Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

ale rolnicy nie sprawują rządu dusz

kurpiaka to się nawet kijem nie trąca, lepiej się trzymac z daleka

Ototo. Lepi nie denerwować 

2 godziny temu, Buszmen11 napisał(a):

@gregor1284 gdzieś tam zajechał do koleżanki?

Po sąsiedzku jedna parafia to diecezja kaliska, z drugiej strony Warty jest już łódzka.

Muszę kiedy do Ciebie zajechać na jakąś  

Aj tam zaraz ja, są inni kawalerowie 

Elo mordy, co tam?

Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sipmy drogie som... 

Swoją za 2.5 puściłem. Na używanych częściach byś max 1tys z robotą dołożył i na twoje by do końca starczyła a i jeszcze na złomie byś z 1.5 zainkasował 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Tylko?!?myślałam że to z 10 trzeba

Ojciec 2 lata temu też miał wesele chrześnicy to dał tonowego byka 😀

@6465 to szefo skusił € widzę 🤔🤪 czy jak mówił mój kolega nie możesz już na żonę patrzeć 🤣

Edytowane przez PAN88
  • Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

zależy od klienta i potrzeb, pojedyńcze kostki na szt to żaden zarobek , jak ktoś regularnie cycepke samochodową lub busa zapcha to już coś, przydomowe hodowle kur albo schroniska wolą kostkę ,koniarzom z paroma zwierzętami też wygodniejsza

tak czy siak trzeba w drabinke zainwestować i operatora a samemu układać 

Dwóch we wsi kupiło sipme na spółkę. Jeden ma owce, drugi bydło w starych pobudynkach. Za usługę płacili rocznie ok 2 tys. Prasa kosztowała 3,5k. Coś tam dołożyli na remont.

W moich stronach koniarze siano i słomę tylko w kostce. Za to chłopy wolą kulki, najlepiej w siatce.

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

zależy od klienta i potrzeb, pojedyńcze kostki na szt to żaden zarobek , jak ktoś regularnie cycepke samochodową lub busa zapcha to już coś, przydomowe hodowle kur albo schroniska wolą kostkę ,koniarzom z paroma zwierzętami też wygodniejsza

tak czy siak trzeba w drabinke zainwestować i operatora a samemu układać 

W tym roku z 800 kostek siana sprzedałem po 10zl/szt dla koniarza i co mi się podobało że od razu z łąki zawiozłem 

Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Jeden ma owce, drugi bydło w starych pobudynkach. Za usługę płacili rocznie ok 2 tys. Prasa kosztowała 3,5k. Coś tam dołożyli na remont.

też wychodzę z założenia że dla drobnych tylko kostka ale koło komina takich nie ma i robić już to tak by sie nikt przy tym nie narobił za bardzo tzn ja jak robiłbym na handel ale to już musiałaby być swoja słoma i pola bo z pokosu wszystko idzie w bele jak kto handluje słomą albo za kombajn oddaje

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Nie wiem dokładnie. Gadają, że góral i sam to potwierdza. Właściwie przed Łodzią pracował tylko w archidiecezji krakowskiej

Koloratki mają białe 😉

goral nizinny -tatry czasami przez okno widzial 😂

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas tak jak u Pafnucego, czy u mnie czy u rodzeństwa to były okolice takiej jednej wypłaty, na obecne złotówki około 4-5tys. Z tego co dostałem od chrzestnych by na około 20 talerzyków na sali wystarczyło. 

20 talerzykow po pincet i juz jest dycha...

talerzyk na chrzcinach obecnie w cenie wesela sprzed 3 lat.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Miałem na myśli w sumie od chrzestnej i chrzestnego, na obecne czasy to wyjdzie po około 4000-5000.

Opublikowano
33 minuty temu, jacus napisał(a):

goral nizinny -tatry czasami przez okno widzial 😂

Akurat jestem w trakcie organizowania chrzcin więc coś dodam od siebie cena bez ciasta i napojów 

orca-image--1001938862.jpeg

• Confused 1
Opublikowano

ja juz w takim wieku ze wnuczka miala impreze .ponizej 200 nie bylo oferty.

10 minut temu, gregor1284 napisał(a):

U nas rowy tak wyglądają po drugiej stronie wioski

kurna -bylem wieczorem u znajomych,ktos dzwoni, mlody poszedl otowrzyc a tu nie kolednicy ,tylko jakis facet z plecakiem mowi ze wpadl do wody i zeby go zawiesc do schroniska albo przenocowac.. splawili go.

moze to strongman wpadl do tej wody co na zdjeciu pokazywal ??

Opublikowano
5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Coś wyjątkowo dużo kolędników w tym roku... W zeszłym roku nie było nawet potrzeby furtki na klucz zamykać bo pies z kulawą nogą nie przylazł a w tym trzeba zamykać. 

Widzisz

P0 roku rządów Tuska kryzys zagląda i dzieci muszą dorabiać do kieszonkowego

Za rok to procesja kolędników jak w Boże Ciało bedzie. 

@12Pafnucy

P0fnucy czekasz na ducha? 

• Haha 2
Opublikowano

... BUUU...

🕛

👻👻👻

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał(a):

ja juz w takim wieku ze wnuczka miala impreze .ponizej 200 nie bylo oferty.

kurna -bylem wieczorem u znajomych,ktos dzwoni, mlody poszedl otowrzyc a tu nie kolednicy ,tylko jakis facet z plecakiem mowi ze wpadl do wody i zeby go zawiesc do schroniska albo przenocowac.. splawili go.

moze to strongman wpadl do tej wody co na zdjeciu pokazywal ??

Mi się ostatnio trafiło wyciąganie miastowych z łąki. Nawigacja tak poprowadziła że zjechali z asfaltowej drogi na nieutwardzony teren . 

Opublikowano
11 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Aż se wyobraziłem Ciebie, w ekskluzywnym garniaku, z widocznymi na gębie i czuprynie, efektami pracy Barbera, trzymającego na lince, pod kościołem, piękną HF-kę, dwa dni nie dojoną (żeby wymię było bardziej okazałe)😱🤭😉

Gdzie krowę 🤦...dwie wypłaty 🤷...a jak miałeś stado zdojone to trzy🤔...i obowiązkowo do koperty kopie faktur😎🤭...

On teraz ze 100 przytuli 

A zima, wydatków nima, to z 70 w kieszeni zostanie 

Opublikowano

-1 i mgły ciąg dalszy 

W październiku żenił się chrześniak dostał 4tys ale przypomniał sobie o mnie jak prosił na wesele...W maju chrzesnica wychodzi za mąż.....ile dać....🤔 Z tego co piszecie no to byk ogonem pomacha.... Dobrze , że to ostatnia z pięciorga 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v