Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krowy są dobre ale jak przesadzić w ilości to się można zamęczyć i potem trzeba likwidować całkowicie bo się nie da rady . A opasów to trzeba chować sporo więcej niż krów 

Opublikowano (edytowane)

Krów to trzeba albo dużo albo wcale. Bo czy 5 czy 50 i tak jesteś uwiązany co dziennie o tych samych godzinach przy tym chodzić. 

Edytowane przez 6465
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Dzień Dobry 

Życzę Wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia A Przede wszystkim Zdrowia bo jak to jest to resztą każdy sobie poradzi .

I Dzisiejszym Solenizantom Wszystkiego co Najlepszego w Dniu Imienin 

• Like 3
  • Thanks 5
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

już?

u Ciebie czy u dzieci ?

U dzieci. Ja już nie wierzę w świętego mikołaja, bo to z mojej kieszeni idzie🫢 ja to sobie robię prezent jak coś potrzebuje.

2 minuty temu, stempos1980 napisał(a):

Dzień Dobry 

Życzę Wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia A Przede wszystkim Zdrowia bo jak to jest to resztą każdy sobie poradzi .

🙋 Adam wszystkiego najlepszego z okazji imienin. 

Edytowane przez 6465
  • Thanks 1
Opublikowano
38 minut temu, wojtal24 napisał(a):

chyba ma 30pare

36 albo 7 

Co nie zmienia mojego przesłania 

Jak sprzedawałem krowy  to kupowali tacy 40 lat przyjechał taki z ojcem ojciec o lasce ledwo idzie a ten trzy jałówki sobie kupił i pytanie po co i komu jak on za podwórko nie ma czasu wyjść

22 minuty temu, 6465 napisał(a):

Mikołaj w nocy był. Teraz mus bawić się zabawkami 🤦

A to czasem nie Mikołajka dla ciebie lepsza 🤔

22 minuty temu, 6465 napisał(a):

Mikołaj w nocy był. Teraz mus bawić się zabawkami 🤦

A to czasem nie Mikołajka dla ciebie lepsza 🤔

17 minut temu, stempos1980 napisał(a):

Dzień Dobry 

Adam serdecze życzenia z okazji Świąt i imienin 🤝

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Pochowaj idź do spowiedzi i powiedz księdzu że masz taką nienawiść do Tuska i jego wyborców że byś ich młotkiem zajebał. 

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 

To co na święta 🔨⚒️ ⛏️ P0 chować do szafki? 

• Like 1
Opublikowano

Tak czytam co wy temu chłopu wciśkacie. Ileż mu samemu potrzeba? Mój znajomy, stary kawaler, ma jakoś 8ha. 6-7 byków, świń trochę. Zboże przeżrą. Nigdzie nie dorabia. Głodny nie chodzi, jak dla mnie warunki ma całkiem niezłe... Kupki pieniędzy co prawda raczej nie ma ale na przeżycie dość a to w wieku niezastraszonego już powinno wystarczyć...

+2, zachmurzone.

Opublikowano

Ale żeś Ryśka rozszyfrował 🤣🤣🤣

Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak czytam co wy temu chłopu wciśkacie. Ileż mu samemu potrzeba? Mój znajomy, stary kawaler, ma jakoś 8ha. 6-7 byków, świń trochę. Zboże przeżrą. Nigdzie nie dorabia. Głodny nie chodzi, jak dla mnie warunki ma całkiem niezłe... Kupki pieniędzy co prawda raczej nie ma ale na przeżycie dość a to w wieku niezastraszonego już powinno wystarczyć...

+2, zachmurzone.

Nie spisuj Marcina na straty. Jeszcze ma szansę, on rwie się do kobiet jak Reksio do boczku. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał(a):

Pochowaj idź do spowiedzi i powiedz księdzu że masz taką nienawiść do Tuska i jego wyborców że byś ich młotkiem zajebał. 

Jeszcze mu rozgrzeszenia nie da... Albo w ramach pokuty każe iść na kolanach do Torunia 🤭

Zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, bez myślenia o polityce, dzierżawach, "rozwoju" itp🎄

• Thanks 3
  • Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 

Moim zdaniem nie ma sensu. 

Aczkolwiek Ty jesteś hipokryta więc w święta możesz udawać dobrego katolika ;)

Wesołych świąt wszystkim tu obecnym i tym nieobecnym również 🎄🎄

• Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

+2, zachmurzone.

Dla samego wystarczy tyle na życie oczywiście o inwestycjach nie ma mowy. Sąsiad ma jakieś 11- 12 ha kilka sztuk byków ma żonę i 2 córki. Słomę i połowe zboża sprzedaje resztę spasie I jakąś żyje a nawet remonty majster robi mu w domu raz pokój za jakiś czas łazienkę. 

I nie robi nigdzie na etacie on jak i żona

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

📢 📢 📢 📢 📢 📢 📢 

Weź ze sobą....tam gdzie mnie posyłałeś...

Z pewnością się przydadzą tobie...

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Byłem w kościele bo za wujka msza

Chyba pierwszy raz od komunii.

Aby od razu załatwić sprawę, życzę wszystkim bez wyjątku forumowiczom zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
Godzinę temu, Łolek napisał(a):

Dzień dobry 

Odnośnie dyskusji o krowach, @Nieustraszony1044 masz 40 lat jesteś kawalerem i ty się za krowy bierzesz 🙆🤦

Chłopie ostatni dzwonek żeby coś w życiu zmienić bo zostaniesz w końcu sam z tym bogactwem bo rodzice wieczni nie będą 

Miałem już nie mam, pieniędzy pewnie mniej ale spokój ogromny 

Za jakie krowy ja się biorę 🤔 toż przecież likwiduje 🤷.

Co do drugiego nie wszyscy założą rodziny,tak ten świat jest skonstruowany 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v