzie usy?

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Widać że dużo teraz z ludźmi przebywasz 🤣

Tam mówię prawdę. Oklasków nazbieralem a i z dwoma paniami na indywidualne rozmowy chyba się umówie 

Opublikowano

kurna ile ptaszysk sie nazlatywalo na rzepak kolegi-co nie wymoklo to wyjedza......w zyciu takiego stada  nie widzialem..

20 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Jak odpalę Yamahe to w godzinę będę pod PKiN, a mam tam prawie 70km ...

pendolino do warszawy ile jedzie ? a trochooche dalej..

20 godzin temu, Agrest napisał:

Jacuś, dziś nie ma miejsca na rozdrabnianie gospodarstwa jak u was każdą morgę na czworo.

Dzieci muszą wyruszyć w świat, a rodzice mogą w tym pomóc

tak drobna roznica-  u nas nie musza..

20 godzin temu, stempos1980 napisał:

Jak mniemam masz pociąg do lewaków 

nie albo  krakowa albo  oswiecimia..

a kawalek dalej to w europe i swiat mozna jechac..

Podzieliłbyś swoje gospodarstwo na 4, a i tak każde z nich było by większe niż u Jacusia, u nich średnia to 4,28ha a w biednym zacofanym mazowieckim 8,5ha, nie mówiąc o bardziej zacofanym podlasiu gdzie średnia to 12,5 ha xD 

ja w zimie policzylem ze dzierzawie od 16 wlascicieli, paru nawet nie znam, paru juz nie zyje.. 

wiec te statystyki to sobie mozna..

U nas największa bida ma po 5ha ...

U placka najmniejsze gospodarstwa w kraju ... Dane sprawdzałem na stronie rządowego GUS-u ...

i co z tego , nikt z tego nie zyje-nawet najwieksza patologia pracowala i ma emeryture za ktora moze pic .

Bo wiesz, u nich takie bogactwo na przełomie XIX i XX wieku było, że z tego bogactwa to na wyjazd do Ameryki było ich stać xD 

slowo klucz bylo... co u was sie stalo zescie z wyscigu cywilizacjnego odpadli ??

20 godzin temu, Leszy napisał:

Bo się nikt dokształcać nie chce :D 

a po co ??

tutaj mechanik po zawodowce madrzejszy od profesora uniwersytetu..

7 godzin temu, malaczarna napisał:

Dzień dobry. Najlepiej na polskiej ziemi tylko trochę zimno

egipt ?? tunezja ?? 

przestalo padac..

prognozy dlugoterminowe sie zmienily- ma padac juz nie co 2 dzien tylko co 3 ..

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

tak drobna roznica-  u nas nie musza

Chcesz powiedzieć że córki u Ciebie siedzą i pracują nieopodal?

Po ile lat mają?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

ja w zimie policzylem ze dzierzawie od 16 wlascicieli, paru nawet nie znam, paru juz nie zyje.. 

Tak, wiemy, u was takie rozdrobnienie, do tego część wyjechała za chlebem do Ameryki i są działki które mają po 8 właścicieli xD 

Jedź talerzować, motogodziny same się nie zrobią ;) Bo niedługo mocnik pod kukurydzę na 2025 trzeba będzie siać xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

No gdzie🙆‍♂️... Nie o niej myślałem 

Pożyczanie to nie po mojemu, chyba, że jakaś sytuacja podbramkowa i konieczność. A usługa to kwestia analizy opłacalności. Znam człowieka, który na 500 ha ma 2 ciągniki i kilka maszyn, które mu potrzebne🤷‍♂️.. 

No bo ja za biedny żeby kupić taką babke 🤷

A ta właściwa to nie pamiętam która 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v