Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ale się robić nie chce

20241206_063853.jpg

Do 40 to brakowało 

I czemu uważasz że jak mnie stać to mam dać 

To Ty co bidok żeś brał programy

No nie dało rady zmienić 

Prawdopodobnie gdyby wniosek był pisany przez kogoś to tak

Ale że sam robiłem to już nie I koniec

Koledze robiłem i dostał bez problemu 

Ale odległość grała rolę 

to mogłeś z producentem zakombinować 😛

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Ale generuje dochody 

Państwo jest biedne to i można mu pomóc, wystarczy rejestracja i później OC 

OC duże nie będzie ale będzie 

Grosz do grosza i coś zostanie

Wałek podlega ściganiu. Dochody nie mają nic do rzeczy. Zresztą gdzie tu dochody Karol?

1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

to mogłeś z producentem zakombinować 😛

Czy Ty przypadkiem nie robisz teraz za podżegacza🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

A to można tak gnojowice rozlewać teraz,chyba zakaz był

A gdzie tam widzisz gnojowicę, może wodę rozwozi ??? Czyżby drugi ORMO-wiec sygnalista ? Zresztą te przepisy miały może sens gdy w zimę były duże ilości śniegu i gleba zamarznięta nieraz i przez kilka miesięcy ... Tak na prawdę powinien być jeden warunek, że gleba ma być nie zamarznięta na głębokość 15cm, a w przypadku obornika jedynie powinno być obowiązkowe wymieszanie z gleba w przeciągu 48 godzin.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 4
Opublikowano (edytowane)

Podobno tylko u nas takie ptawo w Dani tam podobno po zbożach rozlewają ,Ten z ha wiedzy kazał rozlewać po zbożach na YouTubie widziałem 

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Podobno tylko u nas takie ptawo w Dani tam podobno po zbożach rozlewają 

Po zbożach to nie problem akurat. Ale kiedyś na truskawki ludzie sypali w zimę obornik ... A potem na tym oborniku leżały owoce ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Po zbożach to nie problem akurat. Ale kiedyś na truskawki ludzie sypali w zimę obornik ... A potem na tym oborniku leżały owoce ...

Baby do buzi gorsze rzeczy biero

• Haha 3
Opublikowano

Posobno w tym nie tylko azot fosfor potas i wiele innych składników ale i wapń a o tym nie wiedziałem 

Teraz, Karol6130 napisał(a):

Baby do buzi gorsze rzeczy biero

A potem jeszcze chcą się całować,fuj.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v