Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A po polach po co?

A świeci się i gałązki cierni wkłada na kopcach czyli narożnikach obrębu wioski. My jako wioska w której znajduje się kościół parafialny idziemy z krzyżem z kościoła a inne wsie z sztandarami OSP. Jak się mijamy na granicy to krzyż się zatrzymuje sztandar robi pokłony i mijamy się. To taka tradycja z dziada pradziada. A ile przy tym % popłynie 🙆  dodam tylko że u nas na wiosce celebruje to młodzież i kawalerowie. Po ślubie siedzenie w domu i świętowanie z rodziną. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Ło Panie😱...Pan działasz z prędkością ...

Siemanko 🙋...chłodno trochę 

Czemu ma wschód południowy patrzasz🤔

Bo z drugiej strony garaż i nic nie widać 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

A świeci się i gałązki cierni wkłada na kopcach czyli narożnikach obrębu wioski. My jako wioska w której znajduje się kościół parafialny idziemy z krzyżem z kościoła a inne wsie z sztandarami OSP. Jak się mijamy na granicy to krzyż się zatrzymuje sztandar robi pokłony i mijamy się. To taka tradycja z dziada pradziada. A ile przy tym % popłynie 🙆 

Katolicyzm nie ma być smutny i te zawodzące pieśni. 🙉

To pokolenia poprzednich księży robili z tego smutne zbiorowisko .

Teraz coraz częściej młodzi wprowadzają trochę więcej życia i radości. 

• Like 2
Opublikowano

-2⁰

9 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Lewaccy politycy z UE, których sami ludzie wybrali po prostu realizują swój program. Poprzez import taniego jedzenia ch*j wie skąd upieką kilka pieczeni na jednym ogniu. Po pierwsze ludzie z miast będą mieli niedrogie jedzenie przez co będą nadal na nich głosować i  utrzymywać ich przy korycie. Po drugie poprzez tanią żywność hamuje się rosnącą inflacje. Po trzecie ekolodzy i inne zjeby będą zadowoleni bo nikt nie będzie w Europie trzymał biednych krówek na uwięzi, w ciasnych oborach, nie będzie gwałcił żeby dawały mleko itp itd a co się dzieje w innych częściach świata to ch*j ich obchodzi.

Krowy nie będą pierdzieć i bekać przez co zahamuje się efekt cieplarniany.

Same plusy.

Tylko że taniej nie będzie bo nachapie się każde ogniwo przed dotarciem do konsumenta.

Ekozjeby będą mieli problem,  bo eliminując ten wymyślonyproblem jeden , będą musieli iść w jeszcze głubsze absurdy. Ale może to kiedyś otworzy ludziom oczy. Może wezmą się za zwierzęta pupilki ludzi w mieście🤭

Europa stanie się skansenem podatnym na każde zawirowanie gospodarcze, klimatyczne czy też polityczne gdzieś w jakimś państwie na innym kontynencie.

Szantaż stanie się główną polityką rządzenia.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ciekawe.

U nas jakoś zanika to wszystko...

Tę tradycję to chyba jeszcze tylko w księstwie łowickim są celebrowane. Choć chodzenia po kolędzie zanika  bo nie każdemu się to podoba. Pojawiły się plotki że bogacze dzieci po próbie wysyłają. A ludzie to są różni. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tusk na boiskach to akurat zna się bardzo dobrze.🤷‍♂️

Tyle lejwody z ust tuska to chyba to chyba nikt go nie P0 bije

Czego to on nie zrobi

Nikt w u i go nie ogra

Itd itd

Oszust największy w histori P0lski

Opublikowano
14 minut temu, HF86 napisał(a):

Kaczki i gęsi jak same będą się mnożyć to zostaną, będzie teraz 4 kaczuchy na jajko i ładny kaczor. 

Dwie gęsi też mają kawalera. 

gęś do ,, mnożenia '' potrzebuje wody ,tzn . gąsior musi gąskę na wodzie bzyknąć .             

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Tę tradycję to chyba jeszcze tylko w księstwie łowickim są celebrowane. Choć chodzenia po kolędzie zanika  bo nie każdemu się to podoba. Pojawiły się plotki że bogacze dzieci po próbie wysyłają. A ludzie to są różni. 

Mi tam kolędowanie się podobało i zawsze przyjmowałem, a nawet I z dwa lata chodziłem. 

Dzisiaj nie ma młodzieży która by się zebrała. 

Większość nawet się nie zna, mimo że 100 osobowa wioska to w kilku szkołach się uczy ta garstka dzieci. 

Jeszcze tylko przy okazji mszy na wyświęcenie pola ludzie jakoś przy kapliczce się spotykają, to chociaż wzrokiem idzie ogarnąć jak się ludzie zmieniają. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

A ja myślałem, że spoglądasz na jaką... sąsiadkę 😉

E tam ja poza żoną nie dostrzegam innych kobiet 

No chyba że młode i ładne 😉

• Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tyle lejwody z ust tuska to chyba to chyba nikt go nie P0 bije

Czego to on nie zrobi

Nikt w u i go nie ogra

Itd itd

Oszust największy w histori P0lski

Oj z matim to pewnie ciężko byłoby zwycięzcę wybrać 🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Agrest napisał(a):

-2⁰

Tylko że taniej nie będzie bo nachapie się każde ogniwo przed dotarciem do konsumenta.

Ekozjeby będą mieli problem,  bo eliminując ten wymyślonyproblem jeden , będą musieli iść w jeszcze głubsze absurdy. Ale może to kiedyś otworzy ludziom oczy. Może wezmą się za zwierzęta pupilki ludzi w mieście🤭

Europa stanie się skansenem podatnym na każde zawirowanie gospodarcze, klimatyczne czy też polityczne gdzieś w jakimś państwie na innym kontynencie.

Szantaż stanie się główną polityką rządzenia.

Prawdziwych ekozjebów wcale nie jest tak dużo, to są bidoki wykorzystywane przez rekiny biznesu, polityka pod przykrywką eko jest staranie przemyślana i dobrze zaplanowana biznesowo i podporządkująca sobie całe narody, ci co najwięcej krzyczą o eko, najbardziej mają ją w d*pie, bo dobrze wiedzą że to tak jakbyś wprowadzał ekologię u siebie na podwórku, a cała wieś robiła co innego.

Edytowane przez Desperado
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...i co zamierzasz z tym wszystkim zrobić?

Może będę zadawał pytania jak Ty.

A może będę krytykował to co mi nie pasuje.

Się zobaczy.

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał(a):

E tam ja poza żoną nie dostrzegam innych kobiet 

No chyba że młode i ładne 😉

Aż się przeraziłem, jak pierwsze zdanie przeczytałem, pomyślałem, że albo Ci Aneta przez ramię spogląda, albo że już po chłopie, krowy sprzedane, kobiety nie działają 🙆😱...dobrze, żeś to niżej dopisał 😎

• Haha 2
Opublikowano

Mati i reszta wataszki będzie miała ciepło ,  Szopa zacząć współpracę z prokuraturą 

5 minut temu, HF86 napisał(a):

Mati i reszta wataszki będzie miała ciepło ,  Szopa zacząć współpracę z prokuraturą , czyli do wyborów prezydenckich będzie temat odgrzewany i pielęgnowany jak swego czasu Smoleńsk przez x lat

5 minut temu, HF86 napisał(a):

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v