Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Znajomy jeździ BMW w speedach, mówi że poza zabudowanym 20 km/h daje tolerancji. Jak ktoś jedzie 110 na 90 to nie zatrzymuje bo to nie jest niebezpieczeństwo. 

...i tego się będę trzymał...👍

Opublikowano
28 minut temu, Strongman napisał(a):

Teraz skrzynię 6 będę robił bo oni nie za udane bo pierwsze,klimę,i będzie jak nowy 

W jakim wozie?

23 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna.

Oglądają rolnik szuka?

Ale się porobiło...

Emocje jak na mundialu.

22 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

Co się tam porobiło? 

Cuda,cudeńka.

Opublikowano (edytowane)

W passacie b5 fl , 320tyś i już słychać.Skrzynia jak skrzynia tylko tam kiepskie łożyska idą i trzeba wymienić w 5 biegowych i 600tyś robią bez wymiany.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

To ja musiałem w tym roku dać do zrobienia skrzynię 6-biegową z golfa V przy przebiegu 100 tyś, bo łożysko padło. Po prostu wada fabryczna w tych skrzyniach, ale nie wszystkich. Tylko nie piszcie że przebieg nierealny, bo samochód od nowego 😂. O dziwo kolega ma takiego samego golfa, przebieg ponad 250 tyś i nic się nie dzieje ze skrzynią 

16 minut temu, Strongman napisał(a):

W passacie b5 fl , 320tyś i już słychać.Skrzynia jak skrzynia tylko tam kiepskie łożyska idą i trzeba wymienić w 5 biegowych i 600tyś robią bez wymiany.

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Mój ma tyle pewnie, skrzynia jak dzwon tylko przegub pada z jednej strony ci raz bo z drugiej jeszcze oryginał siedzi. Nie do zajebania te samochody jak są na Ori częściach. 

Ja miałem kiedyś Astre 1 od nowości to przeguby wymieniałem co 2 lata. Jakaś wada fabryczna była czy jaki czort.

Opublikowano
42 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Bo to trza ponad 100 jechać a mnie na mandaty nie stać 🤷‍♂️ 

to do nas musisz przyjechac.. 

40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...na bocznych nie stoją...🤭

No ale to ten ...Adam czy jak..

Ona w szoku...

juz ze 2 tygodnie ktos o tym pisal..

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, krilan06 napisał(a):

To ja musiałem w tym roku dać do zrobienia skrzynię 6-biegową z golfa V przy przebiegu 100 tyś, bo łożysko padło. Po prostu wada fabryczna w tych skrzyniach, ale nie wszystkich. Tylko nie piszcie że przebieg nierealny, bo samochód od nowego 😂. O dziwo kolega ma takiego samego golfa, przebieg ponad 250 tyś i nic się nie dzieje ze skrzynią 

Według mnie golfa niema co co poruwnywac do Passata z tych samych lat,mam i golfa,w golfie wszystkie przyciski się wycierają czy od swiateł czy od szyb a w passacie jak nowe,nawet w golfie obicie od drzwi odstaje a w pasacie się trzyma,golfa ruda pod spodem bierze passata nie.

Te przyciski to w golfie jakby biały plastik pomalowany,a w passacie jakby z takiego plastiku całościowo wykonane jak pomalowane.

Opublikowano
13 minut temu, krilan06 napisał(a):

U kolegi w pasku podobnie. Coś około 300 rozsypały się łożyska w skrzyni.

Opublikowano
17 minut temu, krilan06 napisał(a):

ten sam motor jeśli chodzi o moc , pojemność czy kod silnika ? kupił używkę ? może już to kolejna skrzynia

Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał(a):

ten sam motor jeśli chodzi o moc , pojemność czy kod silnika ? kupił używkę ? może już to kolejna skrzynia

Kolegi golf z 2004r, mój z 2006r, silniki te same 1.6 fsi, skrzynie te same, kolega też ma od nowego. Czytałem że taka po prostu przypadłość ale nie wszystkich 

19 minut temu, Strongman napisał(a):

Według mnie golfa niema co co poruwnywac do Passata z tych samych lat,mam i golfa,w golfie wszystkie przyciski się wycierają czy od swiateł czy od szyb a w passacie jak nowe,nawet w golfie obicie od drzwi odstaje a w pasacie się trzyma,golfa ruda pod spodem bierze passata nie.

Te przyciski to w golfie jakby biały plastik pomalowany,a w passacie jakby z takiego plastiku całościowo wykonane jak pomalowane.

Mój golf z 2006r, podejrzewam że Twój Passat starszy, golfa V to należałoby bardziej z Passatem b6 porównywać 

Opublikowano
22 minuty temu, krilan06 napisał(a):

Kolegi golf z 2004r, mój z 2006r, silniki te same 1.6 fsi, skrzynie te same, kolega też ma od nowego. Czytałem że taka po prostu przypadłość ale nie wszystkich 

Mój golf z 2006r, podejrzewam że Twój Passat starszy, golfa V to należałoby bardziej z Passatem b6 porównywać 

Co trzeba przyznać V się przyjemnie prowadzi.

Godzinę temu, Strongman napisał(a):

To znaczy ,że ogólnie w 6 biegowej czy to Vw czy Audi krócej wytrzymają?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, farmtrac8244 napisał(a):

Co trzeba przyznać V się przyjemnie prowadzi.

To znaczy ,że ogólnie w 6 biegowej czy to Vw czy Audi krócej wytrzymają?

Tak ale te pierwsze modele,skrzynie jako tako są dobre tylko łożyska w nich krócej wytrzymują a objaw ze są do wymiany ze jak jedziesz i puścisz gaz to wtedy słychać jak silik hamuje samochodem to ten napęd przechodzi przez skrzynie i słychać taki szum 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v