Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

dzięki za odpowiedź 

z tym tekstem o braku ceny to pojechałeś grubo. a dlaczego skoro nie jesteś członkiem spółdzielni (bo tak pisałeś wczesniej) nie zmienisz mleczarni na inną? 

wczoraj jakiś film o Polmleku był że mają mleczarnie w Afryce  i fermę krów. karmią krowy tam podkielkowanym jeczmieniem opowiadał 

Nie zmieniam bo likwiduje . Co do zmiany to nie ma kokosów, u nas ludzie zmienili mleczarnie i wielkiego entuzjazmu nie widać , takie oddziały dużej mleczarni też nie płacą jak centrala 

Na FB piszą że w polmleku po 2 zł mają 

Opublikowano

cimno,zimno,ponuro .. 

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

0 °☁️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co przyczynili siė do P0 wstania uśmiechniętych koalicjantów 

niech tusk bedzie z toba przez cale swieta..

Godzinę temu, marulekk napisał(a):

Dziś chłop ma najwięcej roboty w garażu, oborze, na podwórku, wszędzie aby w domu tylko nie siedzieć 😂😂

sa tez mezczyzni-u nich akurat na odwrot..

33 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Dla samego wystarczy tyle na życie oczywiście o inwestycjach nie ma mowy. Sąsiad ma jakieś 11- 12 ha kilka sztuk byków ma żonę i 2 córki. Słomę i połowe zboża sprzedaje resztę spasie I jakąś żyje a nawet remonty majster robi mu w domu raz pokój za jakiś czas łazienkę. 

I nie robi nigdzie na etacie on jak i żona

chcialbym to zobaczyc..

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Będziesz tatą P0nownie? 

Niestety nie. Nas była trójka i było bardzo fajnie a i teraz mam szwagrów na których mogę liczyć. 

Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał(a):

Niestety nie. Nas była trójka i było bardzo fajnie a i teraz mam szwagrów na których mogę liczyć. 

Na kolegów też możesz liczyć 😉🤭😁

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał(a):

Na kolegów też możesz liczyć 😉🤭😁

👍🤝 Jasne.🙂

Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Tuskowskiemu

Czaskowieckiemu

Bodnarowskiemu i tej reszcie nieudaczników

Nie i ich hvj strzeli i zapiją się na śmierć w te święta

Amen

Wstydź się człowiecze.  Mimo tego że są ludzie których nie trawie , ale nikomu śmierci nie życzyłem i nie życzę. 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tuskowskiemu

Czaskowieckiemu

Amen

Powiedział patriota i katolik Ryszard ...

• Haha 4
Opublikowano
54 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Będziesz tatą P0nownie? 

Zazdraszczasz dla niego 🤔😁

41 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jak tak to tylko wspóczuć chłopu...

Raczej bym gratulował...🙋‍♂️

40 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak Jacuś wiemy. Prawdziwi mężczyźni dzisiaj na szmacie i w kuchni ;)

👍😁 znaczki się skończyły 🙄

Opublikowano

Screenshot_20241224_101134_Google.jpg

26 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tuskowskiemu

Czaskowieckiemu

Amen

Rysiu nie bluźnij choc w Święta 🎄🎄🎁

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v