Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Elon napisał(a):

Krowy mu się zmarnowały, byki musiał sprzedać, cierpliwości. 

Sukces przychodzi z czasem, wystarczy chwileczkę poczekać.

Podbił mi cenę ziemi, a tego robić nie powinien.

Dziadzia, babka ciasteczka upiekła, może byś wpadł 🥰😍

Jak podbił? Stać było dać więcej to dawał. U nas to normalna sprawa. Nikt po cichu nie sprzedaje. Poszło gospodarstwo w okolicy , było kilku kupujących to cena przekroczyła sporo ponad 100 za ha. 

@konteno daleko masz zzbudowania sąsiada?

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

CRA.

Niecałe 100km mam do Ciebie

Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

z zamiarem nawet mniej niż ewentualnym

🤔

28 minut temu, gregor1284 napisał(a):

O kurde mol. Co tu się wyprawia 🙆‍♂️

No też tak patrzam...a tylko krowy wydoiłem🙆

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Bo nie wiem czy bym był zadowolony jak by sąsiad taka sklejka ogrzewał chałupę. 

mój sąsiad ogrzewa tym samym wiec jesteśmy kwita

z resztą też nie ma co się dziwić , pełne kontenery sklejki pod blokami w mieście , myślisz gdzie to idzie ? nie wiem czy na przemiał z powrotem na nową płyte wiórowa czy do spalarni czy gnije na hałdzie na wysypisku 

Opublikowano

Siema. Słuchajcie jaka akcja dzisiaj na stacji z rana. Akurat kolega był na zmianie ale do mnie dzwonił bo wie że ja dużo osób znam. Poseł Stefaniuk( @Rolnik1973 @malaczarna napewno znacie) zatankował paliwo,kupił kawę i zapłacił tylko za kawę i odjechał. Kolega dzwoni czy znam,mówię że dzwoń do burmistrza(kolejny kolega) żeby dał mu znać, on że jak nie ureguluje to na policję trzeba będzie zgłosić kradzież a tym samym nakręcimy małą aferę do gazety. Po nitce do kłębka i przyjechał z przeprosinami

10 godzin temu, Qwazi napisał(a):

@Belaruss820 czemu jeszcze nie...dostałem pocztówki 🤔😡

No tak...o tej opcji zapomniałem 🤷🤦

Nie chciałem się z tym afiszować bo zaraz część by negowała😀

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wiesz co to były zakłady IG Farben a później Zakłady Chemiczne Oświęcim? Wiesz ilu tam ludzi pracowało? 

A dzisiaj synthos . No ilu wtedy pracowało?

57 minut temu, gregor1284 napisał(a):

O kurde mol. Co tu się wyprawia 🙆‍♂️

Co taki zdziwiony, był czas przywyknąć 

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
Godzinę temu, Elon napisał(a):

Krowy mu się zmarnowały, byki musiał sprzedać, cierpliwości. 

Sukces przychodzi z czasem, wystarczy chwileczkę poczekać.

Podbił mi cenę ziemi, a tego robić nie powinien.

Dziadzia, babka ciasteczka upiekła, może byś wpadł 🥰😍

No i co że podbił ? Popyt, podaż prawa rynku. 

Nie jestem niczyim adwokatem, ale byki się po to trzyma żeby sprzedać 🤔

• Like 2
Opublikowano

@gregor1284 z tym "kurde mol" to widać że z Pawłem się dobrze znacie i przesiąkło powiedzenie😂 nie byłeś u niego tzn u Jana w odwiedzinach po podpis? Jak tak oglądam filmiki to tam zaczynają się pielgrzymki jak do plutycz do Gienka i Andrzeja 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wiesz co to były zakłady IG Farben a później Zakłady Chemiczne Oświęcim? Wiesz ilu tam ludzi pracowało? 

Wiem ale co ma produkcja cyklonu B do najbiedniejszego regionu Polski?  Poza tym nie o taką migracje mi raczej 8chodziło. 

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

@Kowalsky30 Rochu Twoje zdrowie, ja dzisiaj odmówić nie mogę toastu...ale też nie muszę pod p...😉

Więc usta zamoczę🤏 za zdrowotność kolegów i koleżanek🤝...

Dobra musi być okazja. Toć ty chyba niepijący byłeś???  

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał(a):

Wiem.

Jak się jeździło przez twoje okolice to tam jakieś wielkie gospodarstwo warzywnicze. Tam cebuli było po kilkadziesiąt ha w jednym kawałku. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co to za perfuma 

Napisane przecież 

2 minuty temu, Leszy napisał(a):

Dobra musi być okazja. Toć ty chyba niepijący byłeś???  

Jest...tradycja...Rochu wie...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jak się jeździło przez twoje okolice to tam jakieś wielkie gospodarstwo warzywnicze. Tam cebuli było po kilkadziesiąt ha w jednym kawałku. 

Już w oczy szczypie 🙆‍♂️🤪

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

U nas na wschodzie mazzoni cebuli na polu do tej pory ma. Jechałem do rodziców to po jakimś pgr-rze patrzę pole zachwaszczone,brat mówi że tam cebula rośnie i faktycznie,jechałem ostatnio to leży cebula w chwascie,można było sobie nabrać w sumie.

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Jaki 🤔

Suzuki gsxf 750

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v